if anders dan run = no

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 19:47:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met simpele maar effectieve versie van een captcha maar nou moet ik de functie hebben dat als het anders is dan het getal 7 dat ie het niet uitvoert.
Het niet uitvoeren lukt wel maar hoe moet ik dan de functie anders dan 7 invoeren??
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:59:50
 

03/06/2008 19:50:00
Quote Anchor link
Ik snap er geen snars van maar bedoel je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$getalletje
= 7;
if($getalletje == 7) {
// We gaan uitvoeren
} else {
// Niet uitvoeren
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 19:58:00
Quote Anchor link
nee ongeveer zoals de functie if($captcha = >5) $run = no
alleen dan als het ook hoger is maar dan in een keer
Hier de code die ik heb als een input leeggelaten is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(empty($captcha)){ echo '<font color="red"><strong>Vul een beveiligingscode in!</strong></font><br />'; $run = "no";}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 
GaMer B

GaMer B

03/06/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($captcha >= 7) {
    // doe iets (niet)
}
?>
 

03/06/2008 20:06:00
Quote Anchor link
raymond schreef op 03.06.2008 19:58:
nee ongeveer zoals de functie if($captcha = >5) $run = no
alleen dan als het ook hoger is maar dan in een keer
Hier de code die ik heb als een input leeggelaten is:

Sirieus, jij moet eens gebruik gaan maken van punten en komma's. Verder heb je het over dingen, zoals ie, hoe weten wij nou wat ie is?
If is geen functie, het is een control Structure.
Verder zie operators....
En wat je daar doet dus $captcha = >5 lijkt mij niet dat dat kan werken.
Waarschijnlijk heeft GaMer13 ook al het antwoord gegeven.
 
GaMer B

GaMer B

03/06/2008 20:08:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 03.06.2008 20:06:
Sirieus, jij moet eens gebruik gaan maken van punten en komma's. Verder heb je het over dingen, zoals ie, hoe weten wij nou wat ie is?

I second that!
 
Burdy

Burdy

03/06/2008 20:13:00
Quote Anchor link
raymond schreef op 03.06.2008 19:47:
Ik ben bezig met simpele maar effectieve versie van een captcha maar nou moet ik de functie hebben dat als het anders is dan het getal 7 dat ie het niet uitvoert.
Het niet uitvoeren lukt wel maar hoe moet ik dan de functie anders dan 7 invoeren??
Lees ik hier: '... anders dan 7 ...' = niet gelijk aan 7?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$getalletje
= 7;
if($getalletje != 7) {
// Niet uitvoeren
} else {
// We gaan uitvoeren
}
?>
 

03/06/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Burdy schreef op 03.06.2008 20:13:
Lees ik hier: '... anders dan 7 ...' = niet gelijk aan 7?

Jah, dat las ik ook, maar dat zou je dus niet moeten lezen, want de topic starter bedoelde wat anders...
 
Burdy

Burdy

03/06/2008 20:25:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 03.06.2008 20:21:
Jah, dat las ik ook, maar dat zou je dus niet moeten lezen, want de topic starter bedoelde wat anders...
Misschien kan Raymond het nog wat anders omschrijven. Wat iets beter aansluit op de naam van het topic.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Burdy
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 20:28:00
Quote Anchor link
Heel simpel als het anders is dan het getal 7 dan (bijv:){echo 'blabla';}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 
GaMer B

GaMer B

03/06/2008 20:31:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($captcha != 7) {
    echo 'blabla';
}[
/code]
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 20:33:00
Quote Anchor link
die probeer ik net maar bericht werd toch nog toegevoegd als je bijv. 10 invult :S

ik kom er net achter dat het bericht ook gewoon gepost word als de input leeg is

code variabele + run = no :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?PHP

    if(isset($_POST['invoer'])){
$code = 11;
        $naam = $_POST['naam'];
        $email = $_POST['mail'];
        $datum = $_POST['datum'];
        $bericht = str_replace("\n", "<br />", $_POST['bericht']);

        if(empty($naam)){ echo '<font color="red"><strong>Vul een naam in!</strong></font><br />'; $run = "no";}
        if(empty($bericht)){ echo '<font color="red"><strong>Vul een bericht in!</strong></font><br />'; $run = "no";}
        if(empty($code)){ echo '<font color="red"><strong>Vul een beveiligingscode in!</strong></font><br />'; $run = "no";}
if($code != 11) {echo '<font color="red"><strong>Vul een geldige beveiligingscode in!</strong></font><br />';$run = "no";}

        if($run != "no"){ echo gastenboek_toevoegen($naam, $email, $datum, $bericht); }
   }



?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 
Burdy

Burdy

03/06/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat al je $_POST-vars gevuld zijn?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Burdy
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 21:00:00
Quote Anchor link
ja
 

03/06/2008 21:13:00
Quote Anchor link
Burdy schreef op 03.06.2008 20:51:
Volgens mij moet
if (empty($naam))

gewoon
if ($naam == ""))

zijn. Geldt ook voor $bericht en $code.

omfg, dat méén je hopelijk toch echt niet? Heb je wel gekeken wat empty doet?

raymond schreef op 03.06.2008 20:33:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?PHP

    if(isset($_POST['invoer'])){
$code = 11;
        $naam = $_POST['naam'];
        $email = $_POST['mail'];
        $datum = $_POST['datum'];
        $bericht = str_replace("\n", "<br />", $_POST['bericht']);

        if(empty($naam)){ echo '<font color="red"><strong>Vul een naam in!</strong></font><br />'; $run = "no";}
        if(empty($bericht)){ echo '<font color="red"><strong>Vul een bericht in!</strong></font><br />'; $run = "no";}
        if(empty($code)){ echo '<font color="red"><strong>Vul een beveiligingscode in!</strong></font><br />'; $run = "no";}
if($code != 11) {echo '<font color="red"><strong>Vul een geldige beveiligingscode in!</strong></font><br />';$run = "no";}

        if($run != "no"){ echo gastenboek_toevoegen($naam, $email, $datum, $bericht); }
   }



?>

Kijk eens naar nl2br.
Verder zou ik het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { // form controle
    #if(isset($_POST['invoer'])){ // deze kan dan weg?

$code = 11;
        #$naam = $_POST['naam'];
        #$email = $_POST['mail'];
        #$datum = $_POST['datum']; // We hebben er niks mee gedaan, dus gaan we ze ook niet kopieren.

        $bericht = nl2br($_POST['bericht']);

$err = null;
if(empty($_POST['naam'])){
    $err .= '<font color="red"><strong>Vul een naam in!</strong></font><br />';
    }

if(empty($bericht)){
    $err .= '<font color="red"><strong>Vul een bericht in!</strong></font><br />';
    }

if(empty($_POST['mail'])){ // Hier was nog een keer bericht, dat zal wel niet kloppen
    $err .= '<font color="red"><strong>Vul een mail in!</strong></font><br />';
    }

if(empty($code)){
    $err .= '<font color="red"><strong>Vul een beveiligingscode in!</strong></font><br />';
    }

if($code != 11) {
    $err .= '<font color="red"><strong>Vul een geldige beveiligingscode in!</strong></font><br />';
    }

if(empty($_POST['datum'])){ // Deze bestond niet
    $err .= '<font color="red"><strong>Vul een datum in!</strong></font><br />';
    }

if(empty($err)){
echo gastenboek_toevoegen($naam, $email, $datum, $bericht);
}
else {
echo $err;
}
}

?>

Edit:
Sorry, zat effe verkeerd te denken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Burdy

Burdy

03/06/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 03.06.2008 21:13:
omfg, dat méén je hopelijk toch echt niet? Heb je wel gekeken wat empty doet?
Ja, ik zag het, daarom had ik het ook weer weggehaald.
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 21:19:00
Quote Anchor link
@Karl, ik heb nu jouw script geprobeerd maar zit nog steeds met het probleem dat ie de code input niet controleerd :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 

03/06/2008 21:34:00
Quote Anchor link
raymond schreef op 03.06.2008 21:19:
@Karl, ik heb nu jouw script geprobeerd maar zit nog steeds met het probleem dat ie de code input niet controleerd :S

Komt dat misschien doordat je die $code = 11 hebt staan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 21:36:00
Quote Anchor link
ja maar zodra ik dat weghaal, en ik vul 11 in dan worden beide errors weergegeven

hier een link:

[link]http://pkfreeplay.darkdimensions.nl/index2.php[/link]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 

03/06/2008 21:39:00
Quote Anchor link
raymond schreef op 03.06.2008 21:36:
ja maar zodra ik dat weghaal, en ik vul 11 in dan worden beide errors weergegeven

Wat leuk, beide errors. Achjah, toevallig deze:
KARL, DOE JE RAAM DICHT, HET GAAT REGENEN!!!?
Of
¡Warning, deleting c:\ and shuting down!


...
Edit:
Ah, een link
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

03/06/2008 21:42:00
Quote Anchor link
wtf heb jij het over :S
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.