If AND IF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

16/01/2012 14:14:31
Quote Anchor link
Beste Lezer,

Ik zit met het volgende.
ik ben bezig met een formulier en zou graag een foutafhandeling willen hebben.
nu heb ik inmiddels het volgende gevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    //controleer inhoud van velde en geef error indien veld leeg is
    if($VARIABLE1 == '') {
        $errmsg_arr[] = Er is geen infomratie opgegeven bij VARIABLE1.';
        $errflag = true;
    }
    
        //Indien fouten in formulier koppel deze terug aan de gebruiker
    if($errflag) {
        $_SESSION['
ERRMSG_ARR'] = $errmsg_arr;
        session_write_close();
        header("location: factuur_update.php");
        exit();
    }

?>


echter wil ik deze via een cross check uitvoeren.

if variable2 = 1 dan moet variable1 gevuld zijn
if variable2 = 0 dan mag variable1 leeg blijven.

nu had ik gehoopt dit met AND te kunnen afvangen echter maakt het hier niet uit wat bijde variables hebben hij gaat namelijk gewoon door met het uitvoeren van het script.
Als ik een Echo doe van bijde variablen zie ik de juiste informatie terug komen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    //controleer inhoud van velde en geef error indien veld leeg is
    if($VARIABLE1 == '' AND $VARIABLE2 =='1') {
        $errmsg_arr[] = Er is geen infomratie opgegeven bij VARIABLE1.';
        $errflag = true;
    }
    
        //Indien fouten in formulier koppel deze terug aan de gebruiker
    if($errflag) {
        $_SESSION['
ERRMSG_ARR'] = $errmsg_arr;
        session_write_close();
        header("location: Lastpage.php");
        exit();
    }

?>


Heeft 1 van jullie een idee hoe ik deze cross check hier kan uitvoeren
al gezocht op : http://php.net/manual/en/control-structures.if.php maar kan hier helaas niet mijn oplossing terug vinden.

Alvast bedankt voor jullie reacties
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:02:18
 
Jelle -

Jelle -

16/01/2012 14:17:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($variabele1 == '' && $variabele == 1){
 //do something
}
?>


AND = &&
Verder zie ik ook dat er nog iets fout gaat op regel 4 :)
 
Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

16/01/2012 14:25:26
Quote Anchor link
Regel 4 is foutive herschrijf actie voor het posten.
Ik kan / mag niet alles publiceren uit het script.
Maar bedankt voor je scherpe oog.:)

afwijkend hierop :
Heb je toevallig ook nog een idee hoe ik met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("location: Lastpage.php");
?>

een variable mee kan geven.

de "lastpage.php" heeft namelijk een ".$_POST['Variable']." nodig om te kunnen functioneren. anders opent hij een foutcode dat er geen waarde mee is gekomen bij het weergeven van de gevraagde pagina.

Ja ik weet het er zitten veel controlle punten in de pagina's

Toevoeging op 16/01/2012 16:01:22:

Iemand een idee voor het 2e puntje
hoe ik een post variable mee kan sturen met een

Header("location: lastpage.php");
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/01/2012 16:42:17
Quote Anchor link
lastpage.php kan toch vervangen worden door een variabele?
Gewijzigd op 16/01/2012 16:43:08 door Obelix Idefix
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2012 16:48:16
Quote Anchor link
Marco van Wyngaarden op 16/01/2012 14:25:26:
hoe ik een post variable mee kan sturen met een

Header("location: lastpage.php");


Geen POST maar een GET.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
Header("location: lastpage.php?var=" . $var);

// en de if()
if($variable2 == 1 and $variable1 == '')
{

    // error
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.