hulp nodig met foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

22/04/2011 17:26:52
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een lijst met daarin een sortable list en in elk van deze sortables zitten weer 8 sortable items. Nu wil ik deze in een foreach weer geven nadat het is opgeslagen. Alleen omdat het data in data is lukt het me niet om de structuur juist te krijgen.

Ik heb geprobeerd een foreach in een foreach te doen maar als ik dan bv 2 mainboxes(met elk 8 subboxes) heb dan loopt die 2 mainboxes met elk maar 2 subboxen.

Het kan zijn dat ik het anders moet aan pakken maar door gebrek aan kennis ben ik alleen maar bekend met de simple php dingen.

Ik heb hieronder de html structuur(in het klein dan)

<ul id="main">
<li class='mainboxes'>
<div class="head">tekst + select veld</div>
<ul class='singleboxes'>
<li>
<div>tekst + aantal velden</div>
</li>
<li>
<div>tekst + aantal velden</div>
</li>
...(8 keer)
</li>
<li class='mainboxes'>
<div class="head">tekst + select veld</div>
<ul class='singleboxes'>
<li>
<div>tekst + aantal velden</div>
</li>
<li>
<div>tekst + aantal velden</div>
</li>
...(8 keer)
</li>
...(geen vast aantal ivm cloning)
</ul>


De php array die ik nu gebruik ziet er zo uit.

Array
(
[0] => Array
(
[data] =>
[data] =>
[data] =>
[data] =>
...
)

[1] => Array
(
[data] =>
[data] =>
[data] =>
[data] =>
...

)


In elk of the mainboxes zit een select veld in, die ook een waarde heeft, deze is belangrijk dat die ook op de juiste plek word opgeslagen.

Het zal wel niet zo heel moeilijk zijn maar het lukt mij persoonlijk niet vandaar de vraag hier op het forum.

Alvast bedankt.(ik hoop dat ik het duidelijk heb uit gelegd)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:09:52
 
Wouter J

Wouter J

22/04/2011 17:38:06
Quote Anchor link
Is data een getal of een naam? Als je bijv. dit hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$pages
= Array (
   [
0] => Array (
     [
'title'] => 'Home',
     [
'content'] => 'Lorem ipsum...'
   ),
   [
1] => Array (
     [
'title'] => 'Contact',
     [
'content'] => 'Lorem ipsum...'
   )
);

?>

Kan je die zo in een foreach doorlopen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
foreach($pages as $page)
{
# Voor elke [0], [1], [...] doorloop je deze code

  # Echo de [0]['title'], [1]['title'], ect.

  echo '<h1>'.$page['title'].'</h1>';

  # Echo de [0]['content'], [1]['content'], ect.
  echo '<p>'.$page['content'].'</p>';
}

?>
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

22/04/2011 18:10:38
Quote Anchor link
data is gewoon een manier van te zeggen hier is data ;). De foreach hierboven is basic, en dat lukt me nog wel ;) De layout van de html is nu gewoon wat ingewikkelder om zn basic loop te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.