hulp nodig bij nieuwsscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pap

pap

13/10/2006 17:25:00
Quote Anchor link
hallo,

ik gebruik het volgende script om nieuws toe te voegen aan mijn pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?

$ad
= $_POST['T1'];
$siir = $_POST['rte1'];
$yazarad = $_POST['T2'];
$ozet = $_POST['S1'];

require("incs.php");
if(strlen($ad)<=3){
galert("dunya adý çok kýsa!");
}

if(strlen($siir)<=3){
galert("dunya çok kýsa!");
}


if(strlen($yazarad)<=3){
galert("Lütfen adýnýzý - soyadýnýzý yazýn!");
}



$our_file = $_FILES['F1'];
$nam = $_FILES['F1']['name'];
$by = $_FILES['F1']['size'];
$tm = $_FILES['F1']['tmp_name'];

$ec = strlen($nam);
$nstr = substr($nam,$ec-3,90);
$nstr = strtolower($nstr);
$hata =0;
if($nam!=""){
if($nstr!="jpg"){
$hata++;
}

if($nstr!="gif"){
$hata++;
}

if($hata==2){
galert("Dosya formatý desteklenmiyor! Resim yüklerken sadece JPG ve GIF yükleyebilirsiniz!");
}

$namx = rand(0,600);

$fnam = "$namx.$nstr";
}





if(!file_exists("dunya")){
@
mkdir("dunya");
}



if($nam!=""){
@
move_uploaded_file($_FILES['F1']['tmp_name'],"dunya/$fnam");
}



$nam = rand(0,500);
$namx = rand(0,600);
$namz = rand(0,200);
$nam = "$nam$namx$namz.txt";
$tarih = date("y-m-d h:m:s",time());


require("bagla.php");
mysql_select_db("istek",$BAGLANTI);
$srg = "INSERT INTO `dunya` (`baslik` , `ozet` , `resim` , `file` , `aktif` , `yazar`,`tarih` ) VALUES ('$ad', '$ozet', '$fnam', '$nam', '0', '$yazarad','$tarih');";
$res = mysql_query($srg,$BAGLANTI);

$cc=$siir;
$cc = str_replace("\'","",$cc);
$fo = fopen("dunya/$nam","w");

fwrite($fo,$cc);
fclose($fo);



galert("Teþekkürler, Haberiniz onaylanmak üzere eklendi!");



?>



dit werkt goed, alleen heb ik een probleempje:
na 2 of 3 berichten kan niemand meer berichten toevoegen tot de volgende dag,

ik heb al een paar variabelen veranderd om te zien of ik het daarmee op kan lossen, maar ik ben het spoor bijster.

heeft iemand een idee??
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:38:13
 

13/10/2006 18:48:00
Quote Anchor link
is dat een turks of arabisch script of zo

ja ik heb er eens snel overheen gekeken en heb niet echt een fout gezien maar ben ook niet echt een pro :)
 
Harmen

Harmen

13/10/2006 18:51:00
Quote Anchor link
Edit:

dit is zo supereritant hé, ik snap geen hout van die variabel-namen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
Pap

pap

13/10/2006 21:23:00
Quote Anchor link
hallo,

dit is inderdaad een scipt voor een turkse site, ik heb de variabelen vertaald in het nederlands, misschien zegt dat jullie iets meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?

$naam
= $_POST['T1'];
$nieuws = $_POST['rte1'];
$schrijver = $_POST['T2'];
$headlines = $_POST['S1'];

require("incs.php");
if(strlen($nieuws)<=3){
galert("naam te kort!");
}

if(strlen($nieuws)<=3){
galert("nieuws te kort!");
}


if(strlen($schrijver)<=3){
galert("svp schrijver invullen!");
}



$our_file = $_FILES['F1'];
$nam = $_FILES['F1']['name'];
$by = $_FILES['F1']['size'];
$tm = $_FILES['F1']['tmp_name'];

$ec = strlen($nam);
$nstr = substr($nam,$ec-3,90);
$nstr = strtolower($nstr);
$hata =0;
if($nam!=""){
if($nstr!="jpg"){
$hata++;
}

if($nstr!="gif"){
$hata++;
}

if($hata==2){
galert("format is verkeerd. Kan allen jpg of gif uploaden!");
}

$namx = rand(0,600);

$fnam = "$namx.$nstr";
}





if(!file_exists("wereld")){
@
mkdir("wereld");
}



if($nam!=""){
@
move_uploaded_file($_FILES['F1']['tmp_name'],"wereld/$fnam");
}



$nam = rand(0,500);
$namx = rand(0,600);
$namz = rand(0,200);
$nam = "$nam$namx$namz.txt";
$tarih = date("y-m-d h:m:s",time());


require("connection.php");
mysql_select_db("istek",$BAGLANTI);
$srg = "INSERT INTO `wereld` (`titel` , `headlines` , `foto` , `file` , `aktif` , `schrijver`,`datum` ) VALUES ('$naam', '$headlines', '$fnam', '$nam', '0', '$schrijver','$datum');";
$res = mysql_query($srg,$BAGLANTI);

$cc=$nieuws;
$cc = str_replace("\'","",$cc);
$fo = fopen("wereld/$nam","w");

fwrite($fo,$cc);
fclose($fo);



galert("Bedankt, uw nieuws wordt na kontrole toegevoegd.!");



?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/10/2006 21:42:00
Quote Anchor link
[off-topic]
Heb je geen beschikking over een mysql database? Het opslaan van berichten werkt namelijk veel makkelijker in een database dan in lossen .txt bestanden. Tevens biedt een database je veel meer mogelijkheden.
[/off-topic]
 
Pap

pap

13/10/2006 22:01:00
Quote Anchor link
jawel, op de komplete berichten na wordt alles in database opgeslagen, alleen het nieuws bericht wordt als txt opgeslagen.

mijn enige probleem is dat ik maar ee paar berichten achter elkaar kan toevoegen. soms zijn dat er veel (stuk of 8 ) en soms kan ik na 2 berichten niks meer toevoegen en moet ik tot de volgende dag wachten.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/10/2006 22:05:00
Quote Anchor link
Sorry, maar waarom dan niet ook de complete berichten in de database opslaan? Is toch veel makkelijker?

Edit:
Een veld van het type TEXT kan maarliefst maximaal 65,535 tekens aan. Daar kun je dus een heel verhaal in kwijt ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Pap

pap

13/10/2006 22:29:00
Quote Anchor link
ok daar heb je gelijk in , dan moet ik alleen mijn andere files daarop aanpassen.

maar voordat ik dat doe, hoop ik eerst mijn andere probleem op te lossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.