if else in variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Hosh

The Hosh

02/03/2006 00:42:00
Quote Anchor link
ey mense.. ik zag al een tijdje geleden in php zo vraag tekens enzo in een var.. maar ik snapte toen nie wat ze deden (was toen nog beginner) nouheb k van iemand gehoord datut een soort if else structuur was.. kan iemand me uitlegge wat ze nou betekenen.. en hoe k ze gebruik?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:34:32
 
PHP erik

PHP erik

02/03/2006 00:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
= condition ? if_yes : if_no;
?>


Dus bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
= isset($iets) ? $iets : 'standaard value';
?>

Betekent:
if ( isset($iets) ) $var = $iets;
else $var = 'standaard value';
 
The Hosh

The Hosh

02/03/2006 16:10:00
Quote Anchor link
ok duidelijk.. dank je wel :D :)
Gewijzigd op 02/03/2006 16:11:00 door The Hosh
 
- SanThe -

- SanThe -

02/03/2006 16:17:00
Quote Anchor link
@PHPerik: Mijn petje af voor je.

Ik heb de vraag meerdere keren gelezen (zonder hoofdletters/leestekens en veel halve woorden) maar ik kan er niets zinnigs van maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.