hypotheek bereken script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal venema

pascal venema

26/11/2018 19:48:34
Quote Anchor link
Hallo iedereen!

ik zal me eerst even voorstellen! Ik ben pascal en 31 jaar oud. Mijn kennis van Html en php is zeker niet op PRO level maar vindt het geweldig om mee bezig te zijn. Zelf ben ik hypotheek verstrekker, nu zijn we bezig met een nieuwe website, ( doen we lekker eigenwijs zelf! ) Alleen nu willen we graag een module/script voor op de website waarbij bezoekers zijn of haar bruto jaar-inkomen kan invullen en het aantal jaren waarin ze willen aflossen.

wanneer dit is ingevuld moet de uitkomst x de rente worden berekend per maand wat de kosten zijn.

Een simpel + en min scriptje kan ik wel opzetten. Alleen dit gaat mijn petje te boven alleen weet niet zo goed waar te beginnen.

een goed voorbeeld zoals we het ongeveer willen hebben is hier te vinden. Wie kan en wil me helpen? https://www.florius.nl/hypotheek/hypotheek-berekenen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:15:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2018 20:29:25
Quote Anchor link
Als het om een module gaat, gebruik je een bepaald CMS?
 
Pascal venema

pascal venema

26/11/2018 20:32:07
Quote Anchor link
Ja, we willen het erg graag in onze wordpress plaatsen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2018 20:36:01
Quote Anchor link
Ben je al bekend met de basis om een plugin in te maken?
https://codex.wordpress.org/Writing_a_Plugin
 
Pascal venema

pascal venema

26/11/2018 20:45:03
Quote Anchor link
Dit had ik niet eerder gezien nee! Heb even gekeken maar wordt er een beetje duizelig van haha. Mijn kennis is zeer beperkt. Ook is mijn Engels niet al te best. Maar ik zal eens kijken! bedankt voor de tip


Toevoeging op 26/11/2018 20:55:04:

Alleen als ik deze zou maken is deze alleen voor wordpress. dan zou ik beter een los script kunnen maken zodat we deze eventueel ook op een Joomla installatie zouden kunnen gebruiken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2018 21:05:19
Quote Anchor link
Ook daarvoor zijn aparte add-ons. Op die manier kan je het bij Wordpress bijvoorbeeld aan een 'shortcode' hangen, zodat je het op elke pagina kan aanroepen met bijv. [hypotheek-calculator]. Geen idee of zoiets ook voor Joomla geldt.
 
Pascal venema

pascal venema

26/11/2018 21:06:59
Quote Anchor link
ik geloof je helemaal. Alleen geen idee wat het precies is of hoe ik dat kan maken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2018 21:10:57
Quote Anchor link
Bij Joomla gaat dat op een andere manier:
https://docs.joomla.org/J3.x:Creating_a_Plugin_for_Joomla/nl
 
Pascal venema

pascal venema

27/11/2018 10:34:14
Quote Anchor link
Berekening formule

1 - Bruto jaarinkomen
2 - Aantal jaar 30
3 - Rente 2,01%


wat de bezoeker dan moet zien op de website is

1 - Mijn inkomen per jaar

-----
Maximaal te lenen bedrag

Netto Maandlasten


--------------------
Dit is wat ik heb, alleen geen idee hoe ik kan zorgen dat het jaar inkomen er in wordt berekend.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$rente
=2.01; //2,01% rente
$tijd=30; // bijv 30 jaar
$startbedrag=80000; //bij een bedrag van 80000
 
$aflossing=$startbedrag/$tijd; //word nu dus ongeveer 10000
 
for($i=0; $i<$tijd; $i++)
 {

 $rentebedrag=($startbedrag-($i*$aflossing))*$rente;
 $bedrag=$rentebedrag+$aflossing;
 echo 'Jaar '.$i.':  '.$bedrag.'.  Rente: '.$rentebedrag.'<br />';
 }

?>
Gewijzigd op 27/11/2018 10:35:16 door pascal venema
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/11/2018 10:49:14
Quote Anchor link
Valt toch tegen dat een hypotheekverstrekker niet weet hoe je e.e.a. moet berekenen.

Hier wat hulp :

https://dehypotheeksite.nl/hypotheekinformatie/maximale-hypotheek/hoe-wordt-je-maximale-hypotheek-berekend.php

Toevoeging op 27/11/2018 10:54:58:

Oh, en 80000 / 30 = 2667, niet ongeveer 10000.
Gewijzigd op 27/11/2018 10:51:16 door Adoptive Solution
 
Pascal venema

pascal venema

27/11/2018 10:58:42
Quote Anchor link
** quoteknip **
Bedankt voor de info, echter was dit alleen ter voorbeeld. Het gaat me meer om het script zelf :) Toch bedankt voor je antwoord haha

- Ariën -:
Het is niet nodig om het vorige bericht integraal te quoten. Daarom heb ik de quote verwijderd.
Gewijzigd op 27/11/2018 11:08:36 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/11/2018 11:23:05
Quote Anchor link
Vraag eens bij de brancheorganisatie waar je zo'n script kan krijgen.
Vraag het aan florius.nl.
Ik kan mij niet voorstellen dat elke hypotheekwinkel op eigen houtje het wiel uitvindt.
 
Pascal venema

pascal venema

27/11/2018 13:54:52
Quote Anchor link
helaas heb ik hier uiteraard al navraag naar gedaan. Helaas zijn er weinigen die iets loslaten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.