Iets installeren vanuit GitHub

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »
Sjef dresen

sjef dresen

27/11/2019 19:23:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zie tegenwoordig steeds meer "kant en klare" scripts/stukken code/hele projecten op GitHub staan.
Heel mooi, makkelijk en fijn natuurlijk, maar ik heb dus eigenlijk geen idee hoe ik dat kan installeren c.q. werkend kan krijgen?

Tot nu toe downloadde ik altijd gewoon de losse PHP files en probeerde ik er een werkend geheel van te krijgen. Dit lukte dan ook redelijk vaak, maar zeker niet altijd. Ik denk dat dit veel makkelijker en beter moet kunnen. Maar hoe?

Bijvoorbeeld dit project: https://github.com/inceddy/ImageCompare

Daar heeft men het over "Composer"...
En zelfs in "demo.php" staat ergens bovenaan "require 'vendor/autoload.php';" terwijl dat bestandje autoload.php niet eens bij dit project zit. Is dat dus weer iets "externs" ofzo? En waarom heb ik dat nodig? Ik bedoel: als het écht nodig was om dit project te laten werken, dan hadden ze die file wel erbij gedaan, toch?

Ik heb een QNAP-NAS waar een webserver (met PHP) op draait en daar zou ik graag dit project van GitHub op willen laten werken.

Hoe kan ik het beste te werk gaan?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Sjef
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:30:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2019 19:28:50
Quote Anchor link
Als je het via composer installeert, dan moet je die autoloader er gewoon bij krijgen.
Of je moet die zelf even aanmaken....

Lees ook eens deze sites:
https://phptherightway.com/#dependency_management
https://www.codementor.io/jadjoubran/php-tutorial-getting-started-with-composer-8sbn6fb6t

Je kan het ook binnenhalen via de commandline. Zie ook:
https://help.github.com/en/github/creating-cloning-and-archiving-repositories/cloning-a-repository

Dat kan de Qnap overigens ook, want die heeft ook SSH mogelijk.
Het kán zijn dat je even de git-binaries nog moet installeren.

En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.
Gewijzigd op 27/11/2019 19:30:05 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2019 22:39:46
Quote Anchor link
Composer maakt de map vendor aan en zet daar de autoload.php in.

Het hele idee is als volgt:
- In de vendor map komen alle pakketten die je met composer installeert.
- In autoload.php wordt geregeld dat je niet ieder pakket met de hand hoeft te "include-en"
- Ook wordt er een JSON bestand bijgehouden/aangemaakt waarin bijgehouden wordt wat er geïnstalleerd is.
Zodoende hoef je de vendor map niet te backup-en. Enkel composer.json. het commando "composer install" zal alles weer downloaden en in de vendor map zetten wanneer nodig.

Maar het gaat allemaal nog veel verder dan dat. Composer houdt ook de geïnstalleerde versies bij van de pakketten en kan deze updaten wanneer dat nodig is. Tevens kunnen pakketten afhankelijk zijn van andere pakketten. Composer zal deze "dependencies" ook automatisch installeren. Composer kijkt zelfs of je de benodigde php modules hebt draaien op je webserver en of je php versie toereikend genoeg is.

Het begint dus allemaal met het installeren van composer. Voor windows is er een simpele installer wat de installatie wel heel erg eenvoudig maakt. Voor Linux en de Mac ligt het iets anders maar als je de documentatie goed volgt dan gaat dat ook zeker lukken. De installatie is geslaagd als je het composer logo te zien krijgt wanneer je "composer" intoetst op de commandline. Ik heb lang geleden een artikeltje geplaatst over composer.
 
Sjef dresen

sjef dresen

06/12/2019 17:33:16
Quote Anchor link
Thanks voor de uitgebreide reacties en de uitleg/tips :)

Ik vroeg dit omdat ik dacht dat ik iets met foto's vergelijken moest gaan doen, maar volgens mij kan ik beter proberen om "tekst herkenning" toe te passen....

Dat is echter weer heel iets anders dan waar dit topic over gaat.

Ik denk dat ik dus beter een nieuw topic daarover aan maak!

Merci / groet,

Sjef

Toevoeging op 06/12/2019 20:13:36:


Graag kom ik toch nog even terug op de oorspronkelijke kwestie:

Ik krijg het werkelijk niet voor elkaar om Composer geïnstalleerd te krijgen op de QNAP NAS.
Maar ik vind eerlijk gezegd ook niet echt veel informatie over die combinatie. Het lijkt wel of Composer installeren op een (QNAP) NAS niet zo 1, 2, 3 gedaan is.

Dus wil ik het volgende proberen.

- Ariën - op 27/11/2019 19:28:50:
En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.


Hoe werkt dat dan precies?
Als ik die zipfile download, dan krijg ik niet de (directory)structuur te zien die volgens mij nodig is om de boel werkend te krijgen.

Op GitHub (https://github.com/thiagoalessio/tesseract-ocr-for-php) staat bijvoorbeeld als voorbeeld:"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
use thiagoalessio\TesseractOCR\TesseractOCR;
echo (new TesseractOCR('text.png'))
    ->run();



Maar die mappen krijg ik niet te zien in de zipfile. Dat gaat dan toch ook nooit werken?
Gewijzigd op 06/12/2019 20:14:06 door sjef dresen
 
Bart V B

Bart V B

07/12/2019 09:42:10
Quote Anchor link
Nee, dat is geen mappen structuur he.
Dat zijn namespaces. Als je in TesseractOCR.php kijkt dan zie je op de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php namespace thiagoalessio\TesseractOCR; ?>

In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.
https://www.php.net/manual/en/language.namespaces.basics.php
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/12/2019 12:04:54
Quote Anchor link
> In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.

Dat is dus niet helemaal juist.

Simpel gezegd zorgen namespaces er voor dat je niet met dubbele class namen komt te zitten. Een zeer welkome aanvulling wanneer je met libraries van derden wilt gaan werken. Er waren vroeger php frameworks waarin zeer lange class namen gebruikt werden om zo dubbele class namen te voorkomen. Er werd een bepaalde structuur gebruikt, iets als Vendor_Bundle_Class. Bijvoorbeeld Mollie_Api_Payment. Nu is dit dankzij de namespaces niet meer nodig. Verschillende pakketten kunnen dezelfde class naam gebruiken zolang ze maar een andere namespace hebben.

Het includen van de bestanden zal nog steeds wel moeten gebeuren. Maar dankzij PHP's spl_autoload_register functie kun je bestanden min of meer automatisch includen. De volgende vraag is dan weer HOE je een link gaat leggen tussen de namespaces en de locatie van de php bestanden die automatisch geladen mogen worden. Dat wordt weer vastgelegd in de PSR-0 en PSR-4 standaard.

De grap is nu dat wanneer je Composer gebruikt er ook direct gebruikt wordt gemaakt van een autoloader en één of beiden autoload standaards. Je kunt zelfs met een paar instellingen in composer.json zorgen dat composer ook jouw eigen libraries automatisch laadt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.