hulp voor een script wat externe csv bestanden kan ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guus van de Beek

Guus van de Beek

17/08/2010 18:50:19
Quote Anchor link
Beste PHPérs!

Ik ben op dit moment bezig met een nieuwe webshop.
Omdat ik dit gekoppeld wil hebben aan mijn voorraadsysteem, heeft de automatiseerder 4 csv bestanden beschikbaar gesteld, die ik automatisch kan ophalen zodat mijn database kan worden bijgewerkt.

Nu heb ik de bestanden eenmalig ontvangen en deze ook al aan de dbase gekoppeld dus dit werkt, alleen nu is het probleem dat ik niet weet hoe ik die bestanden automatisch kan laten ophalen.

De enige info die ik er over heb is onderstaande...

Standaard moeten onderstaande POST parameters worden meegegeven:

login_user: <gebruikersnaam> (Dit is de gebruikersnaam om in het beheergedeelte van de
webshops te kunnen inloggen)

login_pass: <wachtwoord> (idem als bij de gebruikersnaam)

login_app: i-shop

login_appid: <laat deze waarde leeg voor de standaard webwinkel>

login_type: plain

Omdat er gebruik wordt gemaakt van aparte POST parameters kan de service niet direct vanuit de webbrowser worden aangeroepen. Aanroep zal dus altijd vanuit een extern programma moeten geschieden.
Elk CSV-bestand bestaat uit 1 regel per record. De velden in elke regel zijn gescheiden door een pipe-teken( '|' ) Er worden geen komma's


Iemand enig idee hoe ik dit kan doen? ik heb gezocht op Google, maar kom er echt niet uit!

Ik hoor graag een reactie van jullie, alvast bedankt!

Groeten Guus
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:05:58
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/08/2010 20:23:07
Quote Anchor link
Op http://www.phpfreakz.nl/forum.php?forum=6&iid=1332415 lijkt zelfde vraag te staan, inclusief aantal reacties.
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

17/08/2010 21:00:34
Quote Anchor link
kan oa. met curl of wget
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 21:39:45
Quote Anchor link
Ja Guus kwam hem op phpfreakz ook tegen ;-)
 
Guus van de Beek

Guus van de Beek

17/08/2010 21:42:27
Quote Anchor link
ok ok, ik heb mijn bericht op de 2 forums gezet, ik wist niet welk forum beter werd bezocht, maar moet zeggen, de reacties zijn erg snel!

voortaan, zal ik keurig alleen hier posten;-)
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 21:49:43
Quote Anchor link
Maar je probleem is opgelost? daar gaat het natuurlijk om..
 
Guus van de Beek

Guus van de Beek

17/08/2010 21:51:46
Quote Anchor link
nee eigenlijk nog steeds niet....
van deze materie heb ik gewoon te weinig verstand.. ik had verwacht dat het uitlezen van een csv bestand niet zo moeilijk zou moeten zijn, maar als ik dit bestand moet ophalen van een https secure server waarbij login en ww en andere parameters vereist zijn... tja dan wordt het een hele klus!
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 22:03:23
Quote Anchor link
Guus,

Volgens mij moet je zo iets hebben?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$data
= array('a' => 'aaaa', 'b' => 'bbb');

$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL,'url');
curl_setopt($curl, CURLOPT_USERPWD, username:password);
curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $data);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, 1);
curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST,  2);

$result = curl_exec ($curl);
echo curl_error($curl);
curl_close ($curl);
print $result;    
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 22:04:04 door Mark Beets
 
Guus van de Beek

Guus van de Beek

17/08/2010 22:07:03
Quote Anchor link
Thanks Marc!
voor je snelle reply!

ik ga ermee aan de slag, kijken of ik eruit kom!

Ik laat het je weten...
Nogmaals bedankt!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.