hyperlink aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 16:31:21
Quote Anchor link
hallo

ik ben in het bezit van een uitgebreide Java script die bepaalde woorden op zoekt en dan daar een hyperlink rond maakt die gekopelt staat in een andere boek maar ik bezit nu een nieuwere versie van die boek en krijg ze niet gekoppeld in de nieuwe versie kan iemand mij daar bij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:33:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 16:57:14
Quote Anchor link
Waar loopt je op vast? Kan je wat relevante code laten zien? En bij voorkeur op JSfiddle?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:00:20
Quote Anchor link
dit is de java script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
if (app.viewerVersion < 10) {
                app.addMenuItem({ cName: "AddLinksToBible", cUser: "Add Links To Bible", cParent: "Tools", nPos: -1,
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addMenuItem({ cName: "DiscloseFile", cUser: "Disclose File", cParent: "Tools", nPos: 0,
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
} else {
                app.addToolButton({ cName: "AddLinksToBible", cLabel: "Add Links To Bible", cTooltext: "Add Links To Bible",
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "DiscloseFile", cLabel: "Disclose File", cTooltext: "Disclose File",
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "OffsetLinks", cLabel: "Offset Links", cTooltext: "Offset Links",
                               cExec: "offsetLinks()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
}
 
var booksFullNames = ["Genesis", "Exodus", "Leviticus", "Numeri", "Deuteronomium", "Jozua", "Rechters", "Ruth", "1Samul", "2Samul",
                "1Koningen", "2Koningen", "1Kronieken", "2Kronieken", "Ezra", "Nehemia", "Esther", "Job", "Psalm", "Spreuken", "Prediker",
                "Hooglied", "Jesaja", "Jeremia", "Klaagliederen", "Ezechil", "Danil", "Hosea", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Habakuk", "Zefanja", "Hagga", "Zacharia", "Maleachi",
                "Matthes", "Markus", "Lukas", "Johannes", "Handelingen", "Romeinen", "1Korinthirs", "2Korinthirs", "Galaten",
                "Efezirs", "Filippenzen", "Kolossenzen", "1Thessalonicenzen", "2Thessalonicenzen", "1Timothes", "2Timothes", "Titus", "Filemon",
                "Hebreen", "Jakobus", "1Petrus", "2Petrus", "1Johannes", "2Johannes", "3Johannes", "Judas", "Openbaring"
];
 
var booksMediumNames = [
                "Gen", "Ex", "Lev", "Num", "Deut", "Joz", "Rechters", "Ruth", "1Sam", "2Sam",
                "1Kon", "2Kon", "1Kron", "2Kron", "Ezra", "Neh", "Esth", "Job", "Ps", "Spr", "Pred",
                "Hoogl", "Jes", "Jer", "Klaagl", "Ezech", "Dan", "Hos", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Hab", "Zef", "Hag", "Zach", "Mal",
                "Matth", "Mark", "Luk", "Joh", "Hand", "Rom", "1Kor", "2Kor", "Gal",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Thess", "2Thess", "1Tim", "2Tim", "Tit", "Filem",
                "Hebr", "Jak", "1Petr", "2Petr", "1Joh", "2Joh", "3Joh", "Jud", "Openb"
];
 
var booksShortNames = [ "Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Jo", "Am", "Ob", "Jon", "Mi", "Na",
                "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm",
                "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe", "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
var namedDests = ["Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Joe", "Am", "Ob", "Jon",
                "Mi", "Na", "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga", "Ef", "Fil", "Kol",
                "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm", "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe",
                "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
function discloseFile() {
                this.addScript("init", "this.disclosed=true;");
                app.alert("Done.",3);
}
 
function offsetLinks() {
                var resp = app.response("Enter the offset (in points):","", "16");
                if (resp==null || resp=="" || isNaN(+resp)) return;
                var offset = +resp;
                for (var i=0; i<this.numFields; i++) {
                               var f = this.getField(this.getNthFieldName(i));
                               if (f==null) continue;
                               if (f.type=="button" && /^_/.test(f.name)) {
                                               var r = f.rect;
                                               r[0]-=offset;
                                               r[1]-=offset;
                                               r[2]-=offset;
                                               r[3]-=offset;
                                               f.rect = r;
                               }
                }
                app.alert("Done.",3);
}
 
//addLinksToBible(2,9,9);
function addLinksToBible() {
 
                var mode, firstPage, lastPage;
                var dialog1 = {
 
                               initialize: function (dialog) {
                                               dialog.load({
                                                               rad1: true,
                                                               txt1: "1",
                                                               txt2: ""+this.parentDoc.numPages,
                                               })
                               },
 
                               cancel: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               destroy: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               commit:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]) mode = 1;
                                               else if (results["rad2"]) mode = 2;
                                               else if (results["rad3"]) mode = 3;
                                              
                                               firstPage = Number(results["txt1"])-1;
                                               lastPage = Number(results["txt2"])-1;
                                               return;
                               },
 
                               validate:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]==false && results["rad2"]==false && results["rad3"]==false) {
                                                               app.alert("You must select the book names mode.");
                                                               return false;
                                               }
                                               if (results["txt1"]==null || results["txt1"]=="" || isNaN(+results["txt1"]) ||
                                                               results["txt2"]==null || results["txt2"]=="" || isNaN(+results["txt2"])) {
                                                               app.alert("Invalid page range.");
                                                               return false;
                                               }
                                               return true;
                               },
 
                               description: {
                                               name: "",
                                               align_children: "align_left",
                                               width: 350,
                                               height: 100,
                                               elements:[
                                                               {
                                                                              type: "cluster",
                                                                              name: "Add Bible Links",
                                                                              align_children: "align_left",
                                                                              elements:[
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Select the type of book names:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad1",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Short names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad2",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Medium names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad3",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Long names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              }
                                                                                                              
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Which pages to process:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt1",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             type: "static_text",
                                                                                                                             name: "-"
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt2",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              }
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              { type: "gap"},
                                                                              {
                                                                                              alignment: "align_right",
                                                                                              type: "ok_cancel",
                                                                                              ok_name: "OK",
                                                                                              cancel_name: "Cancel"
                                                                              },
                                                                              ]
                                                               },
                                               ]
                               }
                };
 
                dialog1.parentDoc = this;
                if (app.execDialog(dialog1)!="ok") {return};
 
                function openBibleLink() {
                               var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
                               var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
                               if (bibleDoc==null) {
                                               app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
                                               return;
                               }
                }
 
                var bookNames;
                if (mode==1) { // short names
                               bookNames = [].concat(booksShortNames);
                } else if (mode==2) { // medium names
                               bookNames = [].concat(booksMediumNames);
                } else if (mode==3) { // full names
                               bookNames = [].concat(booksFullNames);
                }
                for (var i in bookNames) bookNames[i]=bookNames[i].toLowerCase();
                //console.println(bookNames);
                
                var startTime = new Date();
                var t = app.thermometer;
                t.duration = (lastPage - firstPage);
                t.begin();
                var counter = 0;
                //console.clear();
                for (var p=firstPage; p<=lastPage; p++) {
                               console.println("Processing page #"+p);
                               t.value = (p-firstPage)+1;
                               t.text = "Processing page " + ((p-firstPage)+1) + "/" + ((lastPage - firstPage)+1);
                               var numWords = this.getPageNumWords(p);
                               for (var i=0; i<numWords-2; i++) {
                                               //console.println("Processing word #"+i);
                                               var word  = this.getPageNthWord(p,i,true).toLowerCase();
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                               var wordFull = this.getPageNthWord(p,i,false);
                                               var wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                              
                                               if (bookNames.indexOf(word)==-1 || bookNames.indexOf(word)==42) {
                                                               var prevWord = "";
                                                               if (i>0) prevWord=this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (prevWord!="" && /^\d$/.test(prevWord)) {
                                                                              word = prevWord+word;
                                                                              var prevWordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-1);
                                                                              wordRect[0] = prevWordRect[0];
                                                               }
                                               }                                            
                                              
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                              
                                               //console.println("word: " + word);
                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                               //console.println("MATCH");
                                                               var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                               if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                              var r;
                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              else {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              counter++;
                                                                              } else {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                              counter++;
                                                                              }
                                                               }
                                               } else if (wordFull==" " || wordFull=="") {
                                                               //console.println(i+":"+wordFull)
                                                               word = this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (/u$/.test(word)) {
                                                                              word = word.replace(/u$/, "");
                                                               }
                                                               word+=this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               word = word.replace(/\s/g,"");
                                                               //console.println("full word: " + word);
                                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                                              i++;
                                                                              //console.println("MATCH");
                                                                              wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-2);
                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                              var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                                              var r;
                                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              else {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                                             var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                                             r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              counter++;
                                                                                              } else {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                              }
                                                               }
                                               } else {
                                                               // in case the book name and chapter number are connected
                                                               for (var j in bookNames) {
                                                                              var reg = new RegExp("^"+bookNames[j]+"\\d+");
                                                                              if (reg.test(word)) {
                                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                                              var chapterNumber = word.match(/\d+$/)[0];
                                                                                                              var bookName = word.replace(new RegExp(chapterNumber+"$"),"");
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, bookName, chapterNumber, word1, bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                                              break;
                                                                              }
                                                               }
                                               }
                               }
                }
                t.end();
                var endTime = new Date();
                //console.println("Run time: " + ((endTime-startTime)/1000));
                
                this.addScript("BibleLinks", openBibleLink);
                app.alert("Done. " + counter + " links were created.",3);
 
}
 
function createBibleLink(doc, p, r, book, chapter, verse, bookNames) {
                var bookIndex = bookNames.indexOf(book);
                if (bookIndex==-1) {
                               console.println("Error! Could not locate the index for: " + book);
                               return false;
                }
                
                /*var pageCropBox = doc.getPageBox("Crop", p);
                var pageBBox = doc.getPageBox("BBox", p);
                var xOffset = pageBBox[0]-pageCropBox[0];
                var yOffset = pageBBox[1]-pageCropBox[1];
                console.println("xOffset:"+xOffset);
                console.println("yOffset:"+yOffset);*/
                /*xOffset = 16;
                yOffset = 16;
                r[0]-=xOffset;
                r[2]-=xOffset;
                r[1]-=yOffset;
                r[3]-=yOffset;*/
                
                var bookDestName = namedDests[bookIndex]
                var destName = bookDestName+"_"+chapter;
                if (verse!=null && verse!="" && verse!="1")
                               destName+="_"+verse;
                var f = doc.addField(destName, "button", p, r);
                f.setAction("MouseUp", "openBibleLink()");
                f.lineWidth = 0;
                //f.strokeColor = color.ltGray;
                f.userName = "Click to jump to this location in the Bible file.";
}
 
function convertWordQuadsToRect(doc, p, i) {
                return convertQuadsToRect(doc, p, doc.getPageNthWordQuads(p, i));
}
 
 
function convertQuadsToRect(doc, p, q) {
                var m = (new Matrix2D).fromRotated(doc,p);
                var mInv = m.invert()
                var r = mInv.transform(q)
                r = r.toString()
                r = r.split(",");
                return [+r[4], +r[3], +r[2], +r[5]];
}


de boek waar hij naar moet verwijzen is een andere maar als ik deze naam veranderd doet hij niks

Edit:
code-tags geplaatst. Gelieve dit voortaan zelf te doen.
Gewijzigd op 22/07/2019 15:35:18 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 17:03:38
Quote Anchor link
Ik snap dat je graag geholpen wilt worden, maar ik en anderen hebbem geen zin om 403 regels aan code door te ploegen. Kan je het inkorten tot relevante code van +/- 20 regels? Zet ze dan ook graag tussen code-tags die we hier op het forum hebben, dan is het beter leesbaar.

Ook is nog niet echt duidelijk wat je precies doet en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 21/07/2019 17:09:01 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:10:12
Quote Anchor link
ik wil het wel doen maar ken niks van java script dus weet zeker niet wat ik mag weggooien in de script.
ik heb deze scrip gekregen via via en de regel waar

function openBibleLink() {
var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
if (bibleDoc==null) {
app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
return;

staat moet veranderd worden want "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is nu een andere boek en als ik de boek naam aanpas
in "nwt_O.pdf" doet hij het nog niet.
daarom de vraag of smeking hier.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/07/2019 17:18:28
Quote Anchor link
Stapje terug: je hebt een boek, waarin het script links aanmaakt naar een ander boek (de bijbel). Welk boek is nu nieuw: het boek waarin je leest en de links in aanbrengt, of de bijbel waar je naartoe wilt verwijzen?

En waar komt die "app" variabele vandaan (met name: wat doet app.openDoc; ik zie iets met een Adobe lib voorbij komen op de internets - is dat 'm; en hoe weet die lib waar "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is te vinden - wat is dat: een HTML pagina of een PDF)?

Toevoeging op 21/07/2019 17:20:17:

Misschien enkel "nwt_O" (zonder de ".pdf" - net zoals bij "2006 'bi' BIJBEL genootsch")?
Gewijzigd op 21/07/2019 17:21:45 door Rob Doemaarwat
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:26:34
Quote Anchor link
de nieuwe boek waar hij naar verwijs is nieuw
dus voor de duidelijkheid
in boek 1 worden er links aangemaakt met de java script en deze worden verwezen naar boek 2 de ( nieuwe bijbel)
de 2 boeken zijn PDF's
de oude bijbel was 2006 bi BIJBEL genootsch
 
Eddy E

Eddy E

22/07/2019 18:45:02
Quote Anchor link
Wellicht een gek idee, maar waarom moet dit dynamisch?
De Bijbel wijzigt nou niet echt frequent qua opbouw/inhoud etc.
Als het alleen maar een link aanpassen is; waarom dan niet eenmalig met een CTRL + H in je editor doen?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 09:56:30
Quote Anchor link
dag eddy

uw redenatie klopt wel, maar het is om de lees boek die moet steeds naar de bijbel verwijzen, en deze word steeds nieuw.
Daarom dynamisch, ik verlies veel tijd om steeds dit manueel te moeten doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:01:34
Quote Anchor link
En met welke reden is er gekozen om het integraal in Javascript te doen? Kan je misschien een voorbeeld op JSfiddle of een testsite plaatsen?
Gewijzigd op 23/07/2019 10:01:58 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:07:34
Quote Anchor link
ik heb het zelf niet gemaakt ik ken niks van scrips iemand had dat aan mij gegeven maar hij had het ook gekregen van iemand maar we weten niet s-wie het gemaakt heeft.
van mij mag het gemaakt worden in een andere vorm als het maar doet.
ps ik heb eens de scrip op JSfiddle gezet hier de link
https://jsfiddle.net/sg73ubxv/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:17:20
Quote Anchor link
Moet je het wel goed op JSfiddle zetten, in het JS-veld en met de juiste HTML zodat het werkt ;-)
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:19:16
Quote Anchor link
is dit dan juist??

https://jsfiddle.net/s10wpbde/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:45:10
Quote Anchor link
Als we het in werking kunnen zien, maak anders een testsite met het script erop aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.