Hulp nodig met korte query maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

18/06/2011 16:08:51
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wil graag een wedstrijdschema toevoegen in mysql. Nu heb ik enkele velden. Thuisteam/uitteam/tijd/datum
Nu kan ik de mysql heel groot maken met thuisteam1;thuisteam2...blabla.
Maar dit kan ook simpeler dacht ik, met een for loop of een foreach.
Wie kan me helpen bij dit? Ik heb een foreach, werkt voor 1 veldnaam, maar ik heb er 3 meer, moet ik dan ook 3 foreach maken?

foreach($_POST['thuisteam'] as $thuisteam)
Nu heb ik dit, maar ik heb meerdere velden, maar dit werkt niet, wat kan ik dan doen?
foreach($_POST['thuisteam'] as $thuisteam; $_POST['uitteam'] as $thuisteam)

Groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:07:58
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2011 16:14:52
Quote Anchor link
3 keer foreach()
 

18/06/2011 16:14:52
Quote Anchor link
Mysql is een merknaam. Je hebt het dus gewoon over sql.
Hoe je tabellen eruit ziet is je databasemodel. Dit maak je door alle gegevens die je wilt opslaan te verzamelen en dan te normaliseren.
 
Roel H

Roel H

18/06/2011 16:18:31
Quote Anchor link
Ik weet hoe ik tabellen moet maken en die heb ik ook al, maar het gaat me om het invoeren. Ik moet dus 3/4/5 foreach maken? Kan het niet anders?
Iets anders dan foreach?
 

18/06/2011 16:24:30
Quote Anchor link
Omschrijf je probleem duidelijker, wat bedoel je bijvoorbeeld met:
Roel Har op 18/06/2011 16:08:51:
(...)
Nu kan ik de mysql heel groot maken met thuisteam1;thuisteam2...blabla.
(...)
 
Roel H

Roel H

18/06/2011 16:32:30
Quote Anchor link
Ik bedoel daarmee elk veld waar iemand iets in kan typen, apart benoemen in de query. Dit maakt de query heel lang.
Ik heb 8 veldnamen met thuisteam. Nukan ik er dit van maken
thuisteam1, thuisteam2...tot 8
Maar ik heb er dit van gemaakt thuisteam[]. Dit heb ik dan ook voor uitteam en dag en tijd. Nu moeten ze uitgelezen worden en geinsert worden in de database.
Het uitlezen lukt me en ook in de DB krijgen, maar foreach kan niet meerdere velden handelen merk ik, dus wil ik weten of ik meer foreach meot maken of het anders kan doen

Toevoeging op 18/06/2011 18:19:14:

Dit is wat ik nu heb, zoiets bedoel ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?
if(isset($_POST['submit']))
    {

        //for($i = 1; $i<=4; $i++)
        //$thuisteam = $_POST['thuisteam'][$i];
        //$uitteam = $_POST['uitteam'][$i];

        foreach($_POST['thuisteam'] as $thuisteam) AND ($_POST['uitteam'] as $uitteam)
        {

            //foreach($_POST['uitteam'] as $uitteam)
            //{


            mysql_query("INSERT into speelschema (thuisteam, uitteam) VALUES ('".$thuisteam."', '".$uitteam."')") or die (MYSQL_ERROR());
        //}
        }
    echo "Is toegevoegd";
    }

    ?>


<form name="" method="post" action="">
<table width="100%" border="0">
  <tr>
    <td width="15%">Thuisteam</td>
    <td width="17%">Uitteam</td>
    <td width="20%">Datum</td>
    <td width="21%">Tijd</td>
    <td width="27%">&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="text" name="thuisteam[]" id="textfield" /></td>
    <td><input type="text" name="uitteam[]" id="textfield4" /></td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="text" name="thuisteam[]" id="textfield2" /></td>
    <td><input type="text" name="uitteam[]" id="textfield5" /></td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="text" name="thuisteam[]" id="textfield3" /></td>
    <td><input type="text" name="uitteam[]" id="textfield6" /></td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
</table>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.