ID aan button hangen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan Vee

Daan Vee

12/10/2018 09:43:39
Quote Anchor link
Ik heb het volgende script dat tekstvelden in een formulier aanmaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
    <script>
    $(document).ready(function() {
    var max_fields      = 20; //maximum input boxes allowed
    var wrapper         = $(".input_fields_wrap"); //Fields wrapper
    var add_button      = $(".add_field_button"); //Add button ID
    
    var x = 1; //initlal text box count
      $(add_button).click(function(e){ //on add input button click
        e.preventDefault();
        if(x < max_fields){ //max input box allowed
            x++; //text box increment
            


                $.post( "shared/updateTitles.php",
                { newtitle: "newtitle",
                draaiboekID: "<?php echo $draaiboekID; ?>",
                itemID: "<?php echo $itemID; ?>",
                userID: "<?php echo $userID; ?>" }
                ).done(function( data ) {
                    console.log( "Data Loaded: " + data );
                    
                    $(wrapper).append('<li class="drsubject ui-sortable-handle" id="arrayorder_'+data+'" titelid="'+data+'"><table><tr><td style="padding-left: 5px;"><img src="layout/images/cursor.png"></td><td style="padding-left: 5px;"><input id="'+data+'" type="time" name="titeltijd['+data+']" value="" class="form-control" style="width:100px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><input id="'+data+'" type="text" name="titelnaam['+data+']" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><input type="text" id="'+data+'" name="titelfunctie['+data+']" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><a href="#" class="remove_field"><i class="fa fa-trash"></i> &nbsp;Verwijder</a></td></tr></table></li>'); //add input box
                    
                  });
        
                    
            
        }
        
    });
    

    $(wrapper).on("click",".remove_field", function(e){ //user click on remove text
    var titleID =  $(this).parents('li').attr('titelid');
    e.preventDefault(); $(this).parents('li').remove(); x--;
        
        
    $.post( "shared/updateTitles.php", { deletetitle: "deletetitle", titleID: titleID })
  .done(function( data ) {
    
  });
        
    })
    
});
</script>


Werkt helemaal. Probleem is dat niet alleen met de button-knop een titel wordt aangemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<button  class="add_field_button"><i class="fa fa-user"></i> &nbsp;NIEUWE TITEL</button>


Maar ook met al mijn andere buttons gebeurt dit, zoals met deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<button class="add_field_button" onclick="javascript:open_popup('shared/filemanager-playout/dialog.php?type=2&amp;popup=1&akey=7rX8457dRYdgnc9024xdJ')"><i class="fa fa-upload"></i> &nbsp;UPLOAD VIDEO'S</button>


Hoe kan ik voorkomen (denk met een ID?) dat al mijn buttons werken als insert voor het formulier?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:32:00
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/10/2018 11:32:11
Quote Anchor link
Standaard is een <button> van het type "submit". Maak er dit van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<button type="button" ...>

(met op de ... dus wat je nu al hebt, de class, onclick, enz)

Dan werkt ie gewoon als een button (zonder submit)
 
Daan Vee

Daan Vee

12/10/2018 11:44:36
Quote Anchor link
Geprobeerd, maar nog steeds blijft het script velden invoegen bij dit soort buttons.
Zijn er andere mogelijkheden?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/10/2018 14:57:08
Quote Anchor link
Als je wilt dat twee verschillende buttons verschillende dingen doen dan is het zaak dat je onderscheid tussen die twee maakt / kunt maken. Ontstaat het probleem nu niet juist doordat dit onderscheid ontbreekt?
Gewijzigd op 12/10/2018 14:59:22 door Thomas van den Heuvel
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

12/10/2018 22:30:09
Quote Anchor link
Je kunt aan een button zowel wel een id als class meegeven, het nadeel er van is dat je id uniek moet zijn, de class mag dezelfde naam hebben. Je zult alleen iets aan je script moeten sleutelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<button type="button" id="Vulmaarwatin" class="Maakerwatmooisvan">Knopje</button>
Gewijzigd op 12/10/2018 22:32:39 door Yoop Overmaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.