ics download

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

N K

N K

22/09/2013 21:10:26
Quote Anchor link
Ik gebruik dit script
https://gist.github.com/jakebellacera/635416
om een ics bestand te maken.

Als ik dit bestand (exp2ics.php) direct aanroep dan begint de browser meteen met downloaden (wat goed is)

Nu wil ik uiteraard mijn variabelen hierin opnemen.
Ik doe dit met ajax door onderstaande functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$(document).ready(function() {
            $(document).on("click","#ics_submit",function(e){
        var id = $(this).data('id');
        $.ajax({
                                    type: "POST",
                                    url: './ajax/exp2ics.php',                        
                                    data: {id: id}                
                        });
            return false;
          });
});


Hij vult nu het bestand goed maar het download nu niet meer het ics bestand nadat ik op de link klik (#ics_submit) om deze te downloaden.
Maak ik ergens een denkfout? Als ik exp2ics.php nu direct aanroep dan download hij dit bestand met php extensie ipv ics.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:15:30
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2013 21:16:26
Quote Anchor link
Hier snap ik werkelijk niets van. Hoe/waarom wil je een bestand dat in PHP gegenereerd wordt nu nog in de browser gaan bewerken?
 
N K

N K

22/09/2013 21:20:07
Quote Anchor link
Misschien moet ik het anders uitleggen.
Als ik op button #ics_submit klik wil ik dat de browser automatisch een ics bestand download.
Op dit moment krijg ik wel een response (zie ik in chrome developer tools) maar download hij niet een ics bestand. Hoe zorg ik ervoor dat dit bestand wordt gedownload?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2013 21:21:32
Quote Anchor link
Door geen AJAX te gebruiken. dus door gewoon een formulier af te handelen of door gewoon met een link te werken.

Jij wilt aan de hand van het id zorgen dat het ics bestand de benodigde info bevat, right?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="exp2ics.php" method="post">
<input type="hidden" name="id" value="222" />
<input type="submit" value="Download" />
</form>
Gewijzigd op 22/09/2013 21:30:00 door Frank Nietbelangrijk
 
N K

N K

22/09/2013 21:29:36
Quote Anchor link
Maar ik wil geen redirect gebruiken, ik wil op dezelfde plek op mijn pagina blijven...
Daarom dacht ik aan ajax.

Als ik op een button klik dan wil ik mijn variabele (data-id) gebruiken om data uit mijn database te halen om vervolgens de benodigde info te vullen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2013 21:30:46
Quote Anchor link
maar als je een download aanbiedt dan blijf je toch op dezelfde plek?

Toevoeging op 22/09/2013 21:33:58:

N K op 22/09/2013 21:29:36:
Maar ik wil geen redirect gebruiken, ik wil op dezelfde plek op mijn pagina blijven...
Daarom dacht ik aan ajax.


Je kunt vanuit javascript geen bestanden laten downloaden.
 
N K

N K

22/09/2013 21:37:45
Quote Anchor link
Oke Frank, bedankt!
Ik heb het nu zoals je had aangegeven. Dat werkt wel.
Weer wat geleerd..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.