Hulp nodig bij PHP opdracht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter van der list

wouter van der list

08/11/2010 11:59:49
Quote Anchor link
goeden middag,
ik heb een probleem met php en snap er helemaal niks meer van!!!
ik heb een opdracht gekregen om te maken maar weet niet wat ik moet doen!
zou iemand mij misschien op weg kunnen helpen??
dit is de opdracht
Maak, met behulp van een for lus, 6 keer de bekende “Hello World” regel waarbij de koppen van die regels lopen van <h1> tot/met <h6>.
gr wouter

Gebruik een titel die het probleem vermeld, niet alleen "help", "hulp" of "wat moet ik doen".[/modedit]
Gewijzigd op 08/11/2010 12:21:12 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:35:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2010 12:02:27
Quote Anchor link
Hej Wouter,

jij ook hier :-P

Zie ook www.php.net/for, en zie example #1.

Verwacht overigens niet dat je we hier je huiswerk doen.
Ik weet wie je leraar is, en die vindt het niet leuk als wij jouw huiswerk doen ;-)
Anders geeft hij jouw punten voor de opdracht wel aan mij door ;-)
Gewijzigd op 08/11/2010 12:08:13 door - Ariën -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

08/11/2010 12:10:07
Quote Anchor link
Vooruit maar weer,
Ik denk dat dit wel moet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

for($i = 0; $i < 1; $i++) {
    echo '<h1>Hello World</h1><br />';
    echo '<h2>Hello World</h2><br />';
    echo '<h3>Hello World</h3><br />';
    echo '<h4>Hello World</h4><br />';
    echo '<h5>Hello World</h5><br />';
    echo '<h6>Hello World</h6>';
}


?>


Ik denk dat dit de beste oplossing is.
 
Wouter van der list

wouter van der list

08/11/2010 12:11:10
Quote Anchor link
wow dat is al best wel handig!!!
ahhaha wie ben jij??
huiswerk hoeft neit!
je mag me wel heblpen bij po!!
gr

Toevoeging op 08/11/2010 12:12:12:

wow nico bedankt1!!
je hoefde me alleen op weg te helpen neit alles te maken :P
gr
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2010 12:15:48
Quote Anchor link
Wahaha,
Nico's reactie is niet helemaal het juiste, maar kijk maar gewoon naar Example #1.
Het werkt wel, maar het lijkt me niet conform de opdracht :-)

Verder mag w.m.b. dit topic wel dicht omdat het een huiswerk vraag is.

En doe eens een normale titel, dan dat HELP!!!!
Gewijzigd op 08/11/2010 12:18:18 door - Ariën -
 
Wouter van der list

wouter van der list

08/11/2010 12:22:39
Quote Anchor link
Aar anoniem op 08/11/2010 12:15:48:
Wahaha,
Nico's reactie is niet helemaal het juiste, maar kijk maar gewoon naar Example #1.
Het werkt wel, maar het lijkt me niet conform de opdracht :-)

Verder mag w.m.b. dit topic wel dicht omdat het een huiswerk vraag is.

En doe eens een normale titel, dan dat HELP!!!!


hahah dat help i know is kut
maar wie ben jij??
en huiswerk is toch niet zo verkeerd :P
gr
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2010 12:25:55
Quote Anchor link
Waar probeer je niet zelf eens wat?
http://www.php.net/for

Eerste voorbeeld is het antwoord op je vraag. Nu met enig logisch denkwerk weet je hoe je van <h1> t/m <h6> op laat lopen. Wat is de voglende vraag? Een array maken die wij voor je moeten uitlezen? Een gastenboek maken?

Wij kunnen het wel voor jouw, doen, maar jij leert er zo niks van.
Gewijzigd op 08/11/2010 12:27:04 door - Ariën -
 
Wouter van der list

wouter van der list

08/11/2010 12:28:44
Quote Anchor link
wajo check heb em!!!!
hahaha hij kan dicht idd
<!DOCTYPE html> <html lang="nl">
<head> <meta charset="utf-8"> <title>Hello World!</title>
</head> <body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php for ($teller = 1; $teller < 7; $teller++) {
}
?>

echo "<h$teller>Hello World!</h$teller>";
</body> </html>

Toevoeging op 08/11/2010 12:29:27:

<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Hello World!</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php for ($teller = 1; $teller < 7; $teller++) {
}
?>

echo "<h$teller>Hello World!</h$teller>";
</body>
</html>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

08/11/2010 12:30:54
Quote Anchor link
Je code klopt nog niet helemaal zo te zien.
Je sluit de for meteen af, terwijl je daar de echo in zou moeten doen.
Variablen horen buiten de quotes ".
Zoiets dus:
echo "test". $var ."iets";
 
Pim -

Pim -

08/11/2010 12:57:31
Quote Anchor link
En pas je eens aan aan het taalgebruik hier...

@Nico, is die code van je een grap ofzo?

Maar dus gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for ($n = 1; $n < 7; $n++)
    echo '<h'.$n.'>Hello World!</h'.$n.'>';
// Braces (  { en }  ) zijn niet noodzakelijk
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2010 13:00:36
Quote Anchor link
Nee, die code is geen grap. Ik denk meer een huis-werk lesje naar Wouter toe..
 
Wouter van der list

wouter van der list

08/11/2010 13:02:28
Quote Anchor link
zo aar
das ook lekker aardig!
het is me al gelukt!
en nico over die afsluiting zat ik fout met } en ?>
maar dat is allemaal weer goed gekomen!!
gr bedankt allemaal
 
Pim -

Pim -

08/11/2010 13:13:36
Quote Anchor link
Nico Kaag op 08/11/2010 12:10:07:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

for($i = 0; $i < 1; $i++) {
    echo '<h1>Hello World</h1><br />';
    echo '<h2>Hello World</h2><br />';
    echo '<h3>Hello World</h3><br />';
    echo '<h4>Hello World</h4><br />';
    echo '<h5>Hello World</h5><br />';
    echo '<h6>Hello World</h6>';
}


?>


Ik denk dat dit de beste oplossing is.

Sorry hoor, maar ik vind dit vrij grappig.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

08/11/2010 13:26:44
Quote Anchor link
Ik had eigenlijk gehoopt dat hij het gewoon zo had ingeleverd, maar was voor hem als een huiswerk-les bedoeld, en voor de rest inderdaad als een grap.

En dit kan natuurlijk ook nog:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
for ( $i = 1; $i <= 6; print '<h'.$i.'>Hello World!</h'.$i.'>', $i++);
?>


of:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$i
= 1;
for (;;)
{

    if ($i > 6) { break; }
    echo '<h'.$i.'>Hello World!</h'.$i.'>';
    $i++;
}

?>
 
Pim -

Pim -

08/11/2010 13:39:11
Quote Anchor link
Ok, je stelt me gerust ;)

Als we toch bezig zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
for(
    $n = 1,
    $h = fopen('php://output', 'a'),
    $write = function($str) use ($h) { fputs($h, $str); return true; },
    $write('<html><body>');
    
    !(
$n == 7 && $write('</body></html>') && $n < 7;

    $write('<h'.$n.'>Hello World!</h'.$n.'>'),
    ++
$n
);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.