Iets installeren vanuit GitHub

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »
Sjef dresen

sjef dresen

27/11/2019 19:23:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zie tegenwoordig steeds meer "kant en klare" scripts/stukken code/hele projecten op GitHub staan.
Heel mooi, makkelijk en fijn natuurlijk, maar ik heb dus eigenlijk geen idee hoe ik dat kan installeren c.q. werkend kan krijgen?

Tot nu toe downloadde ik altijd gewoon de losse PHP files en probeerde ik er een werkend geheel van te krijgen. Dit lukte dan ook redelijk vaak, maar zeker niet altijd. Ik denk dat dit veel makkelijker en beter moet kunnen. Maar hoe?

Bijvoorbeeld dit project: https://github.com/inceddy/ImageCompare

Daar heeft men het over "Composer"...
En zelfs in "demo.php" staat ergens bovenaan "require 'vendor/autoload.php';" terwijl dat bestandje autoload.php niet eens bij dit project zit. Is dat dus weer iets "externs" ofzo? En waarom heb ik dat nodig? Ik bedoel: als het écht nodig was om dit project te laten werken, dan hadden ze die file wel erbij gedaan, toch?

Ik heb een QNAP-NAS waar een webserver (met PHP) op draait en daar zou ik graag dit project van GitHub op willen laten werken.

Hoe kan ik het beste te werk gaan?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Sjef
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:59:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2019 19:28:50
Quote Anchor link
Als je het via composer installeert, dan moet je die autoloader er gewoon bij krijgen.
Of je moet die zelf even aanmaken....

Lees ook eens deze sites:
https://phptherightway.com/#dependency_management
https://www.codementor.io/jadjoubran/php-tutorial-getting-started-with-composer-8sbn6fb6t

Je kan het ook binnenhalen via de commandline. Zie ook:
https://help.github.com/en/github/creating-cloning-and-archiving-repositories/cloning-a-repository

Dat kan de Qnap overigens ook, want die heeft ook SSH mogelijk.
Het kán zijn dat je even de git-binaries nog moet installeren.

En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.
Gewijzigd op 27/11/2019 19:30:05 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2019 22:39:46
Quote Anchor link
Composer maakt de map vendor aan en zet daar de autoload.php in.

Het hele idee is als volgt:
- In de vendor map komen alle pakketten die je met composer installeert.
- In autoload.php wordt geregeld dat je niet ieder pakket met de hand hoeft te "include-en"
- Ook wordt er een JSON bestand bijgehouden/aangemaakt waarin bijgehouden wordt wat er geïnstalleerd is.
Zodoende hoef je de vendor map niet te backup-en. Enkel composer.json. het commando "composer install" zal alles weer downloaden en in de vendor map zetten wanneer nodig.

Maar het gaat allemaal nog veel verder dan dat. Composer houdt ook de geïnstalleerde versies bij van de pakketten en kan deze updaten wanneer dat nodig is. Tevens kunnen pakketten afhankelijk zijn van andere pakketten. Composer zal deze "dependencies" ook automatisch installeren. Composer kijkt zelfs of je de benodigde php modules hebt draaien op je webserver en of je php versie toereikend genoeg is.

Het begint dus allemaal met het installeren van composer. Voor windows is er een simpele installer wat de installatie wel heel erg eenvoudig maakt. Voor Linux en de Mac ligt het iets anders maar als je de documentatie goed volgt dan gaat dat ook zeker lukken. De installatie is geslaagd als je het composer logo te zien krijgt wanneer je "composer" intoetst op de commandline. Ik heb lang geleden een artikeltje geplaatst over composer.
 
Sjef dresen

sjef dresen

06/12/2019 17:33:16
Quote Anchor link
Thanks voor de uitgebreide reacties en de uitleg/tips :)

Ik vroeg dit omdat ik dacht dat ik iets met foto's vergelijken moest gaan doen, maar volgens mij kan ik beter proberen om "tekst herkenning" toe te passen....

Dat is echter weer heel iets anders dan waar dit topic over gaat.

Ik denk dat ik dus beter een nieuw topic daarover aan maak!

Merci / groet,

Sjef

Toevoeging op 06/12/2019 20:13:36:


Graag kom ik toch nog even terug op de oorspronkelijke kwestie:

Ik krijg het werkelijk niet voor elkaar om Composer geïnstalleerd te krijgen op de QNAP NAS.
Maar ik vind eerlijk gezegd ook niet echt veel informatie over die combinatie. Het lijkt wel of Composer installeren op een (QNAP) NAS niet zo 1, 2, 3 gedaan is.

Dus wil ik het volgende proberen.

- Ariën - op 27/11/2019 19:28:50:
En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.


Hoe werkt dat dan precies?
Als ik die zipfile download, dan krijg ik niet de (directory)structuur te zien die volgens mij nodig is om de boel werkend te krijgen.

Op GitHub (https://github.com/thiagoalessio/tesseract-ocr-for-php) staat bijvoorbeeld als voorbeeld:"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
use thiagoalessio\TesseractOCR\TesseractOCR;
echo (new TesseractOCR('text.png'))
    ->run();



Maar die mappen krijg ik niet te zien in de zipfile. Dat gaat dan toch ook nooit werken?
Gewijzigd op 06/12/2019 20:14:06 door sjef dresen
 
Bart V B

Bart V B

07/12/2019 09:42:10
Quote Anchor link
Nee, dat is geen mappen structuur he.
Dat zijn namespaces. Als je in TesseractOCR.php kijkt dan zie je op de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php namespace thiagoalessio\TesseractOCR; ?>

In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.
https://www.php.net/manual/en/language.namespaces.basics.php
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/12/2019 12:04:54
Quote Anchor link
> In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.

Dat is dus niet helemaal juist.

Simpel gezegd zorgen namespaces er voor dat je niet met dubbele class namen komt te zitten. Een zeer welkome aanvulling wanneer je met libraries van derden wilt gaan werken. Er waren vroeger php frameworks waarin zeer lange class namen gebruikt werden om zo dubbele class namen te voorkomen. Er werd een bepaalde structuur gebruikt, iets als Vendor_Bundle_Class. Bijvoorbeeld Mollie_Api_Payment. Nu is dit dankzij de namespaces niet meer nodig. Verschillende pakketten kunnen dezelfde class naam gebruiken zolang ze maar een andere namespace hebben.

Het includen van de bestanden zal nog steeds wel moeten gebeuren. Maar dankzij PHP's spl_autoload_register functie kun je bestanden min of meer automatisch includen. De volgende vraag is dan weer HOE je een link gaat leggen tussen de namespaces en de locatie van de php bestanden die automatisch geladen mogen worden. Dat wordt weer vastgelegd in de PSR-0 en PSR-4 standaard.

De grap is nu dat wanneer je Composer gebruikt er ook direct gebruikt wordt gemaakt van een autoloader en één of beiden autoload standaards. Je kunt zelfs met een paar instellingen in composer.json zorgen dat composer ook jouw eigen libraries automatisch laadt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.