Hulp nodig met de nieuwe versie van php.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 16:15:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb op mijn server de nieuwste versie van php maar mijn script is nog gescript in de oude versie van php. Is er iemand die mij wil helpen om dit script om te zetten naar de neiuwste versie van php?

groetjes,

pepijn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:43:09
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/09/2006 16:18:00
Quote Anchor link
Als je je script netjes hebt opgebouwd zal het ook in de nieuwste versie van PHP werken. Heb je het al uitgetest?
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 16:21:00
Quote Anchor link
Ja ik heb het al uitgetest maar op dit momend werkt mijn login en signup.php niet meer.
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 16:35:00
Quote Anchor link
PS. Het gaat hier niet om een criminals maar om een wargame.
 

03/09/2006 16:37:00
Quote Anchor link
Veel verschil is er volgens mij niet.

Maar heb je foutmeldingen?

Edit:
En we hebben op deze site een edit knopje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 16:40:00
Quote Anchor link
Webmakerij:
Veel verschil is er volgens mij niet.

Maar heb je foutmeldingen?

Edit:
En we hebben op deze site een edit knopje


Nee ik heb helemaal geen fout meldingen maar er gebeurt gewoon niks. Echt heel raar.

Edit:
Sorry. Volgende keer zal ik het via edit doen
 

03/09/2006 16:47:00
Quote Anchor link
Geef eens een link
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 16:51:00
Quote Anchor link
Verstuurt via pm
 

03/09/2006 17:00:00
Quote Anchor link
En beantwoord via PM

Plaats gewoon die link. Stel je niet aan, met het is nog niet af.
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Ok op aandringen van Webmakerij hier de link voor de geintereseerde:

http://crimewar.gamecoll.com/game/

De site is nog lang niet af maar voor wie een kijkje wilt nemen....

En de source code van de signup.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
<html>
<head>
<?
$title
= "The Eternal Duel - Join now!";
include("style5.css");
?>

<?php

global $coderan;
?>


</head>
<?
include("header.php");
?>

<p>
<form action="signup.php?action=signup" method="post">
<table>
<tr>
<td>
E-mail Address:
</td>
<td>
<input type="text" name="email" size="30">

</td>
</tr>

<tr><td>
Username:
</td>
<td>
<input type="text" name="username" size="30">
</td>
</tr>

<tr>
<td>
Password:
</td>
<td>
<input type="password" name="password" size="30">
</td>
</tr>

<tr>
<td>
Verify Password:
</td>
<td>
<input type="password" name="password2" size="30">
</td>
</tr>
                                    
<tr>
<td>
Gender:
</td>
<td>
<select name=gender><option value=Male>Male</option><option value=Female>Female</option></select>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Referral ID:
</td>
<td>
<? if (!$ref){ ?>
<input type="text" name="refferer" size="30">
<?} else {echo"<b>$ref</b><input type=hidden name=\"refferer\" value=\"$ref\">";}?>
</td>
</tr>
                                  
                                        
<tr>
<td>
<input type="submit" value="Submit">
</td>
<td>
<input type="reset" value="Reset">
</td>
</tr>
</table>
</form>




<?php

if($action == $_POST["signup"]){

?>

<?php

$ip
= $REMOTE_ADDR;

$username = htmlspecialchars($username);

if (empty($username) || empty($password) || empty($password2) || empty($email)){
    echo "<b>Error:</b> All fields were not completed<br>";
    $fieldcom = no;
}
else{
    $fieldcom = yes;
}


if (!ereg("^[^@ ]+@[^@ ]+\.[^@ \.]+$",$email)){
    echo "<b>Error:</b> Your email address is incorrect<br>";
    $valcom = no;
}
else{
    $valcom = yes;
}


if($password == $password2){
    $passcom = yes;
}
else{
    echo "<b>Error:</b> Passwords don't match<br>";
    $passcom = no;
}


if($gender == "Male" || $gender == "Female"){
    $gendercom = yes;
}
else{
    echo "<b>Error:</b> That gender isnt possible<br>";
    $gendercom = no;
}


if(substr($username,0,1) == " "){
    echo "<b>Error:</b> Your username cannot start with a space<br>";
    $usercom1 = no;
}
else{
    $usercom1 = yes;
}


if((strlen($username) > 15) || (strlen($username) < 4)){
    echo "<b>Error:</b> Your username is too short, or too long<br>";
    $usercom = no;
}
else{
    $usercom = yes;
}


if((strlen($password) > 15) || (strlen($password) < 4)){
    echo "<b>Error</b>: Your password is too short, or too long<br>";
    $passcom2 = no;
}
else{
    $passcom2 = yes;
}


if((strlen($email) > 65) || (strlen($email) < 5)){
    echo "<b>Error</b>: Your email address is too short, or too long<br>";
    $emailcom = no;
}
else{
    $emailcom = yes;
}


$usercheck = mysql_query("select * from userdb where username='$username'");
if(@mysql_numrows($usercheck) > 0){
    echo "<b>Error</b>: That username is already taken<br>";
    $userun = no;
}
else{
    $userun = yes;
}


$emailcheck = mysql_query("select * from userdb where email = '$email'");
if(@mysql_numrows($emailcheck) > 0){
    echo "<b>Error</b>: That email address is already taken<br>";
    $emailun = no;
}
else{
    $emailun = yes;
}


$emailcheck = mysql_query("select * from bannedip where email='$email'");
if(@mysql_numrows($emailcheck) > 0){
    echo "<b>Error</b>: You are banned!<br>";
    $banned = yes;
}
else{
    $banned = no;
}


$ipbancheck = mysql_query("select * from bannedip where ipaddress='$ip'");
$ipmulti = mysql_query("select * from userdb where ipaddress='$ip'");
if( (@mysql_num_rows($ipbancheck) > 0) || (@mysql_num_rows($ipmulti) > 25) ){
    echo "<b>Error</b>: Your IP is banned, or there are too many users on your ip.<br>";
    $banned1 = yes;
}
else{
    $banned1 = no;
}


if(($valcom == 'yes') && ($fieldcom == 'yes') && ($passcom == 'yes') && ($gendercom == 'yes') && ($usercom1 == 'yes') && ($usercom == 'yes') && ($passcom2 == 'yes') && ($emailcom == 'yes') && ($userun == 'yes') && ($emailun == 'yes') && ($banned == 'no') && ($banned1 == 'no')){
    $repl = htmlspecialchars($username);
        $repl = eregi_replace("admin","loser",$repl);
    echo "<br><b>Success:</b> Character $username created. You will be receiving an e-mail shortly containing a verification id.  When you receive that, please log in <a href=index.php>here</a>. If you do not receive the email within 5 minutes, check your Junk Mail folders.";

$verifycode = rand(10000,90000);

    $adduser = mysql_query("insert into userdb (id, username, email, password, ipaddress, energy, verifycode, verified, referrer, yco, xco, gender) VALUES ('','$repl','$email','$password','$ip','150','$verifycode','N','$refferer','0','0','$gender')");
if ($refferer > 0) {
        $addref = mysql_query("update userdb set refs=refs+1 where id='$refferer'");
}

$message = "Your verification code is $verifycode. Have fun playing! Etthack.";

mail("$email", "The Eternal Duel", $message, "From: [email protected]"
    ."Reply-To: [email protected]"
    ."X-Mailer: PHP/" . phpversion()) or die("mysql_die");

}
else{
    echo "You were not signed up due to the errors above, please complete the signup form again.";
}

}

?>
<?
include("footer.php");
?>
 

03/09/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Er word geen gebruik gemaakt van super_globals ($_POST, $_SERVER, $_SESSION, $_GET, $_ENV, $_FILE, $_COOKIE)

Pas je script aan.
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 17:10:00
Quote Anchor link
Dus bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (empty($username) || empty($password) || empty($password2) || empty($email)){
    echo "<b>Error:</b> All fields were not completed<br>";
    $fieldcom = no;


Word

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($_POST["empty($username)"] || $_POST["empty($password)'] || $_POST["empty($password2)'] || $_POST["empty($email)']){
    echo "<b>Error:</b> All fields were not completed<br>";
    $fieldcom = no;
 

03/09/2006 17:13:00
Quote Anchor link
pepijn weet jij hoe PHP moet? misschien eerst nog een paar boeken opslaan

Want het moet dit worden
empty($_POST['username']);
of met isset() dat mag ook
 
Niels Beckers

Niels Beckers

03/09/2006 17:14:00
Quote Anchor link
$_POST["empty($username)"] dit klopt niet het moet zo zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(empty($_POST['username']) ||  
?>


edit: te laat :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels Beckers
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 17:14:00
Quote Anchor link
Ja ik weet hoe php moet alleen heb ik nog nooit gebruik gemaakt van $_POST. Maar wel bedankt vuur je hulp. Het gaat nu wel lukken.
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/09/2006 20:42:00
Quote Anchor link
Nog 1 vraag. Waarom werkt exit niet meer?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($_POST['!$email'] || $_POST['!$password'])
{
    error("field");
    exit;
 

03/09/2006 21:06:00
Quote Anchor link
Probeer eens exit();
 
Bo az

Bo az

03/09/2006 21:11:00
Quote Anchor link
Dit klopt ook niet helemaal:
if($_POST['!$email'] || $_POST['!$password'])
* Een variabele kan niet tussen enkele quotes
* waarschijnlijk weet je de naam en is het geen variabele.
* Wat doet dat !-teken daar?

Wordt zo iets denk ik

if(empty($_POST'email']) || empty($_POST['password']))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

04/09/2006 08:55:00
Quote Anchor link
Ok dank jullie wel. Dit stuk heb ik nu ook weer werkent. Maar ik heb nog een vraag... Hoe moet ik zorgen dat hij hier het ingevulde e-mail adress pakt?

In het orgineel is het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$res = mysql_query("SELECT * FROM userdb WHERE email = '$email'");


En ik dacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$res = mysql_query("SELECT * FROM userdb WHERE email = $_POST['email']");


of anders zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$email = $_POST['email']

$res = mysql_query("SELECT * FROM userdb WHERE email = '$email'");


Maar deze werken bijde niet. Wat doe ik fout?
 
Remco

remco

04/09/2006 09:52:00
Quote Anchor link
Ben je niet vergeten variabelen buiten de quotes te zetten dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$res
= mysql_query("SELECT * FROM userdb WHERE email = '".$_POST['email']."'");
?>
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

04/09/2006 17:58:00
Quote Anchor link
ok bedankt voor de hulp. Alleen staat er dit boven elke pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if(!$email || !$password){
    error("field");
    exit;
}

if($playerinfo[password] != $password){
    error("password");


Allen omdat er op de server de nieuwe versie van php draait werkt dit niet meer. Heeft iemand een idee hoe is dit moet oplossen?
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.