hyperlink aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 16:31:21
Quote Anchor link
hallo

ik ben in het bezit van een uitgebreide Java script die bepaalde woorden op zoekt en dan daar een hyperlink rond maakt die gekopelt staat in een andere boek maar ik bezit nu een nieuwere versie van die boek en krijg ze niet gekoppeld in de nieuwe versie kan iemand mij daar bij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:37:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 16:57:14
Quote Anchor link
Waar loopt je op vast? Kan je wat relevante code laten zien? En bij voorkeur op JSfiddle?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:00:20
Quote Anchor link
dit is de java script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
if (app.viewerVersion < 10) {
                app.addMenuItem({ cName: "AddLinksToBible", cUser: "Add Links To Bible", cParent: "Tools", nPos: -1,
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addMenuItem({ cName: "DiscloseFile", cUser: "Disclose File", cParent: "Tools", nPos: 0,
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
} else {
                app.addToolButton({ cName: "AddLinksToBible", cLabel: "Add Links To Bible", cTooltext: "Add Links To Bible",
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "DiscloseFile", cLabel: "Disclose File", cTooltext: "Disclose File",
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "OffsetLinks", cLabel: "Offset Links", cTooltext: "Offset Links",
                               cExec: "offsetLinks()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
}
 
var booksFullNames = ["Genesis", "Exodus", "Leviticus", "Numeri", "Deuteronomium", "Jozua", "Rechters", "Ruth", "1Samul", "2Samul",
                "1Koningen", "2Koningen", "1Kronieken", "2Kronieken", "Ezra", "Nehemia", "Esther", "Job", "Psalm", "Spreuken", "Prediker",
                "Hooglied", "Jesaja", "Jeremia", "Klaagliederen", "Ezechil", "Danil", "Hosea", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Habakuk", "Zefanja", "Hagga", "Zacharia", "Maleachi",
                "Matthes", "Markus", "Lukas", "Johannes", "Handelingen", "Romeinen", "1Korinthirs", "2Korinthirs", "Galaten",
                "Efezirs", "Filippenzen", "Kolossenzen", "1Thessalonicenzen", "2Thessalonicenzen", "1Timothes", "2Timothes", "Titus", "Filemon",
                "Hebreen", "Jakobus", "1Petrus", "2Petrus", "1Johannes", "2Johannes", "3Johannes", "Judas", "Openbaring"
];
 
var booksMediumNames = [
                "Gen", "Ex", "Lev", "Num", "Deut", "Joz", "Rechters", "Ruth", "1Sam", "2Sam",
                "1Kon", "2Kon", "1Kron", "2Kron", "Ezra", "Neh", "Esth", "Job", "Ps", "Spr", "Pred",
                "Hoogl", "Jes", "Jer", "Klaagl", "Ezech", "Dan", "Hos", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Hab", "Zef", "Hag", "Zach", "Mal",
                "Matth", "Mark", "Luk", "Joh", "Hand", "Rom", "1Kor", "2Kor", "Gal",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Thess", "2Thess", "1Tim", "2Tim", "Tit", "Filem",
                "Hebr", "Jak", "1Petr", "2Petr", "1Joh", "2Joh", "3Joh", "Jud", "Openb"
];
 
var booksShortNames = [ "Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Jo", "Am", "Ob", "Jon", "Mi", "Na",
                "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm",
                "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe", "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
var namedDests = ["Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Joe", "Am", "Ob", "Jon",
                "Mi", "Na", "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga", "Ef", "Fil", "Kol",
                "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm", "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe",
                "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
function discloseFile() {
                this.addScript("init", "this.disclosed=true;");
                app.alert("Done.",3);
}
 
function offsetLinks() {
                var resp = app.response("Enter the offset (in points):","", "16");
                if (resp==null || resp=="" || isNaN(+resp)) return;
                var offset = +resp;
                for (var i=0; i<this.numFields; i++) {
                               var f = this.getField(this.getNthFieldName(i));
                               if (f==null) continue;
                               if (f.type=="button" && /^_/.test(f.name)) {
                                               var r = f.rect;
                                               r[0]-=offset;
                                               r[1]-=offset;
                                               r[2]-=offset;
                                               r[3]-=offset;
                                               f.rect = r;
                               }
                }
                app.alert("Done.",3);
}
 
//addLinksToBible(2,9,9);
function addLinksToBible() {
 
                var mode, firstPage, lastPage;
                var dialog1 = {
 
                               initialize: function (dialog) {
                                               dialog.load({
                                                               rad1: true,
                                                               txt1: "1",
                                                               txt2: ""+this.parentDoc.numPages,
                                               })
                               },
 
                               cancel: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               destroy: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               commit:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]) mode = 1;
                                               else if (results["rad2"]) mode = 2;
                                               else if (results["rad3"]) mode = 3;
                                              
                                               firstPage = Number(results["txt1"])-1;
                                               lastPage = Number(results["txt2"])-1;
                                               return;
                               },
 
                               validate:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]==false && results["rad2"]==false && results["rad3"]==false) {
                                                               app.alert("You must select the book names mode.");
                                                               return false;
                                               }
                                               if (results["txt1"]==null || results["txt1"]=="" || isNaN(+results["txt1"]) ||
                                                               results["txt2"]==null || results["txt2"]=="" || isNaN(+results["txt2"])) {
                                                               app.alert("Invalid page range.");
                                                               return false;
                                               }
                                               return true;
                               },
 
                               description: {
                                               name: "",
                                               align_children: "align_left",
                                               width: 350,
                                               height: 100,
                                               elements:[
                                                               {
                                                                              type: "cluster",
                                                                              name: "Add Bible Links",
                                                                              align_children: "align_left",
                                                                              elements:[
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Select the type of book names:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad1",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Short names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad2",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Medium names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad3",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Long names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              }
                                                                                                              
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Which pages to process:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt1",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             type: "static_text",
                                                                                                                             name: "-"
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt2",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              }
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              { type: "gap"},
                                                                              {
                                                                                              alignment: "align_right",
                                                                                              type: "ok_cancel",
                                                                                              ok_name: "OK",
                                                                                              cancel_name: "Cancel"
                                                                              },
                                                                              ]
                                                               },
                                               ]
                               }
                };
 
                dialog1.parentDoc = this;
                if (app.execDialog(dialog1)!="ok") {return};
 
                function openBibleLink() {
                               var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
                               var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
                               if (bibleDoc==null) {
                                               app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
                                               return;
                               }
                }
 
                var bookNames;
                if (mode==1) { // short names
                               bookNames = [].concat(booksShortNames);
                } else if (mode==2) { // medium names
                               bookNames = [].concat(booksMediumNames);
                } else if (mode==3) { // full names
                               bookNames = [].concat(booksFullNames);
                }
                for (var i in bookNames) bookNames[i]=bookNames[i].toLowerCase();
                //console.println(bookNames);
                
                var startTime = new Date();
                var t = app.thermometer;
                t.duration = (lastPage - firstPage);
                t.begin();
                var counter = 0;
                //console.clear();
                for (var p=firstPage; p<=lastPage; p++) {
                               console.println("Processing page #"+p);
                               t.value = (p-firstPage)+1;
                               t.text = "Processing page " + ((p-firstPage)+1) + "/" + ((lastPage - firstPage)+1);
                               var numWords = this.getPageNumWords(p);
                               for (var i=0; i<numWords-2; i++) {
                                               //console.println("Processing word #"+i);
                                               var word  = this.getPageNthWord(p,i,true).toLowerCase();
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                               var wordFull = this.getPageNthWord(p,i,false);
                                               var wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                              
                                               if (bookNames.indexOf(word)==-1 || bookNames.indexOf(word)==42) {
                                                               var prevWord = "";
                                                               if (i>0) prevWord=this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (prevWord!="" && /^\d$/.test(prevWord)) {
                                                                              word = prevWord+word;
                                                                              var prevWordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-1);
                                                                              wordRect[0] = prevWordRect[0];
                                                               }
                                               }                                            
                                              
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                              
                                               //console.println("word: " + word);
                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                               //console.println("MATCH");
                                                               var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                               if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                              var r;
                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              else {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              counter++;
                                                                              } else {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                              counter++;
                                                                              }
                                                               }
                                               } else if (wordFull==" " || wordFull=="") {
                                                               //console.println(i+":"+wordFull)
                                                               word = this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (/u$/.test(word)) {
                                                                              word = word.replace(/u$/, "");
                                                               }
                                                               word+=this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               word = word.replace(/\s/g,"");
                                                               //console.println("full word: " + word);
                                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                                              i++;
                                                                              //console.println("MATCH");
                                                                              wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-2);
                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                              var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                                              var r;
                                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              else {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                                             var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                                             r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              counter++;
                                                                                              } else {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                              }
                                                               }
                                               } else {
                                                               // in case the book name and chapter number are connected
                                                               for (var j in bookNames) {
                                                                              var reg = new RegExp("^"+bookNames[j]+"\\d+");
                                                                              if (reg.test(word)) {
                                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                                              var chapterNumber = word.match(/\d+$/)[0];
                                                                                                              var bookName = word.replace(new RegExp(chapterNumber+"$"),"");
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, bookName, chapterNumber, word1, bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                                              break;
                                                                              }
                                                               }
                                               }
                               }
                }
                t.end();
                var endTime = new Date();
                //console.println("Run time: " + ((endTime-startTime)/1000));
                
                this.addScript("BibleLinks", openBibleLink);
                app.alert("Done. " + counter + " links were created.",3);
 
}
 
function createBibleLink(doc, p, r, book, chapter, verse, bookNames) {
                var bookIndex = bookNames.indexOf(book);
                if (bookIndex==-1) {
                               console.println("Error! Could not locate the index for: " + book);
                               return false;
                }
                
                /*var pageCropBox = doc.getPageBox("Crop", p);
                var pageBBox = doc.getPageBox("BBox", p);
                var xOffset = pageBBox[0]-pageCropBox[0];
                var yOffset = pageBBox[1]-pageCropBox[1];
                console.println("xOffset:"+xOffset);
                console.println("yOffset:"+yOffset);*/
                /*xOffset = 16;
                yOffset = 16;
                r[0]-=xOffset;
                r[2]-=xOffset;
                r[1]-=yOffset;
                r[3]-=yOffset;*/
                
                var bookDestName = namedDests[bookIndex]
                var destName = bookDestName+"_"+chapter;
                if (verse!=null && verse!="" && verse!="1")
                               destName+="_"+verse;
                var f = doc.addField(destName, "button", p, r);
                f.setAction("MouseUp", "openBibleLink()");
                f.lineWidth = 0;
                //f.strokeColor = color.ltGray;
                f.userName = "Click to jump to this location in the Bible file.";
}
 
function convertWordQuadsToRect(doc, p, i) {
                return convertQuadsToRect(doc, p, doc.getPageNthWordQuads(p, i));
}
 
 
function convertQuadsToRect(doc, p, q) {
                var m = (new Matrix2D).fromRotated(doc,p);
                var mInv = m.invert()
                var r = mInv.transform(q)
                r = r.toString()
                r = r.split(",");
                return [+r[4], +r[3], +r[2], +r[5]];
}


de boek waar hij naar moet verwijzen is een andere maar als ik deze naam veranderd doet hij niks

Edit:
code-tags geplaatst. Gelieve dit voortaan zelf te doen.
Gewijzigd op 22/07/2019 15:35:18 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 17:03:38
Quote Anchor link
Ik snap dat je graag geholpen wilt worden, maar ik en anderen hebbem geen zin om 403 regels aan code door te ploegen. Kan je het inkorten tot relevante code van +/- 20 regels? Zet ze dan ook graag tussen code-tags die we hier op het forum hebben, dan is het beter leesbaar.

Ook is nog niet echt duidelijk wat je precies doet en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 21/07/2019 17:09:01 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:10:12
Quote Anchor link
ik wil het wel doen maar ken niks van java script dus weet zeker niet wat ik mag weggooien in de script.
ik heb deze scrip gekregen via via en de regel waar

function openBibleLink() {
var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
if (bibleDoc==null) {
app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
return;

staat moet veranderd worden want "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is nu een andere boek en als ik de boek naam aanpas
in "nwt_O.pdf" doet hij het nog niet.
daarom de vraag of smeking hier.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/07/2019 17:18:28
Quote Anchor link
Stapje terug: je hebt een boek, waarin het script links aanmaakt naar een ander boek (de bijbel). Welk boek is nu nieuw: het boek waarin je leest en de links in aanbrengt, of de bijbel waar je naartoe wilt verwijzen?

En waar komt die "app" variabele vandaan (met name: wat doet app.openDoc; ik zie iets met een Adobe lib voorbij komen op de internets - is dat 'm; en hoe weet die lib waar "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is te vinden - wat is dat: een HTML pagina of een PDF)?

Toevoeging op 21/07/2019 17:20:17:

Misschien enkel "nwt_O" (zonder de ".pdf" - net zoals bij "2006 'bi' BIJBEL genootsch")?
Gewijzigd op 21/07/2019 17:21:45 door Rob Doemaarwat
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:26:34
Quote Anchor link
de nieuwe boek waar hij naar verwijs is nieuw
dus voor de duidelijkheid
in boek 1 worden er links aangemaakt met de java script en deze worden verwezen naar boek 2 de ( nieuwe bijbel)
de 2 boeken zijn PDF's
de oude bijbel was 2006 bi BIJBEL genootsch
 
Eddy E

Eddy E

22/07/2019 18:45:02
Quote Anchor link
Wellicht een gek idee, maar waarom moet dit dynamisch?
De Bijbel wijzigt nou niet echt frequent qua opbouw/inhoud etc.
Als het alleen maar een link aanpassen is; waarom dan niet eenmalig met een CTRL + H in je editor doen?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 09:56:30
Quote Anchor link
dag eddy

uw redenatie klopt wel, maar het is om de lees boek die moet steeds naar de bijbel verwijzen, en deze word steeds nieuw.
Daarom dynamisch, ik verlies veel tijd om steeds dit manueel te moeten doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:01:34
Quote Anchor link
En met welke reden is er gekozen om het integraal in Javascript te doen? Kan je misschien een voorbeeld op JSfiddle of een testsite plaatsen?
Gewijzigd op 23/07/2019 10:01:58 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:07:34
Quote Anchor link
ik heb het zelf niet gemaakt ik ken niks van scrips iemand had dat aan mij gegeven maar hij had het ook gekregen van iemand maar we weten niet s-wie het gemaakt heeft.
van mij mag het gemaakt worden in een andere vorm als het maar doet.
ps ik heb eens de scrip op JSfiddle gezet hier de link
https://jsfiddle.net/sg73ubxv/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:17:20
Quote Anchor link
Moet je het wel goed op JSfiddle zetten, in het JS-veld en met de juiste HTML zodat het werkt ;-)
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:19:16
Quote Anchor link
is dit dan juist??

https://jsfiddle.net/s10wpbde/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:45:10
Quote Anchor link
Als we het in werking kunnen zien, maak anders een testsite met het script erop aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.