IE=goed en FF=nietgoed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

tim

11/06/2007 16:58:00
Quote Anchor link
ja ik heb niet echt een duidelijke titel maar ik licht het ff toe

mijn vader vroeg laatst of ik een site wilde maken voor een muscical die hij helpt organiseren. dit vond ik wel leuk dus ik ging meteen aan de slag. nu zit ik met een volgende probleem internetexplorer (6 + 7) doet het wel gewoon goed maar firefox (en opera) laat ruimte tussen een paar balkjes.

wie weet hoe dit komt? ik heb al verschillende dingen geprobeerd.

de site staat op http://www.gifit.nl/jozef/

en hier is de css code voor de makkelijkheid.

,alvast bedankt tim


css-code:


.style3 {
position: relative;
left: 30px;
top: 100px;
width: 610px;
height: 100px;
margin-left: 50px;
}
.style4 {
color: #FFFFFF;
}
.hoofddiv {
padding:0px
}
.hoofd1 {
position:absolute; left:90px; top:120px; width:610px; height:100px;
}
.hoofd2 {
color: #FFFFFF;margin-left:90px; margin-right:90px; margin-top:120px; padding:0px;

}
.style2 {
text-align: center;
}
.headerdiv{
background-image:url('header.gif');background-repeat:no-repeat; height: 250px; width: 800px; text-align:left;
}
.midden {
position:relative; top:0px;background-image:url('binnenkant.gif');background-repeat:repeat-y; width: 800px; text-align:left;
}
.midden2 {
position:relative; top:0px;margin-left:60px; margin-right:60px; margin-top:0px;margin-bottom:0px;

}
.onderkant {
background-image:url('onderkant.gif'); background-repeat:no-repeat; height: 70px; width: 800px; margin-top:0px;margin-bottom:0px;

}
.navbar {
background-image:url('navbar.gif');background-repeat:no-repeat; height: 25px; width: 800px;text-align:left; margin-top:0px;margin-bottom:0px;
}
.navbar2 {
margin-left:50px; margin-right:50px; text-align:center; margin-top:0px;margin-bottom:0px;
}
.navbar3 {
background-image:url('navbar/bovenkant.gif');background-repeat:no-repeat; height: 12px; width: 175px; margin-top:0px;margin-bottom:0px;
}
.navbar4 {
background-image:url('navbar/midden.gif');background-repeat:repeat-y; width: 200px; margin-top:0px;margin-bottom:0px;
}
.navbar5 {
margin-left:35px;margin-right: 35px;margin-bottom:5px;margin-top:5px; margin-top:0px;margin-bottom:0px;
}
.navbar6 {
background-image:url('navbar/onderkant.gif');background-repeat:no-repeat; height: 26px; width: 200px; margin-top:0px;margin-bottom:0px;
}


a:link { text-decoration:none; color:blue;
}
a:active { text-decoration:none; color:blue;
}
a:visited {text-decoration:none; color:blue;
}
a:hover { text-decoration:underline; color:blue;
}

.navbar2 a:link { text-decoration:none; color:black;
}
.navbar2 a:active { text-decoration:none; color:black;
}
.navbar2 a:visited {text-decoration:none; color:black;
}
.navbar2 a:hover { text-decoration:underline; color:black;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:24:46
 
Frank -

Frank -

11/06/2007 17:06:00
Quote Anchor link
Quote:
IE=goed en FF=nietgoed
Hmmmm, dit staat dus precies verkeerd om! IE gaat namelijk erg bijzonder om met CSS en verneukt alle standaards. Het is dan ook geen wonder dat het in FF (en de overige browsers) er van geen kanten uitziet.

Oplossing: Ga eerst eens bouwen/ontwerpen in bv. FireFox of Opera en pas als dat helemaal goed is de boel zo aanpassen dat het ook in IE bruikbaar is.

Tip: Google eens op 'boxmodel' en zie de verschillen tussen IE en de standaard.
 
Tim

tim

11/06/2007 17:52:00
Quote Anchor link
thanks, opgelost, vanaf nu is ff mijn standard want IE tja ik moest op mn woorden leten van de mods...

EDIT:
woot heb ik daar een uur overgedaan, morgen ook nog wiskunde rep:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door tim
 
Bluecherry

bluecherry

11/06/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Je kan miss eens proberen met een strict doc-type (bv XHTML1-STRICT).

Naar mijn ervaring heb je meer kans dat je CSS portable wordt tussen IE/FF. Laatst nog een site gedaan in XHTML die 250+ CSS-regels bevatte en toch crossbrowser exact hetzelfde was.

Kijk ook eens op quirksmode als je crossbrowser will stylen/scripten:
http://www.quirksmode.org/dom/compatibility.html
http://www.quirksmode.org/resources.html
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.