hulp nodig bij script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan deman

jan deman

10/05/2020 20:20:23
Quote Anchor link
goedenavond iedereen,

ik ben bezig met een cms system voor mijn shop, ik ben nu dus bezig met een functie om listings/producten toe te voegen in mijn database. tot nu toe is dit allemaal prima gegaan tot ik nu tegen iets aanloop. ik wil via een optie menu mijn listing toevoegen aan een bepaalde tabel in mijn database bijv als ik optie 1 kies in het menu moet het naar tabel schoenen. en optie 2 naar tabel broek etc. maar als ik dat doe met de code die ik nu heb word het aan beide tabellen toegevoegd inplaats van alleen voor de uitgekozen optie.

dit is mijn html:

<code>
<form action="add-lg-action.php" class="frm_box-se" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<div>
<label> Naam </label>
<input class="inpt_cls-nm" type="text" name="naam">
</div>
<div>
<label> Upload foto </label>
<input class="inpt_cls-uo" type="file" name="foto">
</div>
<div>
<label> Beschrijving </label>
<textarea class="inpt_cls-bg" type="text" name="beschrijving" rows="10" cols="30"></textarea>
</div>
<div>
<label> Prijs </label>
<input class="inpt_cls-ps" type="text" name="prijs">
</div>
Catogorie:
<select>
<option value="option_1s" name="options">schoenen</option>
<option value="option_2b" name="options" >broek</option>

</select>
<button class="btn_cls-tn" type="submit" name="submit"> Toevoegen </button>
</form>



</code>


dit is mijn php:

<code>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

// Create database connection
  $db = mysqli_connect("localhost", "root", "", "listings");

  
 
  if (isset($_POST['submit'])) {
      
      $foto = $_FILES['foto']['name'];
      
      $beschrijving = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['beschrijving']);
    $naam = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['naam']);
    $prijs = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['prijs']);
      
      $target = "images/".basename($foto);
    
    $option = $_POST['options'];
if ($option ="option_1c"){
      $sql = "INSERT INTO catogorie_s (foto, beschrijving, naam, prijs) VALUES ('$foto', '$beschrijving', '$naam', '$prijs')";
      // execute query
      mysqli_query($db, $sql);
    header("Location:add-listing.php");
}

if ($option ="option_2p"){
      $sql1 = "INSERT INTO catogorie_b (foto, beschrijving, naam, prijs) VALUES ('$foto', '$beschrijving', '$naam', '$prijs')";
      // execute query
      mysqli_query($db, $sql1);
    header("Location:add-listing.php");
}
      
  }

?>





</code>

Toevoeging op 10/05/2020 20:23:22:

dit moet het trouwens zijn:

if ($option ="option_1s"){
$sql = "INSERT INTO catogorie_s (foto, beschrijving, naam, prijs) VALUES ('$foto', '$beschrijving', '$naam', '$prijs')";
// execute query
mysqli_query($db, $sql);
header("Location:add-listing.php");
}
if ($option ="option_1b"){
$sql1 = "INSERT INTO catogorie_b (foto, beschrijving, naam, prijs) VALUES ('$foto', '$beschrijving', '$naam', '$prijs')";
// execute query
mysqli_query($db, $sql1);
header("Location:add-listing.php");
}
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:25:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/05/2020 20:26:49
Quote Anchor link
Zou je jouw code tussen [code] en [/code] en tussen <?php en ?> kunnen plaatsen?
Dan is het beter leesbaar op het forum. Alvast bedankt!

Een goede duidelijke titel zou ook zeker handig zijn voor je hulpvraag,
Gewijzigd op 10/05/2020 20:27:25 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/05/2020 21:32:21
Quote Anchor link
Quote:
als ik optie 1 kies in het menu moet het naar tabel schoenen. en optie 2 naar tabel broek etc.


Ik zou er nog maar eens goed over na gaan denken of deze database opzet wel zo heel erg handig is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/05/2020 21:37:00
Quote Anchor link
Inderdaad, verdiep je daarom in databasenormalisatie.
Nooit tabellen gaan dupliceren voor verschillende soorten items.
 
Ivo P

Ivo P

10/05/2020 21:38:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($option ="option_1c"){


moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($option ===  "option_1c"){
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.