Iemand ervaring met STRIPE ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

22/10/2022 18:55:08
Quote Anchor link
Hi,

Ja sorry ik weet dat ik lastig ben, ik had pas buckaroo vragen maar helaas moet het nu stripe worden.
Ik kom een heel eind met stripe maar loop toch nog op 1 ding even vast.

Is er iemand met ervaring in PHP en stripe ?

Hierbij de vraag in elk geval..

Ik heb deze code om te testen en deze code werkt ook, ja ik heb even de key en domein aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
require 'vendor/autoload.php';

// This is your test secret API key.
\Stripe\Stripe::setApiKey('MYTESTKEY_GOOSHERE');


$Currency = 'usd';
if ($_POST['payment'] == 'ideal'){
    $Currency = 'eur';
}
$session = \Stripe\Checkout\Session::create([
    'payment_method_types' => [$_POST['payment']],
    //     'payment_method_types' => ['card', 'ideal'],
        'line_items' =>
    [
        [
            'price_data' =>
            [
                'currency' => $Currency,
                # To accept `ideal`, all line items must have currency: eur
                //'currency' => 'eur',
                'product_data' =>
                [
                    'name' => 'Tour du Patriekje',
                    'description' => 'Dit is een test voor de beste buggy tour',
                ],
                'unit_amount' => 55, // deze is in centen dus 100 = 1euro of dollar
            ],
            'quantity' => 1,
        ]
    ],
    // 'description' => 'Dit is een test voor de beste buggy tour',
    'mode' => 'payment',
    'customer_email' => '[email protected]',
    'success_url' => 'https://mydomein.nl/?View=payment&result=succes&id=8977',
    'cancel_url' => 'https://mydomein.nl/?View=payment&result=cancel&id=8977',
]);


header("Location: " . $session->url);


Dit werkt, echter......
Nu moet ik een response krijgen bij een succesvolle betaling, bij buckaroo kreeg ik gewoon een $_POST met alles erin terug
maar hier niet en ik kan neit helemaal vinden hoe het wel werkt.


Dit is mijn code op de succes pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
require 'vendor/autoload.php';

// This is your test secret API key.
\Stripe\Stripe::setApiKey('MYTESTKEY_GOOSHERE');

function print_log($val) {
  return file_put_contents('php://stderr', print_r($val, TRUE));
}

$payload = @file_get_contents('php://input');

// For now, you only need to log the webhook payload so you can see
// the structure.
var_dump($payload);
//print_log($payload);

        echo '<pre>';
        echo '<hr>GET:<br>';
        print_r($_GET);
        echo '<hr>POST:<br>';
        print_r($_POST);
        echo '<hr>OVERIG:<br>';
        print_r($session);
        echo '</pre>';


Maar zoals gezegt krijg ik niets terug, dus geen payment_id status etc...
Gewijzigd op 22/10/2022 19:17:18 door Patrick Verstegen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:00:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2022 19:13:44
Quote Anchor link
Kan je de code tussen codee-tags plaatsen? Dat leest wat prettiger.
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

22/10/2022 19:17:35
Quote Anchor link
sorry.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2022 19:58:31
Quote Anchor link
Het script wat wordt opgevraagd door de webhook zal nooit jouw browser bereiken. Dus waar pak jij de print_r's dan op? In zulke gevallen is het zinvoller om de uitvoer naar een bestand te schrijven.
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

22/10/2022 20:21:05
Quote Anchor link
Naja dat is nu het ding waar ik tegen zit, heb deze code gevonden nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$stripe = new \Stripe\StripeClient(
  '0MWUFbZXcYsMrV00pbJfudCN'
);

$stripe->checkout->sessions->retrieve(
  $id,
  []
);


en $id is dat het id dat ik uit de aanroep haal, ik krijg ook wel data terug nu maar nergens of het gelukt is bv.
of als ik extra parameters wil meesturen of zo...

Of werkt het echt weer helemaal anders dan buckaroo.... (sorry oude roestige phper)
Gewijzigd op 22/10/2022 20:22:41 door Patrick Verstegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2022 20:24:18
Quote Anchor link
Helpt het als je de uitvoer in een losse file opslaat?
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

22/10/2022 20:25:28
Quote Anchor link
euh, je bedoelt de alles van $stripe in een text file schrijven of zo ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2022 20:50:58
Quote Anchor link
Ja, van $payload.

Ik heb de docs niet gelezen, maar ik denk dat je zo wel wat wijzer wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2022 11:33:13
Quote Anchor link
En,is het nog gelukt en ben je inmiddels verder gekomen?
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

31/10/2022 12:00:49
Quote Anchor link
Yees uiteindelijk gelukt via veel zoek speur en chat werk.
Thanks Arien..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2022 12:15:00
Quote Anchor link
En zou je ook de oplossing kunnen delen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.