hyperlink aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 16:31:21
Quote Anchor link
hallo

ik ben in het bezit van een uitgebreide Java script die bepaalde woorden op zoekt en dan daar een hyperlink rond maakt die gekopelt staat in een andere boek maar ik bezit nu een nieuwere versie van die boek en krijg ze niet gekoppeld in de nieuwe versie kan iemand mij daar bij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:37:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 16:57:14
Quote Anchor link
Waar loopt je op vast? Kan je wat relevante code laten zien? En bij voorkeur op JSfiddle?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:00:20
Quote Anchor link
dit is de java script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
if (app.viewerVersion < 10) {
                app.addMenuItem({ cName: "AddLinksToBible", cUser: "Add Links To Bible", cParent: "Tools", nPos: -1,
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addMenuItem({ cName: "DiscloseFile", cUser: "Disclose File", cParent: "Tools", nPos: 0,
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
} else {
                app.addToolButton({ cName: "AddLinksToBible", cLabel: "Add Links To Bible", cTooltext: "Add Links To Bible",
                               cExec: "addLinksToBible()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "DiscloseFile", cLabel: "Disclose File", cTooltext: "Disclose File",
                               cExec: "discloseFile()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
                app.addToolButton({ cName: "OffsetLinks", cLabel: "Offset Links", cTooltext: "Offset Links",
                               cExec: "offsetLinks()", cEnable: "event.rc = (event.target != null);"});
}
 
var booksFullNames = ["Genesis", "Exodus", "Leviticus", "Numeri", "Deuteronomium", "Jozua", "Rechters", "Ruth", "1Samul", "2Samul",
                "1Koningen", "2Koningen", "1Kronieken", "2Kronieken", "Ezra", "Nehemia", "Esther", "Job", "Psalm", "Spreuken", "Prediker",
                "Hooglied", "Jesaja", "Jeremia", "Klaagliederen", "Ezechil", "Danil", "Hosea", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Habakuk", "Zefanja", "Hagga", "Zacharia", "Maleachi",
                "Matthes", "Markus", "Lukas", "Johannes", "Handelingen", "Romeinen", "1Korinthirs", "2Korinthirs", "Galaten",
                "Efezirs", "Filippenzen", "Kolossenzen", "1Thessalonicenzen", "2Thessalonicenzen", "1Timothes", "2Timothes", "Titus", "Filemon",
                "Hebreen", "Jakobus", "1Petrus", "2Petrus", "1Johannes", "2Johannes", "3Johannes", "Judas", "Openbaring"
];
 
var booksMediumNames = [
                "Gen", "Ex", "Lev", "Num", "Deut", "Joz", "Rechters", "Ruth", "1Sam", "2Sam",
                "1Kon", "2Kon", "1Kron", "2Kron", "Ezra", "Neh", "Esth", "Job", "Ps", "Spr", "Pred",
                "Hoogl", "Jes", "Jer", "Klaagl", "Ezech", "Dan", "Hos", "Jol", "Amos", "Obadja", "Jona", "Micha", "Nahum",
                "Hab", "Zef", "Hag", "Zach", "Mal",
                "Matth", "Mark", "Luk", "Joh", "Hand", "Rom", "1Kor", "2Kor", "Gal",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Thess", "2Thess", "1Tim", "2Tim", "Tit", "Filem",
                "Hebr", "Jak", "1Petr", "2Petr", "1Joh", "2Joh", "3Joh", "Jud", "Openb"
];
 
var booksShortNames = [ "Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Jo", "Am", "Ob", "Jon", "Mi", "Na",
                "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga",
                "Ef", "Fil", "Kol", "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm",
                "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe", "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
var namedDests = ["Ge", "Ex", "Le", "Nu", "De", "Joz", "Re", "Ru", "1Sa", "2Sa",
                "1Kon", "2Kon", "1Kr", "2Kr", "Ezr", "Ne", "Es", "Job", "Ps", "Sp", "Pr",
                "Hgl", "Jes", "Jer", "Klg", "Ez", "Da", "Ho", "Joe", "Am", "Ob", "Jon",
                "Mi", "Na", "Hab", "Ze", "Hag", "Za", "Mal",
                "Mt", "Mr", "Lu", "Jo", "Han", "Ro", "1Kor", "2Kor", "Ga", "Ef", "Fil", "Kol",
                "1Th", "2Th", "1Ti", "2Ti", "Tit", "Flm", "Heb", "Jak", "1Pe", "2Pe",
                "1Jo", "2Jo", "3Jo", "Ju", "Opb"
];
 
function discloseFile() {
                this.addScript("init", "this.disclosed=true;");
                app.alert("Done.",3);
}
 
function offsetLinks() {
                var resp = app.response("Enter the offset (in points):","", "16");
                if (resp==null || resp=="" || isNaN(+resp)) return;
                var offset = +resp;
                for (var i=0; i<this.numFields; i++) {
                               var f = this.getField(this.getNthFieldName(i));
                               if (f==null) continue;
                               if (f.type=="button" && /^_/.test(f.name)) {
                                               var r = f.rect;
                                               r[0]-=offset;
                                               r[1]-=offset;
                                               r[2]-=offset;
                                               r[3]-=offset;
                                               f.rect = r;
                               }
                }
                app.alert("Done.",3);
}
 
//addLinksToBible(2,9,9);
function addLinksToBible() {
 
                var mode, firstPage, lastPage;
                var dialog1 = {
 
                               initialize: function (dialog) {
                                               dialog.load({
                                                               rad1: true,
                                                               txt1: "1",
                                                               txt2: ""+this.parentDoc.numPages,
                                               })
                               },
 
                               cancel: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               destroy: function(dialog) {
                                               return;
                               },
 
                               commit:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]) mode = 1;
                                               else if (results["rad2"]) mode = 2;
                                               else if (results["rad3"]) mode = 3;
                                              
                                               firstPage = Number(results["txt1"])-1;
                                               lastPage = Number(results["txt2"])-1;
                                               return;
                               },
 
                               validate:function (dialog) {
                                               var results = dialog.store();
                                               if (results["rad1"]==false && results["rad2"]==false && results["rad3"]==false) {
                                                               app.alert("You must select the book names mode.");
                                                               return false;
                                               }
                                               if (results["txt1"]==null || results["txt1"]=="" || isNaN(+results["txt1"]) ||
                                                               results["txt2"]==null || results["txt2"]=="" || isNaN(+results["txt2"])) {
                                                               app.alert("Invalid page range.");
                                                               return false;
                                               }
                                               return true;
                               },
 
                               description: {
                                               name: "",
                                               align_children: "align_left",
                                               width: 350,
                                               height: 100,
                                               elements:[
                                                               {
                                                                              type: "cluster",
                                                                              name: "Add Bible Links",
                                                                              align_children: "align_left",
                                                                              elements:[
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Select the type of book names:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad1",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Short names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad2",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Medium names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              },
                                                                                                              {                                                                                                                            
                                                                                                                             group_id: "mode",
                                                                                                                             item_id: "rad3",
                                                                                                                             type: "radio",
                                                                                                                             name: "Long names",
                                                                                                                             width: 20,
                                                                                                                             height: 20,
                                                                                                              }
                                                                                                              
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "static_text",
                                                                                              name: "Which pages to process:"
                                                                              },
                                                                              {
                                                                                              type: "view",
                                                                                              align_children: "align_distribute",
                                                                                              elements:[
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt1",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             type: "static_text",
                                                                                                                             name: "-"
                                                                                                              },
                                                                                                              {
                                                                                                                             item_id: "txt2",
                                                                                                                             type: "edit_text",
                                                                                                                             width: 40,
                                                                                                              }
                                                                                              ]
                                                                              },
                                                                              { type: "gap"},
                                                                              {
                                                                                              alignment: "align_right",
                                                                                              type: "ok_cancel",
                                                                                              ok_name: "OK",
                                                                                              cancel_name: "Cancel"
                                                                              },
                                                                              ]
                                                               },
                                               ]
                               }
                };
 
                dialog1.parentDoc = this;
                if (app.execDialog(dialog1)!="ok") {return};
 
                function openBibleLink() {
                               var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
                               var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
                               if (bibleDoc==null) {
                                               app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
                                               return;
                               }
                }
 
                var bookNames;
                if (mode==1) { // short names
                               bookNames = [].concat(booksShortNames);
                } else if (mode==2) { // medium names
                               bookNames = [].concat(booksMediumNames);
                } else if (mode==3) { // full names
                               bookNames = [].concat(booksFullNames);
                }
                for (var i in bookNames) bookNames[i]=bookNames[i].toLowerCase();
                //console.println(bookNames);
                
                var startTime = new Date();
                var t = app.thermometer;
                t.duration = (lastPage - firstPage);
                t.begin();
                var counter = 0;
                //console.clear();
                for (var p=firstPage; p<=lastPage; p++) {
                               console.println("Processing page #"+p);
                               t.value = (p-firstPage)+1;
                               t.text = "Processing page " + ((p-firstPage)+1) + "/" + ((lastPage - firstPage)+1);
                               var numWords = this.getPageNumWords(p);
                               for (var i=0; i<numWords-2; i++) {
                                               //console.println("Processing word #"+i);
                                               var word  = this.getPageNthWord(p,i,true).toLowerCase();
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                               var wordFull = this.getPageNthWord(p,i,false);
                                               var wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                              
                                               if (bookNames.indexOf(word)==-1 || bookNames.indexOf(word)==42) {
                                                               var prevWord = "";
                                                               if (i>0) prevWord=this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (prevWord!="" && /^\d$/.test(prevWord)) {
                                                                              word = prevWord+word;
                                                                              var prevWordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-1);
                                                                              wordRect[0] = prevWordRect[0];
                                                               }
                                               }                                            
                                              
                                               word = word.replace(/^\(/,"");
                                              
                                               //console.println("word: " + word);
                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                               //console.println("MATCH");
                                                               var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                               if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                              var r;
                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              else {
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                              }
                                                                                              counter++;
                                                                              } else {
                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                              counter++;
                                                                              }
                                                               }
                                               } else if (wordFull==" " || wordFull=="") {
                                                               //console.println(i+":"+wordFull)
                                                               word = this.getPageNthWord(p,i-1,true).toLowerCase();
                                                               if (/u$/.test(word)) {
                                                                              word = word.replace(/u$/, "");
                                                               }
                                                               word+=this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                               word = word.replace(/\s/g,"");
                                                               //console.println("full word: " + word);
                                                               if (bookNames.indexOf(word)!=-1) {
                                                                              i++;
                                                                              //console.println("MATCH");
                                                                              wordRect = convertWordQuadsToRect(this, p, i-2);
                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                              var word2 = this.getPageNthWord(p,i+2,true).toLowerCase();
                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word2)) {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+2);
                                                                                                              var r;
                                                                                                              if (wordRect[1]==r2[1]) {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              else {
                                                                                                                             r = [wordRect[0],wordRect[1],wordRect[2],wordRect[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                                             var r3 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                                             r = [r3[0],r3[1],r2[2],r3[3]];
                                                                                                                             createBibleLink(this, p, r, word, word1, word2, bookNames);
                                                                                                              }
                                                                                                              counter++;
                                                                                              } else {
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, word, word1, "", bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                              }
                                                               }
                                               } else {
                                                               // in case the book name and chapter number are connected
                                                               for (var j in bookNames) {
                                                                              var reg = new RegExp("^"+bookNames[j]+"\\d+");
                                                                              if (reg.test(word)) {
                                                                                              var word1 = this.getPageNthWord(p,i+1,true).toLowerCase();
                                                                                              if (/^\d+$/.test(word1)) {
                                                                                                              var chapterNumber = word.match(/\d+$/)[0];
                                                                                                              var bookName = word.replace(new RegExp(chapterNumber+"$"),"");
                                                                                                              //var r1 = convertWordQuadsToRect(this, p, i);
                                                                                                              var r2 = convertWordQuadsToRect(this, p, i+1);
                                                                                                              r = [wordRect[0],wordRect[1],r2[2],wordRect[3]];
                                                                                                              createBibleLink(this, p, r, bookName, chapterNumber, word1, bookNames);
                                                                                                              counter++;
                                                                                              }
                                                                                              break;
                                                                              }
                                                               }
                                               }
                               }
                }
                t.end();
                var endTime = new Date();
                //console.println("Run time: " + ((endTime-startTime)/1000));
                
                this.addScript("BibleLinks", openBibleLink);
                app.alert("Done. " + counter + " links were created.",3);
 
}
 
function createBibleLink(doc, p, r, book, chapter, verse, bookNames) {
                var bookIndex = bookNames.indexOf(book);
                if (bookIndex==-1) {
                               console.println("Error! Could not locate the index for: " + book);
                               return false;
                }
                
                /*var pageCropBox = doc.getPageBox("Crop", p);
                var pageBBox = doc.getPageBox("BBox", p);
                var xOffset = pageBBox[0]-pageCropBox[0];
                var yOffset = pageBBox[1]-pageCropBox[1];
                console.println("xOffset:"+xOffset);
                console.println("yOffset:"+yOffset);*/
                /*xOffset = 16;
                yOffset = 16;
                r[0]-=xOffset;
                r[2]-=xOffset;
                r[1]-=yOffset;
                r[3]-=yOffset;*/
                
                var bookDestName = namedDests[bookIndex]
                var destName = bookDestName+"_"+chapter;
                if (verse!=null && verse!="" && verse!="1")
                               destName+="_"+verse;
                var f = doc.addField(destName, "button", p, r);
                f.setAction("MouseUp", "openBibleLink()");
                f.lineWidth = 0;
                //f.strokeColor = color.ltGray;
                f.userName = "Click to jump to this location in the Bible file.";
}
 
function convertWordQuadsToRect(doc, p, i) {
                return convertQuadsToRect(doc, p, doc.getPageNthWordQuads(p, i));
}
 
 
function convertQuadsToRect(doc, p, q) {
                var m = (new Matrix2D).fromRotated(doc,p);
                var mInv = m.invert()
                var r = mInv.transform(q)
                r = r.toString()
                r = r.split(",");
                return [+r[4], +r[3], +r[2], +r[5]];
}


de boek waar hij naar moet verwijzen is een andere maar als ik deze naam veranderd doet hij niks

Edit:
code-tags geplaatst. Gelieve dit voortaan zelf te doen.
Gewijzigd op 22/07/2019 15:35:18 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/07/2019 17:03:38
Quote Anchor link
Ik snap dat je graag geholpen wilt worden, maar ik en anderen hebbem geen zin om 403 regels aan code door te ploegen. Kan je het inkorten tot relevante code van +/- 20 regels? Zet ze dan ook graag tussen code-tags die we hier op het forum hebben, dan is het beter leesbaar.

Ook is nog niet echt duidelijk wat je precies doet en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 21/07/2019 17:09:01 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:10:12
Quote Anchor link
ik wil het wel doen maar ken niks van java script dus weet zeker niet wat ik mag weggooien in de script.
ik heb deze scrip gekregen via via en de regel waar

function openBibleLink() {
var bibleFileName = "2006 'bi' BIJBEL genootsch";
var bibleDoc = app.openDoc({cPath: bibleFileName, oDoc: this, cDest: event.target.name});
if (bibleDoc==null) {
app.alert("Error! Can't locate the bible file: " + bibleFileName);
return;

staat moet veranderd worden want "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is nu een andere boek en als ik de boek naam aanpas
in "nwt_O.pdf" doet hij het nog niet.
daarom de vraag of smeking hier.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/07/2019 17:18:28
Quote Anchor link
Stapje terug: je hebt een boek, waarin het script links aanmaakt naar een ander boek (de bijbel). Welk boek is nu nieuw: het boek waarin je leest en de links in aanbrengt, of de bijbel waar je naartoe wilt verwijzen?

En waar komt die "app" variabele vandaan (met name: wat doet app.openDoc; ik zie iets met een Adobe lib voorbij komen op de internets - is dat 'm; en hoe weet die lib waar "2006 'bi' BIJBEL genootsch" is te vinden - wat is dat: een HTML pagina of een PDF)?

Toevoeging op 21/07/2019 17:20:17:

Misschien enkel "nwt_O" (zonder de ".pdf" - net zoals bij "2006 'bi' BIJBEL genootsch")?
Gewijzigd op 21/07/2019 17:21:45 door Rob Doemaarwat
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

21/07/2019 17:26:34
Quote Anchor link
de nieuwe boek waar hij naar verwijs is nieuw
dus voor de duidelijkheid
in boek 1 worden er links aangemaakt met de java script en deze worden verwezen naar boek 2 de ( nieuwe bijbel)
de 2 boeken zijn PDF's
de oude bijbel was 2006 bi BIJBEL genootsch
 
Eddy E

Eddy E

22/07/2019 18:45:02
Quote Anchor link
Wellicht een gek idee, maar waarom moet dit dynamisch?
De Bijbel wijzigt nou niet echt frequent qua opbouw/inhoud etc.
Als het alleen maar een link aanpassen is; waarom dan niet eenmalig met een CTRL + H in je editor doen?
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 09:56:30
Quote Anchor link
dag eddy

uw redenatie klopt wel, maar het is om de lees boek die moet steeds naar de bijbel verwijzen, en deze word steeds nieuw.
Daarom dynamisch, ik verlies veel tijd om steeds dit manueel te moeten doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:01:34
Quote Anchor link
En met welke reden is er gekozen om het integraal in Javascript te doen? Kan je misschien een voorbeeld op JSfiddle of een testsite plaatsen?
Gewijzigd op 23/07/2019 10:01:58 door - Ariën -
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:07:34
Quote Anchor link
ik heb het zelf niet gemaakt ik ken niks van scrips iemand had dat aan mij gegeven maar hij had het ook gekregen van iemand maar we weten niet s-wie het gemaakt heeft.
van mij mag het gemaakt worden in een andere vorm als het maar doet.
ps ik heb eens de scrip op JSfiddle gezet hier de link
https://jsfiddle.net/sg73ubxv/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:17:20
Quote Anchor link
Moet je het wel goed op JSfiddle zetten, in het JS-veld en met de juiste HTML zodat het werkt ;-)
 
Sandy vangeebergen

sandy vangeebergen

23/07/2019 10:19:16
Quote Anchor link
is dit dan juist??

https://jsfiddle.net/s10wpbde/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 10:45:10
Quote Anchor link
Als we het in werking kunnen zien, maak anders een testsite met het script erop aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.