id selecteren om data te laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Marvin groothuis

marvin groothuis

09/12/2020 14:05:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een custom_fields plugin op mijn wordpress website, en alle data die daarin word ingevuld komt in mijn database terrecht.
Nu zou ik graag die data op een andere website willen laten zien die wel in die zelfde database zit.
Alleen aan die data zit een ID met daarin de value.

[{"id":90047,"value":"Straatnaam"},{"id":41971,"value":"Postcode"},{"id":54178,"value":"Plaats"},{"id":64308,"value":"Radio button"}]

Hoe kan ik wat er in de value staat laten displayen door zijn ID te selecteren?

Want als ID: 90047 is moet hij de straatnaam weergeven van de klant,
Als ID: 41971 is moet hij de postcode van de klant weergeven,
Als ID: 54178 is moet hij de plaatsnaam van de klant weergeven
En als ID: 64308 is moet hij weer geven wat de klant heeft aangevinkt in de checkbox.
Gewijzigd op 15/12/2020 10:03:18 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:04:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2020 14:37:13
Quote Anchor link
Ik ben zelf geen Wordpress kenner, dus je moet zelf even uitzoeken hoe je dit op de juiste manier naar Wordpress zichtbaar maakt. Maar de inhoud is een JSON-string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$data
= '[{"id":90047,"value":"Straatnaam"},{"id":41971,"value":"Postcode"},{"id":54178,"value":"Plaats"},{"id":64308,"value":"Radio button"}]';
$json = json_decode($data,true);
print_r($json);
?>


Output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Array
(
    [0] => Array
        (
            [id] => 90047
            [value] => Straatnaam
        )

    [1] => Array
        (
            [id] => 41971
            [value] => Postcode
        )

    [2] => Array
        (
            [id] => 54178
            [value] => Plaats
        )

    [3] => Array
        (
            [id] => 64308
            [value] => Radio button
        )

)


Kijk maar:
https://3v4l.org/SbcoI

Je zult dus met een foreach door $json moeten lopen om de values op te kunnen halen.
Ik denk dat je het zo wel redt? ;-)
Gewijzigd op 09/12/2020 14:37:22 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

09/12/2020 14:38:41
Quote Anchor link
De site waarop besteld word is wordpress, de website waar ik zelf mee bezig ben ik puur php.
Bedankt voor je stuk code ik zal het even proberen toe te passen.
Gewijzigd op 09/12/2020 15:01:02 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2020 15:02:50
Quote Anchor link
Dus uit een database die door WordPress gebruikt wordt naar een normale PHP-pagina?
Dan is foreach wel voldoende. Binnen Wordpress zou je een functie moeten aanmaken omdat je geen PHP-logica in je template/thema's wilt verwerken.

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de data zo wordt opgeslagen. maar als je daar geen invloed kan uitoefenen moet je nou eenmaal roeien met de riemen die je hebt.
Gewijzigd op 09/12/2020 15:05:41 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

09/12/2020 15:07:07
Quote Anchor link
Ja er word via een wordpress site besteld, dat word doorgestuurd naar een database,
aan die zelfde database zit een php website die die bestellingen uit die database haalt en toont.
En daar moeten de straatnaam etc. nu in komen te staan die via een custom field worden ingevuld. En die uitkomst komt ook in de database terecht alleen dan met id's en value's.

En dan moet ik dus die value's zien te displayen op mijn php website.
Gewijzigd op 09/12/2020 15:09:55 door marvin groothuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2020 15:31:41
Quote Anchor link
Dat kan prima op mijn genoemde manier. Ik denk dat het met foreach wel lukt?
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

09/12/2020 15:37:49
Quote Anchor link
Ik heb zelf nog weinig tot geen ervaring daarmee, dus ik zou wat uitzoek werk moeten doen haha.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2020 16:15:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$data
= '[{"id":90047,"value":"Straatnaam"},{"id":41971,"value":"Postcode"},{"id":54178,"value":"Plaats"},{"id":64308,"value":"Radio button"}]';
$json = json_decode($data,true);
print_r($json);

foreach($json as $k => $v) {
    echo $v['value'].PHP_EOL;
}

?>


Dit geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Straatnaam
Postcode
Plaats
Radio button
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

09/12/2020 16:21:15
Quote Anchor link
Er is alleen wel 1 ding en dat is dat hij natuurlijk de straatnaam etc. van de juiste klant laat zien.
Daarom dacht ik ook misschien kan je iets met ID selecteren dat als het id bijvoorbeeld 2 is dat dan de achternaam van een klant word weergeven.
Gewijzigd op 09/12/2020 16:24:26 door marvin groothuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2020 16:27:16
Quote Anchor link
Zo te zijn zijn de ID's (bijv 54178) gekoppeld in een andere tabel waar ze aan de juiste klant gekoppeld is.
Dus je zult zo te zien twee tabellen met elkaar moeten verbinden via een JOIN. Dan is het netjes als je met een functie de data op kan halen van een bepaalde klant.
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

10/12/2020 08:39:37
Quote Anchor link
In de database zijn ze al aan elkaar gekoppeld, alleen ik zat te denken als ik nu laat displayen via de id's komen de juiste gegevens wel bij de juiste klant terecht?
Gewijzigd op 10/12/2020 08:41:09 door marvin groothuis
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/12/2020 09:26:30
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Is er ook een optie om data te filteren dat uit de column komt?

Bijvoorbeeld: Er staat nu voluit [{"id":90047,"value":"straatnaam van klant"}, en niet alleen de straat naam.
Iemand enig idee hoe ik alleen de straatnaam kan laten displayen?
Gewijzigd op 14/12/2020 09:26:53 door marvin groothuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/12/2020 10:49:54
Quote Anchor link
Exploden op : ?
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/12/2020 10:53:46
Quote Anchor link
Hoe bedoel je exploden op :
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/12/2020 11:19:12
Quote Anchor link
Value is de key, zie ik.
Ik dacht dat dat value letterlijk de waarde was.

Al gekeken naar json_decode()?
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/12/2020 11:35:24
Quote Anchor link
Ik heb er wel naar gekeken, maar word er niet veel wijzer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/12/2020 12:13:36
Quote Anchor link
Gaat het om één of meerdere adressen?
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/12/2020 12:14:18
Quote Anchor link
Het is een bestel systeem dus er zijn altijd andere adressen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/12/2020 12:44:23
Quote Anchor link
Die staat dan in de eerste element van de array, dus dit:

$json[0]['value'];

PHP begint met tellen bij 0, dus de straat is het eerste element.
Ik neem aan dat dit niet bij andere gebruikers anders is.
Gewijzigd op 14/12/2020 12:45:14 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/12/2020 12:48:10
Quote Anchor link
Nee als het goed is moet dat bij alle gebruikers dan het zelfde zijn, net zoals met postcode etc
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/12/2020 12:50:55
Quote Anchor link
Dat is dan mooi!
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.