Iets installeren vanuit GitHub

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »
Sjef dresen

sjef dresen

27/11/2019 19:23:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zie tegenwoordig steeds meer "kant en klare" scripts/stukken code/hele projecten op GitHub staan.
Heel mooi, makkelijk en fijn natuurlijk, maar ik heb dus eigenlijk geen idee hoe ik dat kan installeren c.q. werkend kan krijgen?

Tot nu toe downloadde ik altijd gewoon de losse PHP files en probeerde ik er een werkend geheel van te krijgen. Dit lukte dan ook redelijk vaak, maar zeker niet altijd. Ik denk dat dit veel makkelijker en beter moet kunnen. Maar hoe?

Bijvoorbeeld dit project: https://github.com/inceddy/ImageCompare

Daar heeft men het over "Composer"...
En zelfs in "demo.php" staat ergens bovenaan "require 'vendor/autoload.php';" terwijl dat bestandje autoload.php niet eens bij dit project zit. Is dat dus weer iets "externs" ofzo? En waarom heb ik dat nodig? Ik bedoel: als het écht nodig was om dit project te laten werken, dan hadden ze die file wel erbij gedaan, toch?

Ik heb een QNAP-NAS waar een webserver (met PHP) op draait en daar zou ik graag dit project van GitHub op willen laten werken.

Hoe kan ik het beste te werk gaan?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Sjef
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:35:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2019 19:28:50
Quote Anchor link
Als je het via composer installeert, dan moet je die autoloader er gewoon bij krijgen.
Of je moet die zelf even aanmaken....

Lees ook eens deze sites:
https://phptherightway.com/#dependency_management
https://www.codementor.io/jadjoubran/php-tutorial-getting-started-with-composer-8sbn6fb6t

Je kan het ook binnenhalen via de commandline. Zie ook:
https://help.github.com/en/github/creating-cloning-and-archiving-repositories/cloning-a-repository

Dat kan de Qnap overigens ook, want die heeft ook SSH mogelijk.
Het kán zijn dat je even de git-binaries nog moet installeren.

En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.
Gewijzigd op 27/11/2019 19:30:05 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2019 22:39:46
Quote Anchor link
Composer maakt de map vendor aan en zet daar de autoload.php in.

Het hele idee is als volgt:
- In de vendor map komen alle pakketten die je met composer installeert.
- In autoload.php wordt geregeld dat je niet ieder pakket met de hand hoeft te "include-en"
- Ook wordt er een JSON bestand bijgehouden/aangemaakt waarin bijgehouden wordt wat er geïnstalleerd is.
Zodoende hoef je de vendor map niet te backup-en. Enkel composer.json. het commando "composer install" zal alles weer downloaden en in de vendor map zetten wanneer nodig.

Maar het gaat allemaal nog veel verder dan dat. Composer houdt ook de geïnstalleerde versies bij van de pakketten en kan deze updaten wanneer dat nodig is. Tevens kunnen pakketten afhankelijk zijn van andere pakketten. Composer zal deze "dependencies" ook automatisch installeren. Composer kijkt zelfs of je de benodigde php modules hebt draaien op je webserver en of je php versie toereikend genoeg is.

Het begint dus allemaal met het installeren van composer. Voor windows is er een simpele installer wat de installatie wel heel erg eenvoudig maakt. Voor Linux en de Mac ligt het iets anders maar als je de documentatie goed volgt dan gaat dat ook zeker lukken. De installatie is geslaagd als je het composer logo te zien krijgt wanneer je "composer" intoetst op de commandline. Ik heb lang geleden een artikeltje geplaatst over composer.
 
Sjef dresen

sjef dresen

06/12/2019 17:33:16
Quote Anchor link
Thanks voor de uitgebreide reacties en de uitleg/tips :)

Ik vroeg dit omdat ik dacht dat ik iets met foto's vergelijken moest gaan doen, maar volgens mij kan ik beter proberen om "tekst herkenning" toe te passen....

Dat is echter weer heel iets anders dan waar dit topic over gaat.

Ik denk dat ik dus beter een nieuw topic daarover aan maak!

Merci / groet,

Sjef

Toevoeging op 06/12/2019 20:13:36:


Graag kom ik toch nog even terug op de oorspronkelijke kwestie:

Ik krijg het werkelijk niet voor elkaar om Composer geïnstalleerd te krijgen op de QNAP NAS.
Maar ik vind eerlijk gezegd ook niet echt veel informatie over die combinatie. Het lijkt wel of Composer installeren op een (QNAP) NAS niet zo 1, 2, 3 gedaan is.

Dus wil ik het volgende proberen.

- Ariën - op 27/11/2019 19:28:50:
En anders...
Dan kan je ook op de Github-site de boel in een zip-file downloaden, en op de makkelijke manier deze uitpakken en installeren. Helaas valt dat wel buiten het package-management.


Hoe werkt dat dan precies?
Als ik die zipfile download, dan krijg ik niet de (directory)structuur te zien die volgens mij nodig is om de boel werkend te krijgen.

Op GitHub (https://github.com/thiagoalessio/tesseract-ocr-for-php) staat bijvoorbeeld als voorbeeld:"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
use thiagoalessio\TesseractOCR\TesseractOCR;
echo (new TesseractOCR('text.png'))
    ->run();



Maar die mappen krijg ik niet te zien in de zipfile. Dat gaat dan toch ook nooit werken?
Gewijzigd op 06/12/2019 20:14:06 door sjef dresen
 
Bart V B

Bart V B

07/12/2019 09:42:10
Quote Anchor link
Nee, dat is geen mappen structuur he.
Dat zijn namespaces. Als je in TesseractOCR.php kijkt dan zie je op de eerste regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php namespace thiagoalessio\TesseractOCR; ?>

In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.
https://www.php.net/manual/en/language.namespaces.basics.php
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/12/2019 12:04:54
Quote Anchor link
> In een notendop gezegd, dat is zoiets als include alleen dan de moderne manier.

Dat is dus niet helemaal juist.

Simpel gezegd zorgen namespaces er voor dat je niet met dubbele class namen komt te zitten. Een zeer welkome aanvulling wanneer je met libraries van derden wilt gaan werken. Er waren vroeger php frameworks waarin zeer lange class namen gebruikt werden om zo dubbele class namen te voorkomen. Er werd een bepaalde structuur gebruikt, iets als Vendor_Bundle_Class. Bijvoorbeeld Mollie_Api_Payment. Nu is dit dankzij de namespaces niet meer nodig. Verschillende pakketten kunnen dezelfde class naam gebruiken zolang ze maar een andere namespace hebben.

Het includen van de bestanden zal nog steeds wel moeten gebeuren. Maar dankzij PHP's spl_autoload_register functie kun je bestanden min of meer automatisch includen. De volgende vraag is dan weer HOE je een link gaat leggen tussen de namespaces en de locatie van de php bestanden die automatisch geladen mogen worden. Dat wordt weer vastgelegd in de PSR-0 en PSR-4 standaard.

De grap is nu dat wanneer je Composer gebruikt er ook direct gebruikt wordt gemaakt van een autoloader en één of beiden autoload standaards. Je kunt zelfs met een paar instellingen in composer.json zorgen dat composer ook jouw eigen libraries automatisch laadt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.