Id van laatste insert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koko

koko

04/06/2007 09:37:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met het schrijven van een miniforum. Nu wil ik bij het toevoegen van een topic ook al een eerste comment ingeven. Hiervoor heb ik de id nodig van het net aangemaakte topic.

Hoe kan ik nu dit id ophalen uit ee MySQL-database? Is dit mogelijk in dezelfde query als waarmee ik de gegevens insert?

mijn tabel comments:
<code>
Veld Type Collatie Attributen Null Standaardwaarde Extra
comment_id int(3) Nee auto_increment
comment_user_id int(3) Nee 0
comment_tekst text latin1_swedish_ci Nee
comment_datum int(10) Nee 0
comment_topic_id int(3) Nee 0
</code>

mijn tabel topic:
<code>
Veld Type Collatie Attributen Null Standaardwaarde Extra Actie
topic_id int(3) Nee auto_increment
topic_cat_id int(3) Nee 0
topic_naam varchar(255) latin1_swedish_ci Nee
topic_datum int(11) Nee 0
</code>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:05:13
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

04/06/2007 09:37:00
Quote Anchor link
mysql_insert_id()

Edit:

aangepast
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
- wes  -

- wes -

04/06/2007 09:39:00
Quote Anchor link
mysql_insert_id()

moet het zijn
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

04/06/2007 09:40:00
Quote Anchor link
foutje klaasjan..
mysql_insert_id()
 
Koko

koko

04/06/2007 09:41:00
Quote Anchor link
Hoi,

Wat kan het leven soms toch simpel zijn :-D

Bedankt!
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/06/2007 11:43:00
Quote Anchor link
Tip: google is onze vriend

Als je in google had gezocht op de door jou opgegeven titel van deze thread:
'Id van laatste insert'

Krijg je gelijk tal van hits waarbij het 1e resultaat al gelijk hetzelfde antwoord gaf als wat hier is gegeven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Koko

koko

04/06/2007 11:47:00
Quote Anchor link
hhmm, verkeerd gezocht dan en nu is t ni meer nodig ;-)

Toch bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.