if - else (echo in html weergave)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Zie Foto

Zie Foto

24/08/2010 13:22:32
Quote Anchor link
Onderstaande code controleert of het contact formulier goed verzonden is.
Alleen als ik een echo typ komt er alleen een zwarte tekst zoals ik vroeg.

Kan je in je if structuur, tussen je echo " (hier dus) " met <html><body> er iets mooier van maken?

Alvast bedankt
--------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$subject
="$subject";
$message="$detail";
$mail_from="$customer_mail";
$header="from: $name <$mail_from>";
$to ='MIJN EDMAILADRES';
$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);

if($send_contact){
echo "Contactformulier goed verzonden!";
}

else {
echo "Fout tijdens verzenden!";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:23:03
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

24/08/2010 13:25:22
Quote Anchor link
Tuurlijk! je kan gewoon bovenaan je formulier zetten:

<html>
<head>
<title>enz</title>
</head>
<body>

en whatever! je kan alle html tags in de quotes ('' & "") plaatsen!

Trouwens: Je kan het toch zelf proberen?

Edit: voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<html>
<head>
<title>enz</title>
<style type="text/css">
#good{
color:green;
}
#bad{
color:red;
}
</style>
</head>
<body>

<?php

$subject
="$subject";
$message="$detail";
$mail_from="$customer_mail";
$header="from: $name <$mail_from>";
$to ='MIJN EDMAILADRES';
$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);

if($send_contact){
echo "<div id='good'>
      Contactformulier goed verzonden!
      </div>
      "
;
}

else {
echo "<div id='bad'>
      Fout tijdens verzenden!
      </div>
      "
;
}

?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 24/08/2010 13:28:17 door Dalando De Zuil
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/08/2010 13:33:51
Quote Anchor link
Probeer PHP logica en HTML output altijd zoveel mogelijk te scheiden, op die manier voorkom je foutmeldingen als 'headers already sent':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
// Eerst alle PHP logica uitvoeren
// ...

$send_contact = mail(...);
?>


<!-- Start HTML output -->
<html>
....

<?php
// Output vanuit PHP echoën
[code]<?php
if($send_contact == false) {
  echo '<div id="bad">Probleempje tijdens versturen mail</div>';
}

else {
  echo '<div id="good">Super!</div>';
}

?>


<!-- HTML afsluiten -->
...
</html>
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

24/08/2010 14:13:37
Quote Anchor link
Blanche PHP op 24/08/2010 13:33:51:
Probeer PHP logica en HTML output altijd zoveel mogelijk te scheiden, op die manier voorkom je foutmeldingen als 'headers already sent':

-knip-


Da's wel waar...
 
Zie Foto

Zie Foto

27/08/2010 01:43:00
Quote Anchor link
Ik heb 2 pagina's met verschillende afbeelding en verschillende tekst.
Is het mogelijk om in mijn if structuur de naam van mijn pagina te zetten?

Zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if ($send_contact == false)
  echo 'error_contac.php'
else
  echo 'contact_ok.php'
?>
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

27/08/2010 07:12:59
Quote Anchor link
Blanche PHP op 24/08/2010 13:33:51:
Probeer PHP logica en HTML output altijd zoveel mogelijk te scheiden, op die manier voorkom je foutmeldingen als 'headers already sent':

Doe het dan gelijk goed :+

/sorry :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
// Eerst alle PHP logica uitvoeren
// ...

$send_contact = mail(...);
?>


<!-- Start HTML output -->
<html>
....

<?php
// Output vanuit PHP echoën
[code]<?php if($send_contact == false): ?>

  <div id="bad">Probleempje tijdens versturen mail</div>
<?php endif; if($send_contact == true): ?>
  <div id="good">Super!</div>
<?php endif; ?>

<!-- HTML afsluiten -->
...
</html>
Gewijzigd op 27/08/2010 08:05:29 door www JdeRuijterNL
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.