Hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:28:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier het begin van vrienden uit de tabel halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
$avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
$avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){

echo'
<table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
    <tr>
        <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
    </tr>
</table>
'
;

?>


Maar als er 0 vrienden zijn, komt er niks te voorschijn, en alles wat onder die code zit ook niet.

Wie zou me even op weg kunnen helpen dat als er 0 vrienden zijn er een tekst komt?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:15:20
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:30:55
Quote Anchor link
Dit kan met mysql_num_rows().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$count
= mysql_num_rows($vrienden);

if ($count == 0) {
// je tekst
} else {
// je script
}
?>
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:32:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aantal
= mysql_num_rows($avatarresult);
if($aantal == 0){
    echo 'Geen vrienden';
}

else{
    //De hele while-loop
}
?>


EDIT: sander was sneller
Gewijzigd op 20/03/2011 18:33:45 door Tobias Tobias
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:32:34
Quote Anchor link
dat kan ik dus ipv dat echo gedeelte doen?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:34:48
Quote Anchor link
De echo moet je in de else{} zetten
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:36:50
Quote Anchor link
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:37:51
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/03/2011 18:36:50:
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74


Dan gaat er waarschijnlijk iets fout in je query.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 18:38:06
Quote Anchor link
geen or die -> nette foutafhandeling dan zal je error wel weggaan
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:42:19
Quote Anchor link
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:43:20
Quote Anchor link
Nee hoor

Toevoeging op 20/03/2011 18:45:31:

Danku Tobias!

Werkt helemaal.
Ik heb er boven staan Mijn Vrienden (Aantal)

hoe doe ik dat met die nieuwe van jou?

Mvg
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:56:12
Quote Anchor link
In mijn stukje tussen regel 4 en 5:
echo 'Mijn vrienden ('.$aantal_vrienden.')';
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:57:42
Quote Anchor link
Dan staat er: Vrienden van Marvin ()

Toevoeging op 20/03/2011 18:58:38:

heb et al! Had hem er per ongeluk onder staan.
 

20/03/2011 20:53:26
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/03/2011 18:42:19:
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's


Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.
Als je alleen de aantallen wilt, gebruik dan SQL COUNT functie: mysql_num_rows vs count.
Verder lijkt mij dat je in dit geval ook direct een join kan doen. Dan hoef je niet tig queries uit te voeren.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 21:26:35
Quote Anchor link
let ook hier op:

PHP Jasper op 20/03/2011 18:38:06:
geen or die -> nette foutafhandeling
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 06:30:33
Quote Anchor link
Karl Karl op 20/03/2011 20:53:26:
Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.


Ik heb alleen zijn bestaande code werkend gemaakt. Opschonen etc is zijn eigen verantwoording.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

21/03/2011 08:53:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
?>


Waarom staat er op regel 2 or die(mysql_error()); en staan er haakjes om de sql regel?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 12:00:03
Quote Anchor link
idd niet nodig. Ik heb de mysql_query er meestal direct voorstaan ipv in 2 stappen
 
Gerhard l

gerhard l

21/03/2011 13:02:50
Quote Anchor link
ook zal ik * weghalen, en over het id nog even mysql_escape_string halen, plus de nette foutafhandeling

en misschien wel belangrijkste, verander je titel even? als iemand hetzelfde probleem heeft hoe moet hij dan ooit zoeken, om op dit topic te komen.
Gewijzigd op 21/03/2011 13:03:45 door gerhard l
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.