Iets simpels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Ik probeer een vooruitzicht van (dag 0 telt niet mee, maar staat er wel) 10 dagen te maken van een bank op een spel.
Rente is 2%, start kapitaal is:
45081

Ik heb het dus zo bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        
        if($i == 0 || $i == 1) {
        $oldbank = $bank;
        }
else {
        $oldbank = $bank*(1.02^($i-1));
        }

        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank*(1.02^$i);
        echo "<br /><br />";

    }


?>


Maar nu loopt het niet goed.

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Bank:
 Day 0
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 45081

 Day 1
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 0

 Day 2
    Old Bank Amount: 0
    New Bank Amount: 135243

 Day 3
    Old Bank Amount: 135243
    New Bank Amount: 90162

 Day 4
    Old Bank Amount: 90162
    New Bank Amount: 225405

 Day 5
    Old Bank Amount: 225405
    New Bank Amount: 180324

 Day 6
    Old Bank Amount: 180324
    New Bank Amount: 315567

 Day 7
    Old Bank Amount: 315567
    New Bank Amount: 270486

 Day 8
    Old Bank Amount: 270486
    New Bank Amount: 405729

 Day 9
    Old Bank Amount: 405729
    New Bank Amount: 360648

 Day 10
    Old Bank Amount: 360648
    New Bank Amount: 495891
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:50:58
 
Koen

koen

19/01/2010 14:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
for($i = 1; $i <= $numarray.length; $i++)
{

    old bank amount = niew bank amount;
    nieuw bank amount = nieuw bank amount * 1.02;
//en de echo'tje (numarray[$i] geeft dan meteen dag 1 weer)
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:32:00
Quote Anchor link
Ah, kijk. Nu werkt ie!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php    
    
    $newbank
= 450081;
    
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        $oldbank = $newbank;
        $newbank = $oldbank * 1.02;
        if($i == 0) {
        $newbank = $oldbank;
        }


        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$newbank;
        echo "<br /><br />";

    }


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:34:00
Quote Anchor link
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Koen

koen

19/01/2010 14:39:00
Quote Anchor link
Pim schreef op 19.01.2010 14:34:
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($i = 0; $i <= 10; $i++) {
    echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
        if($i == 0)
            echo "Old";
        else
            echo "New";
        echo "Bank Amount: ". $bank * pow(1.02, $i) ."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank;
    }


?>

pim, het is netter je if() te nesten met {} ook al heb je maar 1 uitvoer. en je foreach is dubbelop,
foreach($numarray as $i){}
of
for($i=1;$<=$numarray;$i++){}
niet beide :P
BTW krijg je nu niet dubbel je rente??
in de forloop reken je al voor elke stap *1.02 door heh
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 

19/01/2010 14:40:00
Quote Anchor link
En dan nog wat wiskunde macht basisregels:
2^0 = 1
2^1 = 2
Oftewel op dag nul is het bedrag gewoon het startbedrag.
 
Koen

koen

19/01/2010 14:42:00
Quote Anchor link
dus is het beter de pow te gebruiken in plaats van *1.02
sorry in de haast niet aan gedacht (A)
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 

19/01/2010 14:47:00
Quote Anchor link
Ja, pow (een macht dus) is beter, het is een exponentiële groei.
Mijn baksel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$iStartwaarde
= 45081;
for ( $i = 0; $i <= 10; $i++ )
{

    echo 'Kapitaal op dag ' . $i . ': ' . $iStartwaarde * pow(1.02, $i) . PHP_EOL;
}

/* levert:
Kapitaal op dag 0: 45081
Kapitaal op dag 1: 45982.62
Kapitaal op dag 2: 46902.2724
Kapitaal op dag 3: 47840.317848
Kapitaal op dag 4: 48797.124205
Kapitaal op dag 5: 49773.0666891
Kapitaal op dag 6: 50768.5280228
Kapitaal op dag 7: 51783.8985833
Kapitaal op dag 8: 52819.576555
Kapitaal op dag 9: 53875.9680861
Kapitaal op dag 10: 54953.4874478
?>

sprintf of number_format of money_format gebruiken voor het netjes presenteren van de waarden.
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:48:00
Quote Anchor link
Ja idd, was even slordig bezig.
Toch zijn die brackets niet nodig en volgens veel referenties ook niet netter.

Anderen hebben al wat nuttigs gepost en ik heb mijn post daarom maar weggehaald.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.