hulp nodig met php,cookie en sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 17:02:00
Quote Anchor link
ik ben met een projectje bezig en wil een cookie in een database laten zetten nu heb ik heb volgende uitgevogeld / idee:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_COOKIE['ip'])) {
  // cookie bestaat
  'INSERT INTO `flexbuild_mainadmin`.`stats` (`id`, `ip`, `bezoeken`) VALUES (NULL, \'$_COOKIE['ip']'\', \'$_COOKIE['count']\')';
}
else {
  // cookie bestaat niet
  echo 'Er is iets mis gegaan';  
}

?>


if(isset($_COOKIE['ip'])) {
// cookie bestaat
'INSERT INTO `flexbuild_mainadmin`.`stats` (`id`, `ip`, `bezoeken`) VALUES (NULL, \'$_COOKIE['ip']'\', \'$_COOKIE['count']\')';
} else {
// cookie bestaat niet
echo 'Er is iets mis gegaan';
}


het komt van de volgende pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
<?
    $_COOKIE
['ip'];
    setcookie('ip', $_SERVER['REMOTE_ADDR']);
    
     $_COOKIE['count']++;
    setcookie('count', $_COOKIE['count']);
    
    
    
    
    ?>

 <?php require_once('../../Connections/admin.php'); ?>
<?php
if (!function_exists("GetSQLValueString")) {
function
GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "")
{

  $theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue;

  $theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue);

  switch ($theType) {
    case
"text":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;    
    case
"long":
    case
"int":
      $theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"double":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . doubleval($theValue) . "'" : "NULL";
      break;
    case
"date":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;
    case
"defined":
      $theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue;
      break;
  }

  return $theValue;
}
}


mysql_select_db($database_admin, $admin);
$query_counter = "SELECT * FROM stats";
$counter = mysql_query($query_counter, $admin) or die(mysql_error());
$row_counter = mysql_fetch_assoc($counter);
$totalRows_counter = mysql_num_rows($counter);
?>

 
<link href="../../css/tekst.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style type="text/css">
<!--
.style1 {font-size: 8px}
-->
</style>
 
    


<table width="250" border="0" class="tekst">
  <tr>
    <td>Debug:</td>
    <td><?php
if(isset($_COOKIE['ip'])) {
  // cookie bestaat
  'INSERT INTO `flexbuild_mainadmin`.`stats` (`id`, `ip`, `bezoeken`) VALUES (NULL, \'$_COOKIE['ip']'\', \'$_COOKIE['count']\')';
}
else {
  // cookie bestaat niet
  echo 'Error 10cset1';  
}

?>
</td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="111"><div align="left">Uw ip</div></td>
    <td width="129"><div align="left"><? echo $_COOKIE['ip']; ?></div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="left">Aantal bezoeken.</div></td>
    <td><div align="left"><? echo $_COOKIE['count'];?></div></td>
  </tr>
</table>

<?php
mysql_free_result($counter);
?>


maar hij geeft een foutmelding.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/flexbuild/domains/flexbuild.weesenbeek.nl/public_html/admin/cookies/cookies.php on line 67

Even een opsomming:

- ik heb database connectie dus dat is geregeld
- ik heb een werkende manier om de cookie te setten (dank je hulp.nl)
- ik zit te twijfelen tussen sessies en cookies. ik heb het met cookies gedaan maar misschien is sessies beter en daar weet ik niets van.
- en hoe kan ik de cookie in de database zetten misschien dat hij een record update indien mogelijk.

alvast bedank
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem van weesenbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:17:39
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 17:19:00
Quote Anchor link
wat is is hier eigenlijk verkeerd aan en hoe mot ik het oplossen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_COOKIE['ip'])) {
  // cookie bestaat
  $sql = 'INSERT INTO `flexbuild_mainadmin`.`stats` (`id`, `ip`, `bezoeken`) VALUES (NULL, \'$_COOKIE['ip']\', \'$_COOKIE['count']\');';  
}
else {
  // cookie bestaat niet
  echo 'Error 10cset1';  
}

?>


ik plaat hem zo anders geeft ie hem niet god weer
 
Wesley

Wesley

15/03/2008 17:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "INSERT INTO stats (ip,bezoeken) VALUES ('" . $_COOKIE['ip'] . "', '" . $_COOKIE['count'] . "')";
$res = mysql_query($sql);
$affected = mysql_affected_rows();

if ($affected < 1) {
 // Iets ging fout
} else {
 // Goed
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 17:32:00
Quote Anchor link
values zijn dus de variabelen die je ophaald vis de cookie
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 17:42:00
Quote Anchor link
http://www.flexbuild.weesenbeek.nl/admin/cookies/cookies.php deze foutmelding krijg ik zie de link

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
$sql
= "INSERT INTO stats (ip,bezoeken) VALUES ('" . $_COOKIE['ip'] . "', '" . $_COOKIE['count'] . "')";
if ($affected < 1) {
 echo 'niet opgeslagen';
 }
else {
 echo 'opgeslagen';
}

 require_once('../../Connections/admin.php'); ?>

<link href="../../css/tekst.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style type="text/css">
<!--
.style1 {font-size: 8px}
-->
</style>
 
    


<table width="250" border="0" class="tekst">
  <tr>
    <td>Debug:</td>
    <td> </td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="111"><div align="left">Uw ip</div></td>
    <td width="129"><div align="left"><? echo $_COOKIE['ip']; ?></div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="left">Aantal bezoeken.</div></td>
    <td><div align="left"><? echo $_COOKIE['count'];?></div></td>
  </tr>
</table>


alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door willem van weesenbeek
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 17:50:00
Quote Anchor link
hij teld nu maar hij slaat niets op in de database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$sql
= "INSERT INTO stats (ip,bezoeken) VALUES ('" . $_COOKIE['ip'] . "','/', '" . $_COOKIE['count']++ . "')";
if ($affected < 1) {
 echo 'niet opgeslagen';
 }
else {
 echo 'opgeslagen';
}

 require_once('../../Connections/admin.php'); ?>
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

15/03/2008 17:53:00
Quote Anchor link
willem schreef op 15.03.2008 17:42:
http://www.flexbuild.weesenbeek.nl/admin/cookies/cookies.php deze foutmelding krijg ik zie de link

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
$sql
= "INSERT INTO stats (ip,bezoeken) VALUES ('" . $_COOKIE['ip'] . "', '" . $_COOKIE['count'] . "')";
if ($affected < 1) {
 echo 'niet opgeslagen';
 }
else {
 echo 'opgeslagen';
}

 require_once('../../Connections/admin.php'); ?>

<link href="../../css/tekst.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style type="text/css">
<!--
.style1 {font-size: 8px}
-->
</style>
 
    


<table width="250" border="0" class="tekst">
  <tr>
    <td>Debug:</td>
    <td> </td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="111"><div align="left">Uw ip</div></td>
    <td width="129"><div align="left"><? echo $_COOKIE['ip']; ?></div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="left">Aantal bezoeken.</div></td>
    <td><div align="left"><? echo $_COOKIE['count'];?></div></td>
  </tr>
</table>


alvast bedankt


Kijk eens goed of je alle variabelen e.d. goed hebt afgesloten.
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 17:57:00
Quote Anchor link
Waarom word de cookie niet opgeslagen dan ik snap er ff niets van.de verbinding met de database is goed en werkt.
de tabel is de juiste
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

15/03/2008 18:10:00
Quote Anchor link
Zet deze eens bovenaan je code?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

15/03/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Trouwens, wat moet dit in je sql code?

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /var/www/vhosts/phphulp.nl/httpdocs/cfgs/ubbparser/bbcode.class.php on line 472

--Sorry voor bump, kan niet meer wissen --
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bobbie Feenstra
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 18:17:00
Quote Anchor link
de bedoeling is dat de cookie geheel de dir van de website telt niet de pagina daarom '/' dus niet iedere keer als de pagina herlaad.

maar dit kan er wel uit.
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

15/03/2008 18:20:00
Quote Anchor link
Ik geloof dat je het anders moet doen, omdat dit gewoon een foutmelding is. Ik ben niet echt ervaren, dus je zou een ander moeten vragen. Succes!
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 18:21:00
Quote Anchor link
die warning zet dit forum in de code als ik de code gewoon post dan is hij wel goed.
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

15/03/2008 18:24:00
Quote Anchor link
Id moet niet in je query zitten, makkelijker is om auto_increment te gebruiken op je rij.
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

15/03/2008 18:24:00
Quote Anchor link
heb ik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.