hyperlink aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 16:31:21
Quote Anchor link
hallo

ik ben in het bezit van een uitgebreide Java script die bepaalde woorden op zoekt en dan daar een hyperlink rond maakt die gekopelt staat in een andere boek maar ik bezit nu een nieuwere versie van die boek en krijg ze niet gekoppeld in de nieuwe versie kan iemand mij daar bij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:26:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 16:57:14
Quote Anchor link
Waar loopt je op vast? Kan je wat relevante code laten zien? En bij voorkeur op JSfiddle?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:00:20
Quote Anchor link
dit is de java script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
if (app.viewerVersion < 10) {
                app.addMenuItem({ cName: "AddLinksToBible", cUser: "Add Links To Bible", cParent: "Tools", nPos: -1,
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addMenuItem({ cName: "DiscloseFile", cUser: "Disclose File", cParent: "Tools", nPos: 0,
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
} else {
                app.addToolButton({ cName: "AddLinksToBible", cLabel: "Add Links To Bible", cTooltext: "Add Links To Bible",
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "DiscloseFile", cLabel: "Disclose File", cTooltext: "Disclose File",
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "OffsetLinks", cLabel: "Offset Links", cTooltext: "Offset Links",
                               cExec: "offsetLinks()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
}
 
var booksFullNames = ["Genesis", "Exodus", "Leviticus", "Numeri", "Deuteronomium", "Jozua", "Rechters", "Ruth", "1Samul", "2Samul",
                "1Koningen", "2Koningen", "1Kronieken", "2Kronieken", "Ezra", "Nehemia", "Esther", "Job", "Psalm", "Spreuken", "Prediker",
                "Hooglied", "Jesaja", "Jeremia", "Klaagliederen", "Ezechil", "Danil", "Hosea", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Habakuk", "Zefanja", "Hagga", "Zacharia", "Maleachi",
                "Matthes", "Markus", "Lukas", "Johannes", "Handelingen", "Romeinen", "1Korinthirs", "2Korinthirs", "Galaten",
                "Efezirs", "Filippenzen", "Kolossenzen", "1Thessalonicenzen", "2Thessalonicenzen", "1Timothes", "2Timothes", "Titus", "Filemon",
                "Hebreen", "Jakobus", "1Petrus", "2Petrus", "1Johannes", "2Johannes", "3Johannes", "Judas", "Openbaring"
];
 
var booksMediumNames = [
                "Gen", "Ex", "Lev", "Num", "Deut", "Joz", "Rechters", "Ruth", "1Sam", "2Sam",
                "1Kon", "2Kon", "1Kron", "2Kron", "Ezra", "Neh", "Esth", "Job", "Ps", "Spr", "Pred",
                "Hoogl", "Jes", "Jer", "Klaagl", "Ezech", "Dan", "Hos", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Hab", "Zef", "Hag", "Zach", "Mal",
                "Matth", "Mark", "Luk", "Joh", "Hand", "Rom", "1Kor", "2Kor", "Gal",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Thess", "2Thess", "1Tim", "2Tim", "Tit", "Filem",
                "Hebr", "Jak", "1Petr", "2Petr", "1Joh", "2Joh", "3Joh", "Jud", "Openb"
];
 
var booksShortNames = [ "Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Jo", "Am", "Ob", "Jon", "Mi", "Na",
                "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm",
                "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe", "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
var namedDests = ["Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Joe", "Am", "Ob", "Jon",
                "Mi", "Na", "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga", "Ef", "Fil", "Kol",
                "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm", "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe",
                "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
function discloseFile() {
                this.addScript("init", "this.disclosed=true;");
                app.alert("Done.",3);
}
 
function offsetLinks() {
                var resp = app.response("Enter the offset (in points):","", "16");
                if (resp==null || resp=="" || isNaN(+resp)) return;
                var offset = +resp;
                for (var i=0; i<this.numFields; i++) {
                               var f = this.getField(this.getNthFieldName(i));
                               if (f==null) continue;
                               if (f.type=="button" && /^_/.test(f.name)) {
                                               var r = f.rect;
                                               r[0]-=offset;
                                               r[1]-=offset;
                                               r[2]-=offset;
                                               r[3]-=offset;
                                               f.rect = r;
                               }
                }
                app.alert("Done.",3);
}
 
//addLinksToBible(2,9,9);
function addLinksToBible() {
 
                var mode, firstPage, lastPage;
                var dialog1 = {
 
                               initialize: function (dialog) {
                                               dialog.load({
                                                               rad1: true,
                                                               txt1: "1",
                                                               txt2: ""+this.parentDoc.numPages,
                                               })
                               },
 
                               cancel: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               destroy: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               commit:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]) mode = 1;
                                               else if (results["rad2"]) mode = 2;
                                               else if (results["rad3"]) mode = 3;
                                              
                                               firstPage = Number(results["txt1"])-1;
                                               lastPage = Number(results["txt2"])-1;
                                               return;
                               },
 
                               validate:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]==false && results["rad2"]==false && results["rad3"]==false) {
                                                               app.alert("You must select the book names mode.");
                                                               return false;
                                               }
                                               if (results["txt1"]==null || results["txt1"]=="" || isNaN(+results["txt1"]) ||
                                                               results["txt2"]==null || results["txt2"]=="" || isNaN(+results["txt2"])) {
                                                               app.alert("Invalid page range.");
                                                               return false;
                                               }
                                               return true;
                               },
 
                               description: {
                                               name: "",
                                               align_children: "align_left",
                                               width: 350,
                                               height: 100,
                                               elements:[
                                                               {
                                                                              type: "cluster",
                                                                              name: "Add Bible Links",
                                                                              align_children: "align_left",
                                                                              elements:[
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Select the type of book names:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad1",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Short names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad2",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Medium names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad3",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Long names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              }
                                                                                                              
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Which pages to process:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt1",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             type: "static_text",
                                                                                                                             name: "-"
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt2",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              }
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              { type: "gap"},
                                                                              {
                                                                                              alignment: "align_right",
                                                                                              type: "ok_cancel",
                                                                                              ok_name: "OK",
                                                                                              cancel_name: "Cancel"
                                                                              },
                                                                              ]
                                                               },
                                               ]
                               }
                };
 
                dialog1.parentDoc = this;
                if (app.execDialog(dialog1)!="ok") {return};
 
                function openBibleLink() {
                               var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
                               var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
                               if (bibleDoc==null) {
                                               app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
                                               return;
                               }
                }
 
                var bookNames;
                if (mode==1) { // short names
                               bookNames = [].concat(booksShortNames);
                } else if (mode==2) { // medium names
                               bookNames = [].concat(booksMediumNames);
                } else if (mode==3) { // full names
                               bookNames = [].concat(booksFullNames);
                }
                for (var i in bookNames) bookNames[i]=bookNames[i].toLowerCase();
                //console.println(bookNames);
                
                var startTime = new Date();
                var t = app.thermometer;
                t.duration = (lastPage - firstPage);
                t.begin();
                var counter = 0;
                //console.clear();
                for (var p=firstPage; p<=lastPage; p++) {
                               console.println("Processing page #"+p);
                               t.value = (p-firstPage)+1;
                               t.text = "Processing page " + ((p-firstPage)+1) + "/" + ((lastPage - firstPage)+1);
                               var numWords = this.getPageNumWords(p);
                               for (var i=0; i<numWords-2; i++) {
                                               //console.println("Processing word #"+i);
                                               var word  = this.getPageNthWord(p,i,true).toLowerCase();
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                               var wordFull = this.getPageNthWord(p,i,false);
                                               var wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                              
                                               if (bookNames.indexOf(word)==-1 || bookNames.indexOf(word)==42) {
                                                               var prevWord = "";
                                                               if (i>0) prevWord=this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (prevWord!="" && /^\d$/.test(prevWord)) {
                                                                              word = prevWord+word;
                                                                              var prevWordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-1);
                                                                              wordRect[0] = prevWordRect[0];
                                                               }
                                               }                                            
                                              
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                              
                                               //console.println("word: " + word);
                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                               //console.println("MATCH");
                                                               var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                               if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                              var r;
                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              else {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              counter++;
                                                                              } else {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                              counter++;
                                                                              }
                                                               }
                                               } else if (wordFull==" " || wordFull=="") {
                                                               //console.println(i+":"+wordFull)
                                                               word = this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (/u$/.test(word)) {
                                                                              word = word.replace(/u$/, "");
                                                               }
                                                               word+=this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               word = word.replace(/\s/g,"");
                                                               //console.println("full word: " + word);
                                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                                              i++;
                                                                              //console.println("MATCH");
                                                                              wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-2);
                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                              var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                                              var r;
                                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              else {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                                             var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                                             r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              counter++;
                                                                                              } else {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                              }
                                                               }
                                               } else {
                                                               // in case the book name and chapter number are connected
                                                               for (var j in bookNames) {
                                                                              var reg = new RegExp("^"+bookNames[j]+"\\d+");
                                                                              if (reg.test(word)) {
                                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                                              var chapterNumber = word.match(/\d+$/)[0];
                                                                                                              var bookName = word.replace(new RegExp(chapterNumber+"$"),"");
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, bookName, chapterNumber, word1, bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                                              break;
                                                                              }
                                                               }
                                               }
                               }
                }
                t.end();
                var endTime = new Date();
                //console.println("Run time: " + ((endTime-startTime)/1000));
                
                this.addScript("BibleLinks", openBibleLink);
                app.alert("Done. " + counter + " links were created.",3);
 
}
 
function createBibleLink(doc, p, r, book, chapter, verse, bookNames) {
                var bookIndex = bookNames.indexOf(book);
                if (bookIndex==-1) {
                               console.println("Error! Could not locate the index for: " + book);
                               return false;
                }
                
                /*var pageCropBox = doc.getPageBox("Crop", p);
                var pageBBox = doc.getPageBox("BBox", p);
                var xOffset = pageBBox[0]-pageCropBox[0];
                var yOffset = pageBBox[1]-pageCropBox[1];
                console.println("xOffset:"+xOffset);
                console.println("yOffset:"+yOffset);*/
                /*xOffset = 16;
                yOffset = 16;
                r[0]-=xOffset;
                r[2]-=xOffset;
                r[1]-=yOffset;
                r[3]-=yOffset;*/
                
                var bookDestName = namedDests[bookIndex]
                var destName = bookDestName+"_"+chapter;
                if (verse!=null && verse!="" && verse!="1")
                               destName+="_"+verse;
                var f = doc.addField(destName, "button", p, r);
                f.setAction("MouseUp", "openBibleLink()");
                f.lineWidth = 0;
                //f.strokeColor = color.ltGray;
                f.userName = "Click to jump to this location in the Bible file.";
}
 
function convertWordQuadsToRect(doc, p, i) {
                return convertQuadsToRect(doc, p, doc.getPageNthWordQuads(p, i));
}
 
 
function convertQuadsToRect(doc, p, q) {
                var m = (new Matrix2D).fromRotated(doc,p);
                var mInv = m.invert()
                var r = mInv.transform(q)
                r = r.toString()
                r = r.split(",");
                return [+r[4], +r[3], +r[2], +r[5]];
}


de boek waar hij naar moet verwijzen is een andere maar als ik deze naam veranderd doet hij niks

Edit:
code-tags geplaatst. Gelieve dit voortaan zelf te doen.
Gewijzigd op 22/07/2019 15:35:18 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 17:03:38
Quote Anchor link
Ik snap dat je graag geholpen wilt worden, maar ik en anderen hebbem geen zin om 403 regels aan code door te ploegen. Kan je het inkorten tot relevante code van +/- 20 regels? Zet ze dan ook graag tussen code-tags die we hier op het forum hebben, dan is het beter leesbaar.

Ook is nog niet echt duidelijk wat je precies doet en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 21/07/2019 17:09:01 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:10:12
Quote Anchor link
ik wil het wel doen maar ken niks van java script dus weet zeker niet wat ik mag weggooien in de script.
ik heb deze scrip gekregen via via en de regel waar

function openBibleLink() {
var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
if (bibleDoc==null) {
app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
return;

staat moet veranderd worden want "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is nu een andere boek en als ik de boek naam aanpas
in "nwt_O.pdf" doet hij het nog niet.
daarom de vraag of smeking hier.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/07/2019 17:18:28
Quote Anchor link
Stapje terug: je hebt een boek, waarin het script links aanmaakt naar een ander boek (de bijbel). Welk boek is nu nieuw: het boek waarin je leest en de links in aanbrengt, of de bijbel waar je naartoe wilt verwijzen?

En waar komt die "app" variabele vandaan (met name: wat doet app.openDoc; ik zie iets met een Adobe lib voorbij komen op de internets - is dat 'm; en hoe weet die lib waar "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is te vinden - wat is dat: een HTML pagina of een PDF)?

Toevoeging op 21/07/2019 17:20:17:

Misschien enkel "nwt_O" (zonder de ".pdf" - net zoals bij "2006 'bi' BIJBEL genootsch")?
Gewijzigd op 21/07/2019 17:21:45 door Rob Doemaarwat
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:26:34
Quote Anchor link
de nieuwe boek waar hij naar verwijs is nieuw
dus voor de duidelijkheid
in boek 1 worden er links aangemaakt met de java script en deze worden verwezen naar boek 2 de ( nieuwe bijbel)
de 2 boeken zijn PDF's
de oude bijbel was 2006 bi BIJBEL genootsch
 
Eddy E

Eddy E

22/07/2019 18:45:02
Quote Anchor link
Wellicht een gek idee, maar waarom moet dit dynamisch?
De Bijbel wijzigt nou niet echt frequent qua opbouw/inhoud etc.
Als het alleen maar een link aanpassen is; waarom dan niet eenmalig met een CTRL + H in je editor doen?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 09:56:30
Quote Anchor link
dag eddy

uw redenatie klopt wel, maar het is om de lees boek die moet steeds naar de bijbel verwijzen, en deze word steeds nieuw.
Daarom dynamisch, ik verlies veel tijd om steeds dit manueel te moeten doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:01:34
Quote Anchor link
En met welke reden is er gekozen om het integraal in Javascript te doen? Kan je misschien een voorbeeld op JSfiddle of een testsite plaatsen?
Gewijzigd op 23/07/2019 10:01:58 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:07:34
Quote Anchor link
ik heb het zelf niet gemaakt ik ken niks van scrips iemand had dat aan mij gegeven maar hij had het ook gekregen van iemand maar we weten niet s-wie het gemaakt heeft.
van mij mag het gemaakt worden in een andere vorm als het maar doet.
ps ik heb eens de scrip op JSfiddle gezet hier de link
https://jsfiddle.net/sg73ubxv/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:17:20
Quote Anchor link
Moet je het wel goed op JSfiddle zetten, in het JS-veld en met de juiste HTML zodat het werkt ;-)
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:19:16
Quote Anchor link
is dit dan juist??

https://jsfiddle.net/s10wpbde/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:45:10
Quote Anchor link
Als we het in werking kunnen zien, maak anders een testsite met het script erop aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.