Iemand een idee hoe ik deze JSON in PHP krijg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr Niks

Mr Niks

04/09/2019 08:01:02
Quote Anchor link
Hallo,

Iemand een idee hoe ik deze sjon in PHP krijg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"players":{"c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e":{"xp":14411,"profile_id":"c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e","lootbox_probability":800,"level":49,"max_mmr":3129,"skill_mean":23.9427664492,"deaths":333,"next_rank_mmr":2400,"rank":11,"max_rank":16,"board_id":"pvp_ranked","skill_stdev":5.1317459682,"kills":112,"last_match_skill_stdev_change":-0.0227403775,"update_time":"2019-09-03T22:02:41.085000+00:00","last_match_mmr_change":-48,"abandons":1,"season":14,"last_match_skill_mean_change":-0.4864542875,"mmr":2394,"previous_rank_mmr":2300,"last_match_result":2,"wins":31,"region":"emea","losses":35,"nickname":"Sneeuwmonster","platform":"uplay","rankInfo":{"image":"https:\/\/i.imgur.com\/f68iB99.png","name":"Silver \u2161"}}}}

Alvast bedankt

Edit:
Titelfix en [code] en [/code] tags geplaatst.
Gewijzigd op 04/09/2019 18:30:59 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:16:51
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

04/09/2019 08:07:01
 
Mr Niks

Mr Niks

04/09/2019 08:13:39
Quote Anchor link
Bedankt voor uw reactie, dat heb ik geprobeerd maar blijf als output Array krijgen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2019 08:18:12
Quote Anchor link
Het is JSON, geen Sjon :p

Het feit dat je 'array' ziet wijst op het feit dat je het niet als array benadert. Wat doe je precies?
Gewijzigd op 04/09/2019 08:18:38 door - Ariën -
 
Mr Niks

Mr Niks

04/09/2019 08:23:32
Quote Anchor link
Bedankt voor uw reactie, is mij bekend dat het geen sjon is maar json was een typ foutje ;p

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$data
= '{"players":{"c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e":{"xp":14411,"profile_id":"c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e","lootbox_probability":800,"level":49,"max_mmr":3129,"skill_mean":23.9427664492,"deaths":333,"next_rank_mmr":2400,"rank":11,"max_rank":16,"board_id":"pvp_ranked","skill_stdev":5.1317459682,"kills":112,"last_match_skill_stdev_change":-0.0227403775,"update_time":"2019-09-03T22:02:41.085000+00:00","last_match_mmr_change":-48,"abandons":1,"season":14,"last_match_skill_mean_change":-0.4864542875,"mmr":2394,"previous_rank_mmr":2300,"last_match_result":2,"wins":31,"region":"emea","losses":35,"nickname":"Sneeuwmonster","platform":"uplay","rankInfo":{"image":"https:\/\/i.imgur.com\/f68iB99.png","name":"Silver \u2161"}}}}';


$data2 = json_decode($data, true);
echo "Parsing data by using PHP Array <br/>";

print_r($data2);


echo $data2["players"]."<br/>";

echo "<br/><br/> Players names are: <br/>";


foreach ($data2 as $data3) {
  echo $data3['players']."<br/>";
}


?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2019 08:50:56
Quote Anchor link
En als je de hele array dumpt met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>' . print_r($data2, true) . '</pre>';
?>


wat krijgen we dan te zien?
Gewijzigd op 04/09/2019 08:51:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Mr Niks

Mr Niks

04/09/2019 08:54:59
Quote Anchor link
Output:

Array
(
[players] => Array
(
[c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e] => Array
(
[xp] => 14411
[profile_id] => c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e
[lootbox_probability] => 800
[level] => 49
[max_mmr] => 3129
[skill_mean] => 23.9427664492
[deaths] => 333
[next_rank_mmr] => 2400
[rank] => 11
[max_rank] => 16
[board_id] => pvp_ranked
[skill_stdev] => 5.1317459682
[kills] => 112
[last_match_skill_stdev_change] => -0.0227403775
[update_time] => 2019-09-03T22:02:41.085000+00:00
[last_match_mmr_change] => -48
[abandons] => 1
[season] => 14
[last_match_skill_mean_change] => -0.4864542875
[mmr] => 2394
[previous_rank_mmr] => 2300
[last_match_result] => 2
[wins] => 31
[region] => emea
[losses] => 35
[nickname] => Sneeuwmonster
[platform] => uplay
[rankInfo] => Array
(
[image] => https://i.imgur.com/f68iB99.png
[name] => Silver â…¡
)

)

)

)

Toevoeging op 04/09/2019 08:56:14:

Ik moet een mogelijkheid hebben om alleen de waarde "c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e" uit players te krijgen. (alleen die waarde zonder haakjes of wat dan ook)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2019 09:04:09
Quote Anchor link
zoals je dan kunt zien is de waarde van players ook een array. (players is meervoud ook al heb je er nu maar één).

Je kunt twee dingen doen:
1) een foreach om door alle players heen te lopen.
2) de player er uit pakken door de unique id op te geven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($data2['players'] as $player) {
    echo $player['nickname'];
    // ...
}
?>


of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $data2['players']['c53ec47e-dc10-4908-950c-e7e91f8c938e']['nickname'];
?>


Toevoeging op 04/09/2019 09:05:51:

Bij rankInfo gaan we nog een level dieper.. probeer het eens :-/
Gewijzigd op 04/09/2019 09:06:38 door Frank Nietbelangrijk
 
Mr Niks

Mr Niks

04/09/2019 09:14:47
Quote Anchor link
Hartelijk dank, ik geholpen met een goede oplossing!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.