Iets installeren vanuit GitHub

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »
Sjef dresen

sjef dresen

27/11/2019 19:23:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zie tegenwoordig steeds meer "kant en klare" scripts/stukken code/hele projecten op GitHub staan.
Heel mooi, makkelijk en fijn natuurlijk, maar ik heb dus eigenlijk geen idee hoe ik dat kan installeren c.q. werkend kan krijgen?

Tot nu toe downloadde ik altijd gewoon de losse PHP files en probeerde ik er een werkend geheel van te krijgen. Dit lukte dan ook redelijk vaak, maar zeker niet altijd. Ik denk dat dit veel makkelijker en beter moet kunnen. Maar hoe?

Bijvoorbeeld dit project: https://github.com/inceddy/ImageCompare

Daar heeft men het over "Composer"...
En zelfs in "demo.php" staat ergens bovenaan "require 'vendor/autoload.php';" terwijl dat bestandje autoload.php niet eens bij dit project zit. Is dat dus weer iets "externs" ofzo? En waarom heb ik dat nodig? Ik bedoel: als het écht nodig was om dit project te laten werken, dan hadden ze die file wel erbij gedaan, toch?

Ik heb een QNAP-NAS waar een webserver (met PHP) op draait en daar zou ik graag dit project van GitHub op willen laten werken.

Hoe kan ik het beste te werk gaan?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Sjef
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:00:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2019 19:28:50
Quote Anchor link
Als je het via composer installeert, dan moet je die autoloader er gewoon bij krijgen.
Of je moet die zelf even aanmaken....

Lees ook eens deze sites:
https://phptherightway.com/#dependency_management
https://www.codementor.io/jadjoubran/php-tutorial-getting-started-with-composer-8sbn6fb6t

Je kan het ook binnenhalen via de commandline. Zie ook:
https://help.github.com/en/github/creating-cloning-and-archiving-repositories/cloning-a-repository

Dat kan de Qnap overigens ook, want die heeft ook SSH mogelijk.
Het kán zijn dat je even de git-binaries nog moet installeren.

En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.
Gewijzigd op 27/11/2019 19:30:05 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2019 22:39:46
Quote Anchor link
Composer maakt de map vendor aan en zet daar de autoload.php in.

Het hele idee is als volgt:
- In de vendor map komen alle pakketten die je met composer installeert.
- In autoload.php wordt geregeld dat je niet ieder pakket met de hand hoeft te "include-en"
- Ook wordt er een JSON bestand bijgehouden/aangemaakt waarin bijgehouden wordt wat er geïnstalleerd is.
Zodoende hoef je de vendor map niet te backup-en. Enkel composer.json. het commando "composer install" zal alles weer downloaden en in de vendor map zetten wanneer nodig.

Maar het gaat allemaal nog veel verder dan dat. Composer houdt ook de geïnstalleerde versies bij van de pakketten en kan deze updaten wanneer dat nodig is. Tevens kunnen pakketten afhankelijk zijn van andere pakketten. Composer zal deze "dependencies" ook automatisch installeren. Composer kijkt zelfs of je de benodigde php modules hebt draaien op je webserver en of je php versie toereikend genoeg is.

Het begint dus allemaal met het installeren van composer. Voor windows is er een simpele installer wat de installatie wel heel erg eenvoudig maakt. Voor Linux en de Mac ligt het iets anders maar als je de documentatie goed volgt dan gaat dat ook zeker lukken. De installatie is geslaagd als je het composer logo te zien krijgt wanneer je "composer" intoetst op de commandline. Ik heb lang geleden een artikeltje geplaatst over composer.
 
Sjef dresen

sjef dresen

06/12/2019 17:33:16
Quote Anchor link
Thanks voor de uitgebreide reacties en de uitleg/tips :)

Ik vroeg dit omdat ik dacht dat ik iets met foto's vergelijken moest gaan doen, maar volgens mij kan ik beter proberen om "tekst herkenning" toe te passen....

Dat is echter weer heel iets anders dan waar dit topic over gaat.

Ik denk dat ik dus beter een nieuw topic daarover aan maak!

Merci / groet,

Sjef

Toevoeging op 06/12/2019 20:13:36:


Graag kom ik toch nog even terug op de oorspronkelijke kwestie:

Ik krijg het werkelijk niet voor elkaar om Composer geïnstalleerd te krijgen op de QNAP NAS.
Maar ik vind eerlijk gezegd ook niet echt veel informatie over die combinatie. Het lijkt wel of Composer installeren op een (QNAP) NAS niet zo 1, 2, 3 gedaan is.

Dus wil ik het volgende proberen.

- Ariën - op 27/11/2019 19:28:50:
En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.


Hoe werkt dat dan precies?
Als ik die zipfile download, dan krijg ik niet de (directory)structuur te zien die volgens mij nodig is om de boel werkend te krijgen.

Op GitHub (https://github.com/thiagoalessio/tesseract-ocr-for-php) staat bijvoorbeeld als voorbeeld:"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
use thiagoalessio\TesseractOCR\TesseractOCR;
echo (new TesseractOCR('text.png'))
    ->run();



Maar die mappen krijg ik niet te zien in de zipfile. Dat gaat dan toch ook nooit werken?
Gewijzigd op 06/12/2019 20:14:06 door sjef dresen
 
Bart V B

Bart V B

07/12/2019 09:42:10
Quote Anchor link
Nee, dat is geen mappen structuur he.
Dat zijn namespaces. Als je in TesseractOCR.php kijkt dan zie je op de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php namespace thiagoalessio\TesseractOCR; ?>

In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.
https://www.php.net/manual/en/language.namespaces.basics.php
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/12/2019 12:04:54
Quote Anchor link
> In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.

Dat is dus niet helemaal juist.

Simpel gezegd zorgen namespaces er voor dat je niet met dubbele class namen komt te zitten. Een zeer welkome aanvulling wanneer je met libraries van derden wilt gaan werken. Er waren vroeger php frameworks waarin zeer lange class namen gebruikt werden om zo dubbele class namen te voorkomen. Er werd een bepaalde structuur gebruikt, iets als Vendor_Bundle_Class. Bijvoorbeeld Mollie_Api_Payment. Nu is dit dankzij de namespaces niet meer nodig. Verschillende pakketten kunnen dezelfde class naam gebruiken zolang ze maar een andere namespace hebben.

Het includen van de bestanden zal nog steeds wel moeten gebeuren. Maar dankzij PHP's spl_autoload_register functie kun je bestanden min of meer automatisch includen. De volgende vraag is dan weer HOE je een link gaat leggen tussen de namespaces en de locatie van de php bestanden die automatisch geladen mogen worden. Dat wordt weer vastgelegd in de PSR-0 en PSR-4 standaard.

De grap is nu dat wanneer je Composer gebruikt er ook direct gebruikt wordt gemaakt van een autoloader en één of beiden autoload standaards. Je kunt zelfs met een paar instellingen in composer.json zorgen dat composer ook jouw eigen libraries automatisch laadt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.