ID ordenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy

Roy

01/03/2008 16:49:00
Quote Anchor link
heey ik heb een vraagje ik ben met een top-40 systeem bezig het lukt aardig alleen 1 probleem hoe kan ik er voor zorgen dat automatich de id 1 omhoog gaat.
dit is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<form name="form1" method="post" action="?p=muziekadmin">
  <table width="272" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
      <td width="108">Auteur : </td>
      <td width="164"><input name="auteur" type="text" id="auteur"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Singel : </td>
      <td><input name="singel" type="text" id="singel"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>&nbsp;</td>
      <td><input type="submit" name="Submit" value="Voeg Singel Toe"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
  </table>
</form>
<?php
if(isset($_POST['Submit']))
if($_POST['auteur'] == ''){
            echo'<font color="red"><b>Je bent de auteur naam vergeten intevullen</b></font><br>';
        }
else
if($_POST['singel'] == ''){
            echo'<font color="red"><b>Je bent vergeten de singel intevullen</b></font><br>';
        }
else
{
$sql = "INSERT INTO muziek (auteur,singel) VALUES('".$_POST['auteur']."','".$_POST['singel']."')";
echo 'Er zijn ' . mysql_affected_rows() . ' records bijgewerkt.';
}

?>


je kan zien hoe hij werkt op www.habstract.nl/index.php?p=muziekadmin

Alvast bedankt

Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:41:07
 
HuubHuub Barbatruc

HuubHuub Barbatruc

01/03/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Ik snap de bedoeling niet helemaal? Help je wel ff verder via msn :P. (Niet denken, wie ben jij?!)
 
Frank -

Frank -

01/03/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Met 1 INSERT-query zul je over het algemeen maar 1 record invoegen. Iets roepen over het bijwerken van records is dus wat vreemd.

Een auto_increment op de kolom id in je tabel, lost het ophogen van het id in 1x keer op. Daarvoor hoef je niks aan je PHP-code of query te veranderen.

Wat je wel mag veranderen, is de beveiligiging, die ontbreekt in zijn geheel. Zie de tutorials over SQL-injection en het gebruik van de functie mysql_real_escape_string(). Daarnaast zul je de query nog wel moeten uitvoeren en controleren, anders wordt het ook geen succes.
 
Roy

Roy

01/03/2008 19:03:00
Quote Anchor link
ok toevoegen van de database doet het alleen nu heb ik een andere fout.
want ik wil namelijk dat bij muziek.php kan stemmen ik heb het zover maar ik krijg steets een error.
het gaat om deze link
www.habstract.nl?p=muziek

en dan is hier de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<table width="411" height="20">
  <tr>
    <td width="118" height="14"><strong><font size="1" face="Verdana">Auteur:</font></strong></td>
    <td width="134"><strong><font face="Verdana" size="1">Singel:</font></strong></td>
    <td width="143"><strong><font face="Verdana" size="1">Punten</font></strong></td>
  </tr>
</table>
<?php
    $sl
= mysql_query("SELECT * FROM muziek ORDER BY id DESC LIMIT 40");
    while($st = mysql_fetch_assoc($sl)){
?>


<table width="411" height="26">
    <tr>
        <td width="118" height="20"><font size="1" face="Verdana"><a href="?p=muziek&stem=<?php echo htmlspecialchars($row['id']); ?>"><?php echo htmlspecialchars($st['auteur']); ?>d</a></font></td>
        <td width="134"><font face="Verdana" size="1"><?php echo htmlspecialchars($st['singel']); ?></font></td>
        <td width="143"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['punten']); ?></font></td>

    </tr>

</table>
<?php
}
?>

<?php
elseif($_GET['stem'] == "'"$_POST['id']."'")
{

echo "test gelukt je koos '".$_GET['stem']"'";
}

?>
 
Frank -

Frank -

01/03/2008 19:13:00
Quote Anchor link
$sl is een resultset, $result lijkt me een betere naam. Verder controleer je niet of de query wel is gelukt, dat is vreemd want er is geen enkele garantie dat deze altijd zal lukken.

$st is een rij uit de resultset, $row of $rij ligt voor de hand, dat is vele malen duidelijker.

Op de regels 26 doe je hele vreemde dingen, geen idee wat al die quotes daar doen. "'"$_POST['id']."'" hoor je als $_POST['id'] te noteren. Op regel 28 vergeet je een punt achter de variabele te zetten.

Ps. 'een error' is wel bijzonder vaag! Daar heeft geen hond wat aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/03/2008 19:20:00
Quote Anchor link
roy schreef op 01.03.2008 19:03:
... maar ik krijg steets een error ...

Zet die er dan bij.
 
Roy

Roy

01/03/2008 20:29:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF in /mnt/web8/43/96/51715496/htdocs/muziek.php on line 26
 
Roy

Roy

01/03/2008 21:42:00
Quote Anchor link
weet iemand het andwoord ?
 
Bart van der veen

bart van der veen

02/03/2008 00:11:00
Quote Anchor link
je mag elseif gebruiken anders dan na een if bijvoorbeeld. kortom de else in de elseif weghalen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.