Iets installeren vanuit GitHub

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »
Sjef dresen

sjef dresen

27/11/2019 19:23:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zie tegenwoordig steeds meer "kant en klare" scripts/stukken code/hele projecten op GitHub staan.
Heel mooi, makkelijk en fijn natuurlijk, maar ik heb dus eigenlijk geen idee hoe ik dat kan installeren c.q. werkend kan krijgen?

Tot nu toe downloadde ik altijd gewoon de losse PHP files en probeerde ik er een werkend geheel van te krijgen. Dit lukte dan ook redelijk vaak, maar zeker niet altijd. Ik denk dat dit veel makkelijker en beter moet kunnen. Maar hoe?

Bijvoorbeeld dit project: https://github.com/inceddy/ImageCompare

Daar heeft men het over "Composer"...
En zelfs in "demo.php" staat ergens bovenaan "require 'vendor/autoload.php';" terwijl dat bestandje autoload.php niet eens bij dit project zit. Is dat dus weer iets "externs" ofzo? En waarom heb ik dat nodig? Ik bedoel: als het écht nodig was om dit project te laten werken, dan hadden ze die file wel erbij gedaan, toch?

Ik heb een QNAP-NAS waar een webserver (met PHP) op draait en daar zou ik graag dit project van GitHub op willen laten werken.

Hoe kan ik het beste te werk gaan?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Sjef
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:23:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2019 19:28:50
Quote Anchor link
Als je het via composer installeert, dan moet je die autoloader er gewoon bij krijgen.
Of je moet die zelf even aanmaken....

Lees ook eens deze sites:
https://phptherightway.com/#dependency_management
https://www.codementor.io/jadjoubran/php-tutorial-getting-started-with-composer-8sbn6fb6t

Je kan het ook binnenhalen via de commandline. Zie ook:
https://help.github.com/en/github/creating-cloning-and-archiving-repositories/cloning-a-repository

Dat kan de Qnap overigens ook, want die heeft ook SSH mogelijk.
Het kán zijn dat je even de git-binaries nog moet installeren.

En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.
Gewijzigd op 27/11/2019 19:30:05 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2019 22:39:46
Quote Anchor link
Composer maakt de map vendor aan en zet daar de autoload.php in.

Het hele idee is als volgt:
- In de vendor map komen alle pakketten die je met composer installeert.
- In autoload.php wordt geregeld dat je niet ieder pakket met de hand hoeft te "include-en"
- Ook wordt er een JSON bestand bijgehouden/aangemaakt waarin bijgehouden wordt wat er geïnstalleerd is.
Zodoende hoef je de vendor map niet te backup-en. Enkel composer.json. het commando "composer install" zal alles weer downloaden en in de vendor map zetten wanneer nodig.

Maar het gaat allemaal nog veel verder dan dat. Composer houdt ook de geïnstalleerde versies bij van de pakketten en kan deze updaten wanneer dat nodig is. Tevens kunnen pakketten afhankelijk zijn van andere pakketten. Composer zal deze "dependencies" ook automatisch installeren. Composer kijkt zelfs of je de benodigde php modules hebt draaien op je webserver en of je php versie toereikend genoeg is.

Het begint dus allemaal met het installeren van composer. Voor windows is er een simpele installer wat de installatie wel heel erg eenvoudig maakt. Voor Linux en de Mac ligt het iets anders maar als je de documentatie goed volgt dan gaat dat ook zeker lukken. De installatie is geslaagd als je het composer logo te zien krijgt wanneer je "composer" intoetst op de commandline. Ik heb lang geleden een artikeltje geplaatst over composer.
 
Sjef dresen

sjef dresen

06/12/2019 17:33:16
Quote Anchor link
Thanks voor de uitgebreide reacties en de uitleg/tips :)

Ik vroeg dit omdat ik dacht dat ik iets met foto's vergelijken moest gaan doen, maar volgens mij kan ik beter proberen om "tekst herkenning" toe te passen....

Dat is echter weer heel iets anders dan waar dit topic over gaat.

Ik denk dat ik dus beter een nieuw topic daarover aan maak!

Merci / groet,

Sjef

Toevoeging op 06/12/2019 20:13:36:


Graag kom ik toch nog even terug op de oorspronkelijke kwestie:

Ik krijg het werkelijk niet voor elkaar om Composer geïnstalleerd te krijgen op de QNAP NAS.
Maar ik vind eerlijk gezegd ook niet echt veel informatie over die combinatie. Het lijkt wel of Composer installeren op een (QNAP) NAS niet zo 1, 2, 3 gedaan is.

Dus wil ik het volgende proberen.

- Ariën - op 27/11/2019 19:28:50:
En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.


Hoe werkt dat dan precies?
Als ik die zipfile download, dan krijg ik niet de (directory)structuur te zien die volgens mij nodig is om de boel werkend te krijgen.

Op GitHub (https://github.com/thiagoalessio/tesseract-ocr-for-php) staat bijvoorbeeld als voorbeeld:"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
use thiagoalessio\TesseractOCR\TesseractOCR;
echo (new TesseractOCR('text.png'))
    ->run();



Maar die mappen krijg ik niet te zien in de zipfile. Dat gaat dan toch ook nooit werken?
Gewijzigd op 06/12/2019 20:14:06 door sjef dresen
 
Bart V B

Bart V B

07/12/2019 09:42:10
Quote Anchor link
Nee, dat is geen mappen structuur he.
Dat zijn namespaces. Als je in TesseractOCR.php kijkt dan zie je op de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php namespace thiagoalessio\TesseractOCR; ?>

In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.
https://www.php.net/manual/en/language.namespaces.basics.php
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/12/2019 12:04:54
Quote Anchor link
> In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.

Dat is dus niet helemaal juist.

Simpel gezegd zorgen namespaces er voor dat je niet met dubbele class namen komt te zitten. Een zeer welkome aanvulling wanneer je met libraries van derden wilt gaan werken. Er waren vroeger php frameworks waarin zeer lange class namen gebruikt werden om zo dubbele class namen te voorkomen. Er werd een bepaalde structuur gebruikt, iets als Vendor_Bundle_Class. Bijvoorbeeld Mollie_Api_Payment. Nu is dit dankzij de namespaces niet meer nodig. Verschillende pakketten kunnen dezelfde class naam gebruiken zolang ze maar een andere namespace hebben.

Het includen van de bestanden zal nog steeds wel moeten gebeuren. Maar dankzij PHP's spl_autoload_register functie kun je bestanden min of meer automatisch includen. De volgende vraag is dan weer HOE je een link gaat leggen tussen de namespaces en de locatie van de php bestanden die automatisch geladen mogen worden. Dat wordt weer vastgelegd in de PSR-0 en PSR-4 standaard.

De grap is nu dat wanneer je Composer gebruikt er ook direct gebruikt wordt gemaakt van een autoloader en één of beiden autoload standaards. Je kunt zelfs met een paar instellingen in composer.json zorgen dat composer ook jouw eigen libraries automatisch laadt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.