id meegeven aan link werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel D

Michel D

28/12/2010 17:28:03
Quote Anchor link
Wat gaat hier mis ?
De link werkt maar ik krijg het getal uit $test niet meegegeven.
gedeelte van de code waar het om gaat (normaal komt is de $test een record uit een database)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$test = 23;

$eind_tekst = "...<br /><div align=\"right\"><a href=\"link.php?id=". $test ."\" target=\"_blank\">Lees verder</a></div>";

echo $eind_tekst;
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:12:10
 

28/12/2010 17:31:20
Quote Anchor link
Werkt hier gewoon.
 
Mike Smit

Mike Smit

28/12/2010 17:35:23
Quote Anchor link
Dit zal gewoon moeten werken.
 
Michel D

Michel D

28/12/2010 17:44:39
Quote Anchor link
ok dat klopt maar ik ben dan waarschijnlijk wat teveel aan het knutstelen geweest want in mijn code zit hij in een function pagina die geinclude is in een andere pagina:

de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
$test = 23;

function afbreken($string,$lengte_woord,$lengte_string,$eind_string)
{  if ($eind_string == "1") {$eind_tekst = " ...";}
elseif
      ($eind_string == "2") {$eind_tekst = "...<br /><div align=\"right\"><a href=\"agenda/agendainfo.php?id=". $test ."\" target=\"_blank\">Lees verder</a></div>";}      
else
      $eind_tekst = " ";
    
    $wijzigingen = true;
    while($wijzigingen)
    {
        $wijzigingen = false;
        $woorden = explode(' ',$string);
          
        for ($i=0; $i < count($woorden); $i++)
        {
            if (strlen($woorden[$i])>$lengte_woord)
            {
                $woorden[$i] = substr($woorden[$i],0,$lengte_woord).' '.substr($woorden[$i], $lengte_woord, strlen($woorden[$i]) - $lengte_woord);
                $wijzigingen = true;
            }
            $string = implode(' ',$woorden);
        }
    }
    if(strlen($string) > $lengte_string)
    {          
        $z_spatie = substr($string, 0, $lengte_string);
        $l_spatie = strrpos($z_spatie, ' ');        
        return substr($z_spatie, 0, $l_spatie).$eind_tekst ;
    }
    else {
        return $string;
    }
}
Gewijzigd op 28/12/2010 17:45:05 door Michel D
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

28/12/2010 17:49:22
Quote Anchor link
De link werkt maar ik krijg het getal uit $test niet meegegeven.

correct nederlands
 
Michel D

Michel D

28/12/2010 18:39:16
Quote Anchor link
Jordi kroon op 28/12/2010 17:49:22:
De link werkt maar ik krijg het getal uit $test niet meegegeven.

correct nederlands


Als je niets te zeggen hebt, zeg dan ook niks.
Doet helemaal niet ter zake.
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 23:38:11
Quote Anchor link
Probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function afbreken($string,$lengte_woord,$lengte_string,$eind_string)
{

global $test;
}

?>


Is wel lelijk maar zal waarschijnlijk wel werken. Daarmee maak je de $test variable bereikbaar buiten de function scope.
 
Michel D

Michel D

29/12/2010 00:08:29
Quote Anchor link
Heb een extra functie variabele gemaakt waarin ik het id meegeef is omslachtig maar het werkt, bedankt iedereen voor het meedenken !!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.