if /else in een form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vivian Eersels

Vivian Eersels

25/09/2012 17:05:35
Quote Anchor link
ik moet een form maken met 10 ja/nee vragen


Als ze op verzenden klikken moet er dit gebeuren:
tot 5 maal ja geslecteerd: antwoord 1
6 tot 8 maal ja: antwoord 2
9 tot 10 maal ja: antwoord 3

Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:50:57
 
- Mark -

- Mark -

25/09/2012 17:10:12
Quote Anchor link
Is dit een school opdracht?

Anyway wat heb je tot nu toe?
 
Stefan WM

Stefan WM

25/09/2012 17:10:13
Quote Anchor link
Wat heb je al? En wat wil je precies dat wij doen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/09/2012 17:14:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  $aantal = count($_POST['antwoord']);
  if ($aantal < 6) {
    // ...
  }
  elseif ($aantal >= 6 && $aantal < 9) {
    // ...
  }
  else {
    // ...
  }
}

?>

<form action="" method="post">
  <input type="checkbox" name="antwoord[]"> 1
  <input type="checkbox" name="antwoord[]"> 2
  <input type="checkbox" name="antwoord[]"> 3
  ...
  <input type="submit" value="GO">
</form>


Ik heb dit niet getest
Gewijzigd op 25/09/2012 17:15:37 door Kris Peeters
 
Vivian Eersels

Vivian Eersels

25/09/2012 17:34:48
Quote Anchor link
ik zou dit met een keuzerondje willen doen, maar ik kan maar voor 1 ja antwoord klikken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  $aantal = count($_POST['ja']);
  if ($aantal < 6) {
    // ...
  }
  elseif ($aantal >= 6 && $aantal < 9) {
    // ...
  }
  else {
    // ...
  }
}

?>

<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td>ja</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>nee</td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja" value="1" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="ja" value="1" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja2" value="2" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee2" value="2" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja3" value="3" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee3" value="3" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja4" value="4" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee4" value="4" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja5" value="5" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee5" value="5" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja6" value="6" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee6" value="6" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja7" value="7" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee7" value="7" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja8" value="8" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee8" value="8" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja9" value="9" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee9" value="9" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="radio" name="ja" id="ja10" value="10" /></td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="radio" name="nee" id="nee10" value="10" /></td>
</tr>
</table>
<input type="submit" name="verzend" id="verzend" value="Verzenden" />
</form>
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

25/09/2012 19:11:21
Quote Anchor link
Waarom niet zo iets?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
echo '<form method="POST" action="">';
//Maak de opties aan
$i = 1;
while($i<=10){
  echo 'Ja <input type="radio" name="'.$i.'" id="ja'.$i.'" value="ja" /> - Nee <input type="radio" name="'.$i.'" id="nee'.$i.'" value="nee" /> <br />';
  $i++;
}

echo '<input type="submit"/></form>';
//check of de form is verstuurd
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    $nee = 0;
    $ja = 0;
    //tel de opties op
    $t = 1;
    while($t<=10){
        if($_POST[$t] == 'nee'){
            $nee = $nee + 1;
        }

        if($_POST[$t] == 'ja'){
            $ja = $ja + 1;
        }

        $t++;
    }

    //kijken hoeveel ja's er zijn gegeven
    if($ja < 5){
        echo 'minder dan 5<br/>Aantal ja:'.$ja.'<br/>Aantal nee:'.$nee;
    }
elseif($ja > 5 && $ja < 8){
        echo 'tussen 5 en 9<br/>Aantal ja:'.$ja.'<br/>Aantal nee:'.$nee;
    }
elseif($ja > 8 && $ja < 11){
        echo 'tussen 9 en 10<br/>Aantal ja:'.$ja.'<br/>Aantal nee:'.$nee;
    }
else{
        echo 'Aantal ja:'.$ja.'<br/>Aantal nee:'.$nee;
    }
}

?>


(een klein voorbeeld je kan er zelf natuurlijk wat aan rommelen!)
Gewijzigd op 25/09/2012 19:15:10 door ScrapZz nl
 
Vivian Eersels

Vivian Eersels

25/09/2012 19:38:58
Quote Anchor link
super, ik heb een ander aangepast, maar ik zou willen dat het antwoord te zien is in een nieuwe pagina
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
echo '<form method="POST" action="">';
//Maak de opties aan
$i = 1;
while($i<=10){
  echo 'Ja <input type="radio" name="'.$i.'" id="ja'.$i.'" value="ja" /> - Nee <input type="radio" name="'.$i.'" id="nee'.$i.'" value="nee" /> <br />';
  $i++;
}

echo '<input type="submit"/></form>';
//check of de form is verstuurd
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    $nee = 0;
    $ja = 0;
    //tel de opties op
    $t = 1;
    while($t<=10){
        if($_POST[$t] == 'nee'){
            $nee = $nee + 1;
        }

        if($_POST[$t] == 'ja'){
            $ja = $ja + 1;
        }

        $t++;
    }

    //kijken hoeveel ja's er zijn gegeven
    if($ja < 5){
        echo 'Niet goed';
    }
elseif($ja > 5 && $ja < 8){
        echo 'kan beter';
    }
elseif($ja > 8 && $ja < 11){
        echo 'ok';
    }
else{
        echo 'Aantal ja:';
    }
}

?>


Toevoeging op 25/09/2012 19:46:36:

ik heb het al gevonden!

bedankt iedereen voor de hulp!!!

Toevoeging op 25/09/2012 19:48:32:

hm, maar tussen de ja en nee moeten de verschillende vragen komen natuurlijk

Toevoeging op 25/09/2012 19:56:47:

ik hou het hierop, en proberen met css van de vierkantjes rondjs proberen te maken want ik wil een checkbox look
Quote:
<form action="form.php" method="post">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="7%">ja</td>
<td width="12%">&nbsp;</td>
<td width="81%">nee</td>
</tr>
<tr>
<td><input name="antwoord[]" type="checkbox" class="checkbox"></td>
<td>vraag 1</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="ja" value="1" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 2</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="2" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 3</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="3" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 4</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="4" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 5</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="5" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 6</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee6" value="6" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 7</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="7" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 8</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="8" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 9</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="9" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="checkbox" name="antwoord[]"></td>
<td>vraag 10</td>
<td><input type="checkbox" name="nee" id="nee" value="10" /></td>
</tr>
</table>
<input type="submit" value="GO"></form>

form.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  $aantal = count($_POST['antwoord']);
  if ($aantal < 6) {
    echo 'niet goed';
  }

  elseif ($aantal >= 6 && $aantal < 9) {
      echo 'kan beter';
  }

  else {
      echo 'OK';
  }
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.