If else die beide doet :S

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van C

Guido van C

20/04/2007 20:46:00
Quote Anchor link
Ik heb een stuk script waarbij ik geen foutmeling(zelfgemaakte) krijg maar wel de echo''; krijg. Maar ook die waar het niet zou moeten

ik krijg naar m'n scherm 34, hoe kan dit? Ik weet niet of iemand het zo al kan zien, of nog meer script nodig heeft. Het hele script is vrij groot, maar het opvallende hieraan is, is dat de if blijkbaar waar is, want ik krijg op een gegeven moment een 3, maar gaat ook door de else, want ik krijg ook een 4...verder in het script echo ik geen 3 of 4en.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
    if($_POST['hoofdfotoradio'] == 'wijzigen'){
    if(is_uploaded_file($_FILES['hoofdfoto']['tmp_name'])){
        global $_FILES;
        $tmpname   = $_FILES['hoofdfoto']['tmp_name'];
        $filesize  = $_FILES['hoofdfoto']['size'];
        $hoofdfoto = file_get_contents($tmpname);
        $fp        = fopen($tmpname,'r');
        $hoofdfoto = fread($fp,$filesize);
        $hoofdfoto = addslashes($hoofdfoto);

        // Controleren Filesize max 1mb (eerst dit anders schrijft hij tijdelijk meer dan 1mb op schijf --> pixelcontrole)
        if($filesize > 1000000){$controle++; $fout['hoofdfotofilesize'] = 'Hoofdfoto heeft een te grote bestandsgrootte.'; echo '1';}
        // Aanroepen functie mime check
        $mime = get_mime($tmpname);
        
        if($mime = 'image/x-bmp'){$ex = '.bmp';}
        elseif($mime = 'image/x-png'){$ex = '.png';}
        elseif($mime = 'image/x-jpeg'){$ex = '.jpg';}
        elseif($mime = 'image/x-gif'){$ex = '.gif';}
        else{$ex = '.jpg';}
        
        // Extensie controleren
        $naam = 'tijdelijk' . $ex;
        if($mime == FALSE){
         $fout['hoofdfotoextensie'] = 'Extensie hoofdfoto niet toegestaan!.';
         $controle++;
         echo '2';
        }

        
        // pixel grote controleren 100x100
        move_uploaded_file($tmpname, $afbeelding_locatie.$naam);
        list($width, $height, $attr, $type) = getimagesize($afbeelding_locatie.$naam);
        if($width > 101 or $height > 101){
            $fout['hoofdfotopixel'] = 'Maximale pixelgrootte overschreden.';
            $controle++;
            echo '3';
        }

    }

    else{
     $fout['hoofdfotowijzigen'] = 'U heeft aangegeven hoofdfoto te willen wijzigen maar u heeft geen doelbestand opgegeven.';}
     $controle++;
     echo '4';
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:15:05
 
- SanThe -

- SanThe -

20/04/2007 21:03:00
Quote Anchor link
if($mime = 'image/x-bmp'){$ex = '.bmp';}

= is een toekenning
== is een vergelijking

En echo '4'; staat buiten de else.
 
Guido van C

Guido van C

20/04/2007 21:07:00
Quote Anchor link
verrek ja...... maar normaal krijg ik een foutmelding als ik de dubbele == voor een vergelijking in een if statement verkeerd heb.

Bedankt.
 
Ponzi

Ponzi

20/04/2007 21:43:00
Quote Anchor link
@ Guido: Je zal geen foutmelding krijgen omdat wat er in je if() staat gewoon waar (TRUE) is ;-) .
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.