Hulpvraag van een php leek...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Knol

Chris Knol

06/04/2011 11:26:03
Quote Anchor link
Goedemorgen!

sinds kort heb ik via one.com een domein. Nu wil ik graag een contactpagina maken, maar heb nog nooit iets dergelijks gedaan.


Wat ik er via tutorials tot nu toe van heb begrepen is dat ik een "table" moet maken. Via google heb ik een standaard script gevonden voor
een contactpagina, namelijk deze;

CREATE TABLE `email_antispam` (
`antispam_id` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
`antispam_ip` varchar(20) NOT NULL default '',
`antispam_tijd` int(30) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`antispam_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

CREATE TABLE `email_config` (
`cfg_gebruiker` varchar(30) NOT NULL default '',
`cfg_wachtwoord` varchar(32) NOT NULL default '',
`cfg_naam` varchar(30) NOT NULL default '',
`cfg_email` varchar(50) NOT NULL default '',
`cfg_spam` int(3) NOT NULL default '0',
`cfg_cookie` int(11) NOT NULL default '0',
`cfg_minlengte` int(4) NOT NULL default '0',
`cfg_wrap` int(3) NOT NULL default '0',
`cfg_html` int(1) NOT NULL default '0',
`cfg_reactie` int(1) NOT NULL default '0',
`cfg_reactbericht` text NOT NULL,
`cfg_onderteken` int(1) NOT NULL default '0',
`cfg_onderbericht` text NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

INSERT INTO `email_config` VALUES ('administratie', '701f33b8d1366cde9cb3822256a62c01', 'Uw naam', '[email protected]', 5, 365, 15, 40, 1, 1, 'Uw email is ontvangen, deze nemen wij zo spoedig mogelijk in behandeling!', 1, 'Bedankt voor uw bericht,\r\n Uw naam');

Als ik het goed begrepen heb, moet ik deze script invoeren in sql, dit doe ik en vervolgens klik ik op "GO". Vervolgens:
Your SQL query has been executed successfully

Als ik nu op mijn domein klik, heb ik het volgende toegevoegd;

Table Action Records Type Collation Size Overhead
email_antispam 0 MyISAM latin1_swedish_ci 1.0 KiB -
email_config 1 MyISAM latin1_swedish_ci 1.2 KiB -
2 table(s) Sum 1 MyISAM latin1_swedish_ci 2.2 KiB


In mijn beleving zou ik nu verandering moeten zien wanneer ik naar de pagina browse, dit is echter niet zo.

Vandaar de volgende vragen:
- Hoe "kant en klaar is zo'n script, moet ik er zelf nog van alles in aanpassen?
- Klopt het script wat hierboven staat?
- Hoe krijg ik deze pagina online?

Ik hoop dat iemand me dit (in Jip en Janneke taal) uit kan leggen, er word zoveel met codes e.d. gestrooid, dat ik er totaal geen wijs uit kan worden

Groetjes, Chris
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:14:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2011 11:31:21
Quote Anchor link
Dit is alleen de opbouw van de database, waarin alle data (bericht, leden, instelling) in staan. Het is overigens geen script, maar eerder een zooitje 'queries', opdrachten voor de database dus.

Je zou je php-script die erbij hoort moeten aanpassen, zodat hij naar die database wordt gelinkd.
Kijk hiervoor bij de functies mysql_connect() en mysql_select_db(), of kijk in één of ander configuratiebestand.
Gewijzigd op 06/04/2011 11:32:47 door - Ariën -
 
Chris Knol

Chris Knol

06/04/2011 11:34:09
Quote Anchor link
Ok, er staat ook het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?PHP

// Database connectie maken. GEGEVENS WIJZIGEN!
mysql_connect ('localhost', '####', '####') or die (mysql_error ());
mysql_select_db ('emailscript') or die (mysql_error ());

// Configuraties uit database halen voor de mysql_fetch_assoc functie
$config_query = mysql_query (    "SELECT *
                 FROM email_config"
)
                 or die (mysql_error ());

// Configuratie gegevens in variabelen zetten
while ($config_assoc = mysql_fetch_assoc ($config_query))
{

    $admin_gebruiker = $config_assoc['cfg_gebruiker'];
    $admin_wachtwoord = $config_assoc['cfg_wachtwoord'];
    $eigen_naam = $config_assoc['cfg_naam'];
    $eigen_email = $config_assoc['cfg_email'];
    $anti_spam = $config_assoc['cfg_spam'];
    $cookie_tijd = $config_assoc['cfg_cookie'];
    $min_lengte = $config_assoc['cfg_minlengte'];
    $wordwrap_lengte = $config_assoc['cfg_wrap'];
    $html_email = $config_assoc['cfg_html'];
    $reactie_email = $config_assoc['cfg_reactie'];
    $reactie_bericht = $config_assoc['cfg_reactbericht'];
    $onderteken_email = $config_assoc['cfg_onderteken'];
    $onderteken_bericht = $config_assoc['cfg_onderbericht'];
}


$afzender_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$afzender_host = gethostbyaddr ($afzender_ip);
$datum_tijd = date ('d-m-Y H:i:s');

// Includen van de functies die in de rootfolder is geplaatst
require ('functies.php');

?>



Moet ik dit dan ergens invoeren oid?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2011 11:39:58
Quote Anchor link
Lijn 4 en 5 aanpassen met de juiste gegevens

Lijn 4: 'localhost', 'JOUW_GEBRUIKERSNAAM', 'JOUW-WACHTWOORD'
Lijn 5: 'JOUW_DATABASENAAM' (is al ingevuld, controleer deze)
Gewijzigd op 06/04/2011 11:40:35 door - Ariën -
 
Chris Knol

Chris Knol

06/04/2011 11:43:40
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp moet op lijn 4 de naam van het domein, zonder NL + het wachtwoord.

En dan op lijn 5 het emailadres?

Bedankt voor je snelle reactie trouwens:)
 
- SanThe -

- SanThe -

06/04/2011 11:43:45
Quote Anchor link
De while() zorgt ervoor dat je de gegevens hebt van het laatst gevonden record.
Dit script doet verder niks.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2011 11:45:39
Quote Anchor link
Chris Knol op 06/04/2011 11:43:40:
Dus als ik het goed begrijp moet op lijn 4 de naam van het domein, zonder NL + het wachtwoord.

Negative, de hostname van de server moet worden ingevuld, deze is in 99% van de gevallen: 'localhost', zo niet dan is het een andere hostname/ipadres, die zal je wel te horen hebben gekregen bij de aanvraag van je webhostingpakket....
 
Chris Knol

Chris Knol

06/04/2011 11:58:36
Quote Anchor link
- SanThe - op 06/04/2011 11:43:45:
De while() zorgt ervoor dat je de gegevens hebt van het laatst gevonden record.
Dit script doet verder niks.


Ik zal wel een volslagen ramp zijn, maar ik heb echt geen idee wat je hiermee bedoelt :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2011 12:16:29
Quote Anchor link
Dat dit onderdeel van het script niks spannends doet, het toont niks op je scherm.
Geen idee of dit alles is of maar een deel van de code van je script die je gebruikt.
 
Chris Knol

Chris Knol

06/04/2011 12:29:06
Quote Anchor link
- Aar - op 06/04/2011 12:16:29:
Dat dit onderdeel van het script niks spannends doet, het toont niks op je scherm.
Geen idee of dit alles is of maar een deel van de code van je script die je gebruikt.


Welneee, er staat nog een hele lap soortgelijke abacadabra onder. Ik vroeg me al af wat ik daarmee moest...
Maar goed, ik begin dankzij de berichten nu wel een klein beetje te begrijpen hoe ik te werk moet gaan. Het script heb ik van deze site: http://www.sitemasters.be/scripts/1/15/1080/PHP/Contact:_AntiSpam,_EmailCheck,_AutoReply,_ADMIN! Hier staat het in kolommen opgedeeld, moet ik het ook zo doen, of moet ik er 1 bestand van maken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2011 12:44:58
Quote Anchor link
Hoe bedoel je 'kolommen'?

Je moet die script gewoon opslaan met als naam de genoemde bestandsnamen.
 
Chris Knol

Chris Knol

06/04/2011 13:12:24
Quote Anchor link
Ok, dan is dat helder, maar ik vraag me wel af of ik behalve het invullen van gegevens ook dingen moet weglaten uit het script, en zo ja, hoe herken ik deze?

Bijvoorbeeld:
Database connectie maken. GEGEVENS WIJZIGEN!<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<WEG??
mysql_connect ('localhost', '####', '####') or die (mysql_error ());
mysql_select_db ('emailscript') or die (mysql_error ());

// Configuraties uit database halen voor de mysql_fetch_assoc functie<<<<<<<WEG??
$config_query = mysql_query ( "SELECT *
FROM email_config")
or die (mysql_error ());

// Configuratie gegevens in variabelen zetten<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<WEG??
while ($config_assoc = mysql_fetch_assoc ($config_query))
{
$admin_gebruiker = $config_assoc['cfg_gebruiker']; MOET WAT TUSSEN []STAAT $admin_wachtwoord = $config_assoc['cfg_wachtwoord']; AANGEPAST WORDEN?
$eigen_naam = $config_assoc['cfg_naam'];
$eigen_email = $config_assoc['cfg_email'];
$anti_spam = $config_assoc['cfg_spam'];

En soms staat er (), moet ik daar iets tussen zetten ofzo?

Ook vraag ik me af of ik tussentijds kan checken of ik wel goed bezig ben....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2011 13:23:58
Quote Anchor link
Je moet normaliter gewoon de database-configuratie aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
mysql_connect ('localhost', 'GEBRUIKERSNAAM', 'WACHTWOORD#') or die (mysql_error ());
mysql_select_db ('emailscript') or die (mysql_error ());


Aan de motor hoef je niet te sleutelen als je beginner bent, grote kans dat het dan in soep loopt.
Gewijzigd op 06/04/2011 13:25:47 door - Ariën -
 
Chris Knol

Chris Knol

06/04/2011 14:11:29
Quote Anchor link
Ok, Heel erg bedankt voor je uitleg, ik ga es kijken hoe ver ik kom.

Je leest het vanzelf als ik er niet meer uit kom :P

Fijne dag nog!
 
John D

John D

06/04/2011 15:59:32
Quote Anchor link
van de vraag van TS om een contactpagina te maken naar een verhandeling over tabellen en een database implementatie is een verrassende wending. Wilde TS niet alleen een contact-pagina waarop iemand iets kan invullen (naam, emailadres/ mededeling) waarna dit vervolgens gewoon naar TS gestuurd wordt?? Of heb ik iets gemist in het lezen van deze topic?
 
Rick  -

Rick -

06/04/2011 19:43:10
Quote Anchor link
John D op 06/04/2011 15:59:32:
van de vraag van TS om een contactpagina te maken naar een verhandeling over tabellen en een database implementatie is een verrassende wending. Wilde TS niet alleen een contact-pagina waarop iemand iets kan invullen (naam, emailadres/ mededeling) waarna dit vervolgens gewoon naar TS gestuurd wordt?? Of heb ik iets gemist in het lezen van deze topic?

zit met dezelfde vraag ander zou hij deze: http://www.phphulp.nl/php/script/data-verwerking/contact-formulier/12/ van de site kunnen gebruiken net zo makkelijk
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

06/04/2011 20:28:41
Quote Anchor link
verzin ook eens een betere titel...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.