Idee: Formulier controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 11:47:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een nieuwe manier van formulieren controleren, waarbij je in de name van het veld beperkingen kan stellen. Het is de bedoeling dat je niets meer aan de controle hoeft aan te passen, maar dat je door het maken van de form op de manier zoals nodig voor de controle al je formulier kan laten controleren.

Ik heb het al een beetje werkend, maar ben er net aan begonnen. Mijn vraag aan jullie: Zien jullie hier wat in, kunnen jullie er wat mee en misschien wel het belangrijkst, is het op deze manier mogelijk?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <meta http-equiv="content-language" content="nl-en" />
    <meta name="title" content="" />
    <title>Input Form</title>


</head>
<body>
    <form  action="" method="post">
        <input type="text" name="text[naam][2]" />
        <input type="text" name="text[straat][5]" />
        <input type="text" name="text[personal]" />
        
        <input type="submit" name="submit" />
    </form>

<?php    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    $errors = array();
    foreach($_POST['text'] as $input_naam => $value){
        if(is_array($value)){
            foreach($_POST['text'][$input_naam] as $length => $input){
                if(empty($input)){
                    $errors[$input_naam][] = 'empty';
                    }

                elseif(strlen($input) < $length){
                    $errors[$input_naam][] = 'short';
                    $errors[$input_naam][] = $length;
                    }
                }
            }
        }
    }

    
if(!empty($errors)){
    foreach($errors as $key => $value){
        if($errors[$key][0] == 'short'){
            echo $key.' moet uit minimaal '.$errors[$key][1].' tekens bestaan.<br />';
            }

        elseif($errors[$key][0] == 'empty'){
            echo 'U heeft geen waarde ingevuld bij '.$key;
            }
        }
    }

?>

</body>
</html>


Hetgeen wat er nu in de code slechts gebeurt is voor de genoemde velden (allemaal type text) controleren op de lengte, of ze wel ingevuld zijn (bij een opgegeven minimale lengte betekend dit voor de textvelden ook dat ze ingevuld MOETEN worden)
Bij het textveld waarbij geen lengte is ingevuld hoeft er ook niets ingevuld te worden.

Vast bedankt voor het meedenken.
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:32:21
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 12:07:00
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk niets in deze manier, aangezien een bezoeker dus alleen maar de veldnaam hoeft aan te passen om de gegevens anders te laten valideren.

Ik kan die 2 gewoon naar een 5 veranderen en vise versa, dan is volgens php de controle goed, maar toch staan er niet de waarden in zoals bedoeld.
 
Aaa Trump

aaa Trump

05/12/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Lijkt me ook niet echt veilig ha?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/12/2008 12:40:00
Quote Anchor link
Lijkt mij inderdaad niet veilig.
Juist omdat ik het formulier op mijn computer kan zetten met een action naar jouw pagina.

Wat je eventueel wel kunt doen is een array maken met daarin de eisen waaraan een bepaald veld moet voldoen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$aPosts
= Array(
    'name' => Array(
        'type' => 'string',
        'minLength' => 4,
        'maxLength' => 12),
    'email' => Array(
        'type' => 'email'),
    'age' => Array(
        'type' => 'int',
        'minNumber' => 10,
        'maxNumber' => 100)
);


ForEach($_POST AS $sKey => $sValue)
{

    if(Array_Key_Exists($sKey, $aPosts))
    {

        Switch($aPosts[$sKey]['type'])
        {
            case
'string':
                // Check op de lengtes etc. etc.
            break;
            case
'int':
                // Nummer controleren
            break;
            case
'email':
                // Email check
            break;
        }
    }
}

?>


Nu ik het zo bekijk is dit zo geack nog niet (vind ik) :)

Ik ga er eens goed naar kijken :p

Robert_Deiman schreef op 05.12.2008 12:21:
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
Ik ga naar jouw site. Ik vul het formulier in en krijg een foutmelding, huh :S Waarom te lang?
Ik kijk in de bron-code, aha, lengte in de naam van het veld.

Ik kopieer je hele form en plaats deze in een nieuwe html bestand die ik gewoon op mijn computer zet. Vervolgens zet ik in plaats van 5 daar gewoon 20 neer, zet de action goed, zodat hij wel naar jouw site gaat. En ik kan invullen :)

Zo kun je ook 'vaak' een ander geslacht invullen. Vaak kun je bij profielen site's alleen man of vrouw selecteren. Als je nou een html bestand aan maakt met een form erin en je maakt daar gewoon een input text-field van met dezelfde naam (sex of geslacht of weet ik veel wat) kun je alles invullen.

Daarom altijd server-side checken of het wel echt m of v is of 0 of 1 of wat dan ook.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk wel een array van eigenschappen maken. Aan de hand van die array genereer je het formulier en aan de hand van diezelfde array valideer je je formulier. Voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    $formulier
= array(
                    'action' = '#',
                    'method' = 'post',
                    'elementen' = array
                                    (
                                        array('naam', 'text', 20),
                                        array('email', 'text', null)
                                    )
                );

    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            if(strlen($value) > $formulier['elementen'][$key][2])
            {

                $errors[$key] = 'De string is te lang';
            }
        }
    }

    
    echo '<form method="'.$formuliee['method'].'" action="'.$formulier['action'].'">';
    
        foreach($formulier['elementen'] as $elementen)
        {

            if($element[0] == 'text' || $element[0] == 'password')
            {

                echo '<input type="'.$element[0].'" name="'.$element[1].'"'.(($element[2] != null) ? ' maxlength="'.$element[2].'"' : '').' />';
            }
        }

    
    echo '</form>';
        
?>


Heb het niet getest, maar het geeft wel een indruk van wat ik bedoel.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 07:42:00
Quote Anchor link
Ik bedenk me net dat je het ook anders kan doen. Ik maak nu voor verzenden al die array aan, die kan je ook aanmaken na verzenden en in PHP. Dan komt het wel redelijk in de buurt van wat php_newbie aangeeft.

Dan is het natuurlijk wel veilig. Het idee was om gebruikers voor het formulier zo weinig mogelijk aanpassingen te laten doen. Het idee van newbie is wel een goede, dat is best verder uit te werken.
 
Barman V

Barman V

09/12/2008 08:13:00
Quote Anchor link
Ik heb hiervoor mijn eigen klasse geschreven, die ik voor elk project meeneem.

Dus met ->addTextfield(, ->addTextarea(, ->addButton(, enz enz bouw ik mijn formulier. In elke methode geef ik de eigenschappen aan van het inputveld. Een textfield kan verplicht zijn, maar ook kan ik meesturen of het een numeriek veld moet zijn, of bijv een emailadres, een decimaal of een postcode, enz.
Zo kan een button een imagebutton zijn, maar ook een submitbutton of een normale button.

Door middel van een handig geintegreerde validatiefunctie check ik in een keer al mijn formuliervelden (inclusief beveiliging).

Op deze manier maak ik met zeer weinig code een (complex) formulier.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 09:28:00
Quote Anchor link
@Barman

Dat is dit principe ook he, ik heb nu het formulier er nog "hard" in staan, maar die gaat uiteindelijk wel worden gegenereerd. Ik had alleen de array (waarden) meegegeven in de name van het veld, maar dat is eigenlijk onzin. De naam van het veld is al uniek eigenlijk. Dus je kan controle heel simpel inbouwen. Had ik niet goed over nagedacht.
 
Hipska BE

Hipska BE

09/12/2008 11:56:00
Quote Anchor link
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/12/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Yepz. Een JS scriptje eronder is mooi en handig. Maar sowieso server side controleren.

En dan vind ik mijn scriptje zo geack nog niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 12:57:00
Quote Anchor link
@Hipska

Waarom is het niet handig in PHP? Je kan met een array (zoals newbie ook had gemaakt) heel eenvoudig een formulier maken. Koppel dit aan een database met verschillende typen (numeriek e.d.) en je php controle kan zo worden opgebouwd aan de hand van jou opgegeven waarden. Ideaal om te controleren lijkt mij.
 
Barman V

Barman V

10/12/2008 07:57:00
Quote Anchor link
Hipska schreef op 09.12.2008 11:56:
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
Grappig dat je altijd nog rekening moet houden met de mensen die javascript (soms) uit hebben staan. Misschien dat je het alleen bedoeld in deze situatie, maar serverside controleren is eigenlijk altijd een must.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 08:11:00
Quote Anchor link
Een zend login-formulier, inclusief validatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        $this->addElementPrefixPath('MyValid', 'controllers/helpers/', Zend_Form_Element::VALIDATE);
        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>     array(
                                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Aan te roepen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
        $form
= new LoginForm();
        $this->view->form = $form;
        
        if ($this->_request->isPost())
        {

            $formData = $this->_request->getPost();
            
            if(!$form->isValid($formData))
            {

                $form->populate($formData);
            }

            else
            {
?>


Misschien kun je daar wat mee. Dan moet je wel met classes gaan werken en kom je er niet meer met een array I guess..
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 08:30:00
Quote Anchor link
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.
 
Marien xD

Marien xD

10/12/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Of gebruik gewoon FormHandler. Ik heb het 1 keer gebruikt en wil niet anders meer. Gewoon object georienteerd een formulier definieren en niets meer.

Kijk eens op www.formhandler.net :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Uiteindelijk is het mijn bedoeling om met 'n eigen script (daar leer ik weer van he!) vanuit een database ('t cms werkt op een centrale database) formulieren laat genereren. Klanten kunnen zo eenvoudig zelf hun contactformulier en dergelijke aanmaken. Wij maken hem nu zelf elke keer aan, en als er velden toegevoegd moeten worden doen wij dat ook. (op zich niet erg, maar het is zo weinig werk vaak dat er niets voor wordt gerekend) Daarom was ik met een dergelijk systeem bezig.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 12:44:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 08:30:
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.


De classes en functies zijn engels, aangezien het Zend framework gewoon engels is, maar ik wil mijn nederlandse bezoeker natuurlijk wel de woorden "gebruikersnaam" en "wachtwoord" laten zien en niet "Username" en "password".
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 13:00:
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.


Het is natuurlijk niet echt handig om het formulier element gebruikersnaam in de variabele $username te zetten he...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.