ie 6 en div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Desertme(sander)

desertme(sander)

31/10/2007 13:48:00
Quote Anchor link
Goeden dag mensen ik heb een pagina in tables helmaal werkend niks mis mee.
Nou wilde ik deze gaan vernieuwe naar div.
Ik heb daarom een concept gebouwt exact zoals mijn andere pagina er uit zag alleen moet deze zoiezo nog wel wat aan gebeuren en dat weet ik exact ook wat, maar ik weet het alleen maar als je hem bekijkt in FF want in IE 6 en 7 doet ie echt hele rare dingen.

Zien jullie wat ik fout doe ???
Zie hier mij code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>New Page 1</title>
<style type="text/css">
body, html
    {
    width: 100%;
    height: 100%;
    font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 10pt;
    font-style: normal;
    font-variant: normal;
    color: #000000;
    line-height: 14pt;
    padding: 0px;
    margin: 0px;
    background-color:#cccccc;
}
</style>
</head>

<body>
<div style="text-align: center; align: center; width:100%; height:100%; background-color:#CCCCCC;">
    <div style="width:969px; height:100%; background-color:#000000; margin-left:auto; margin-right:auto;">
    <!--topbanner;-->
        <div style="width:969px; height:125px; background-color:#000000;">
        <!--logo;-->
            <div style="width:125px; height:125px; float:left; background-color:#EEEEEE;">
            </div>
        <!--kop;-->
            <div style="width:844px; height:125px; float:right; background-color:#DDDDDD;">
            <!--koptekst-->
                <div style="width:844px; height:100px; background-color:#DDDDDD">
                </div>
            <!--menu;-->    
                <div style="width:844px; height:25px; background-color:#CCCCCC;">
                </div>
            </div>
        </div>
    <!--content_container;-->
        <div style="width:969px; height:100%; background-color:#BBBBBB;">
        <!--content_left;-->
            <div style="width:175px; height:100%; float:left; background-color:#AAAAAA;">
            </div>
        <!--content;-->
            <div style="width:794px; height:100%; float:right; background-color:#999999;">
            <!--content;-->
                <div style="width:644px; height:100%; float:left; background-color:#999999;">
                </div>
            <!--content_right;-->
                <div style="width:150px; height:100%; float:right; background-color:#888888;">
                </div>
            </div>
        </div>
    </div>
</div>
</body>

</html>


o ja let niet op de kleuren das gewoon voor me zelf om het da duidelijk te hebben.

Al vast bedankt .
M.v.G. Sander van Wijnbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:13:49
 
Wouter K

Wouter K

31/10/2007 16:26:00
Quote Anchor link
maak eens een andere css alles bij mekaar en scheid dan html vn css :p
Werkt beter en makkelijker
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

01/11/2007 09:03:00
Quote Anchor link
dit had ik eerst ook maar lukt ehet ook niet daarom heb ik het nou zo gedaan want dan zag ik in een oogopslag wat waar hoort.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/11/2007 21:38:00
Quote Anchor link
Heb net even gekeken, maar het ziet er hier hetzelfde uit in FF2 en IE7.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

01/11/2007 21:40:00
Quote Anchor link
desertme(sander) schreef op 01.11.2007 09:03:
dit had ik eerst ook maar lukt ehet ook niet daarom heb ik het nou zo gedaan want dan zag ik in een oogopslag wat waar hoort.

Ik zou het toch doen. Ik bedoel vooral de styles uit de div-tags halen. De css kan eerst tijdens het bouwen wel bovenin de html-code. Maar uiteindelijk raad ik toch aan om alle opmaakcode in een aparte stylesheet te stoppen.

Vind Google trouwens ook leuker
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

02/11/2007 11:09:00
Quote Anchor link
@ niek doe ik uit eindelijk ook

@ jan ik krijg op 3 verschillende pc alles getest met ff2 en ei6/7 de zelfde errors

in ie krijg ik een scrollbalk van hier tot gunter en mijn linker er rechterbalk verspringen heel erg (in hoogte)
 
Simon

simon

02/11/2007 11:33:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 01.11.2007 21:40:
Ik zou het toch doen. Ik bedoel vooral de styles uit de div-tags halen. De css kan eerst tijdens het bouwen wel bovenin de html-code. Maar uiteindelijk raad ik toch aan om alle opmaakcode in een aparte stylesheet te stoppen.

Vind Google trouwens ook leuker


even een vraagje tussendoor... vind google pagina's sneller als je een externe css gebruikt? of maakt dat niet uit? want ik include namelijk altijd mijn css bestanden omdat ik het include commando gewoon makkelijker onthoud:P.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/11/2007 12:07:00
Quote Anchor link
Hoe minder code ed er om de content heen staat, hoe beter Google door je site heen gaat en hoe beter Google je site beoordeeld.
Dus stylesheets, javascripts ed kun je het beste altijd extern opslaan.
Zie meer in dit makkelijk leesbare artikel. En dan onder het kopje Validatie en ‘markup to content ratio’ (onderin)


En ik vind het ook nog overzichtelijker werken.
 
Simon

simon

02/11/2007 12:23:00
Quote Anchor link
ik heb het stuk doorgelezen en moet zeggen dat er zeer goede informatie opstaat.

bedankt voor het linkje ik zal er nog wel wat aan gaan hebben waarschijnlijk ;)

(al mijn includes even veranderen in de link van html)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyle.css" />
?>
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

02/11/2007 12:33:00
Quote Anchor link
#ontopic

ik denk dat het mischien verstandiger is als ik het gewoon in table laat

nou had ik nog wel een ander vraagje

ik dit met css 2 doen
ik heb een zijkolom daar komen nieuws stukjes in alleen als de kop nu heel lang is bijv. clubkampioenschappen word die kolom in een keer super breed, Ik wil dan dat het woord afgebroken word.

nou lees ik overal op google dat ik word-wrap: break-word; moet gebruiken maar dit werkt niet weet iemand hoe dit anders opgelost kan worden.

alvast weer bedankt
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/11/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik heb daar ook eens naar gezocht, maar niet gevonden
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

02/11/2007 13:00:00
Quote Anchor link
Jan ben jij mischien bekend met dit fenomeen ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/11/2007 13:04:00
Quote Anchor link
Ja, je kunt het met CSS oplossen of met PHP.

PHP - gewoon de lengte van je header controleren met strlen en eventueel inkorten. Of de functie wordwrap gebruiken

CSS - je kunt overflow gebruiken, maar dan krijg je scrollbalken en dat wil je niet. Er was ook nog een andere truc (met fixed geloof ik) maar ik weet niet of IE dat ondersteunt. Moet ik even opzoeken.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

02/11/2007 13:06:00
Quote Anchor link
@Jan
ik wil het graag met css doen.

overflow had ik ook al geprobeert maar niks waarmee je je woor kunt afbreeken
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

05/11/2007 09:57:00
Quote Anchor link
weet iemand wat over het word-wrap of over de oplossing van jan ?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/11/2007 10:06:00
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

05/11/2007 10:11:00
Quote Anchor link
dit werkt dus niet daarom was mijn vraag of iemand anders een andere oplossing had zie oplossing van jan alleen hij is incompleet en kan de rest er niet bij vinden.
Omdat ik niet precies weet wat ie nou eigenlijk wil met fixed?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/11/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij is dit je probleem, maar weet het niet zeker. http://www.sitepoint.com/blogs/2006/05/19/the-ie-word-wrap-doppelganger-bug/
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

05/11/2007 10:46:00
Quote Anchor link
- DIV#feature is set at a percentage width to scale with the page
n.v.t.

- the illustration is placed immediately before the title and floated right
n.v.t.

- the H1 title, H5 author credit and P blurb all wrap to the left of the illustration
n.v.t.

er staan daar geen images in maar toch bedabkt en dan weet ik dit ook weer (is dit trouwens ook nog met ie7?


{update}

ik heb het nou werkend toch met word-wrap maar dit pikt FF weer niet daarom zag ik eerst nooit wat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

05/11/2007 13:58:00
Quote Anchor link
sorry voor de bump maar ik heb echt met spoed nodig kan iemand mij erbij helpen aub ik word namelijk gek !
Als het in ie werkt werkt het in ff niet en anders om en als je ze allbei dan wil gebruiken doen ze het allebei niet meer
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/11/2007 14:16:00
Quote Anchor link
Als je pas begint met CSS kun je beter geen spoedopdrachten gaan uitvoeren. Maak eens een JPG van wat je eigenlijk precies wilt? Als je die online zet zijn er vast mensen die je kunnen helpen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.