if... else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 08:31:03
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Een vraagje over vergelijkingen. Wat zet je eigenlijk in je "if" en wat in je "else". Ik heb ooit geleerd dat je in de "if" datgene zet wat de standaardsituatie is en in de "else" datgene wat de uitzondering is. Dan krijg je dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( standaardsituatie ) {
  // doe hetgene dat standaard is
} else {
  // doe de uitzondering
}


Nu vraag ik me 2 dingen af:
1) Is het inderdaad de juiste manier om de standaardsituatie in de "if" te zetten en de uitzonderingssituatie in de "else"?
2) Wanneer spreek je eigenlijk over een standaardsituatie? Stel dat je een formulier POST dan zet je meestal de POST-controle en formulierafhandeling in de "if". En in de "else" toon je het formulier. Maaaar... is de standaardsituatie eigenlijk niet het tonen van het formulier in plaats van de formulierafhandeling? Met andere woorden zou het niet moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( !formulier gepost ) {
  // toon formulier
} else {
  // ga formulier controleren
}


Hoe kijken jullie hier tegenaan? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:13:10
 
Mark L

Mark L

27/12/2011 09:31:12
Quote Anchor link
Ik zou me er niet zo druk over maken. Maar als je snelheidswinst (LET OP: IK PRAAT HIER OVER NANOSECONDES OF KLEINER, DUS JE MERKT HIER HELEMAAL NIETS VAN!) wilt, dan zul je je if-statements met zo min mogelijk operators moeten doen.
Wat dat betreft is dan if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost ), omdat er nog 1 extra operatie gedaan wordt...

Maar dat is allemaal theorie en daar hoef je je in dit geval niet mee bezig te houden (tenzij je miljoenen if-jes doorloopt...)

Zelf vind ik het prettig om het langste blok (de meeste regels code) in de if te doen en de kortere in de else.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:42:20
Quote Anchor link
Dankjewel voor je toelichting.

Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?

Het gaat mij totaal niet om de snelheidswinst. Dat is niet waarom ik de vraag stel. Het gaat mij om de logica. Wat zet je waar?

Jij kiest dus er voor om het langste deel in de if te zetten. Ik heb zelf ooit gehoord dat je de standaardsituatie in de if moet zetten, dus ik ben benieuwd hoe anderen daar tegenaan kijken. Persoonlijk denk ik niet dat de lengte van je code doorslaggevend zou moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 09:45:30
Quote Anchor link
Ik ben het helemaal met Mark L eens.

Toevoeging op 27/12/2011 09:47:14:

Ozzie PHP op 27/12/2011 09:42:20:
Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?


Omdat de NOT (uitroepteken) toch een extra handeling is voor de processor.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 09:50:58
Quote Anchor link
Je geeft zelf al aan: wat is standaard? Een formulier tonen met foutweergave kan in jouw voorbeeld niet: het formulier is verzonden, dus de else. Formulier met foutmelding kan dan nooit getoond worden...
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 09:52:09
Quote Anchor link
Ik gebruik doorgaans:

if (formulier gepost) else (toon formulier)

Net als Mark al zegt zul je er vrijwel niets van merken en hanteer je wat je zelf het meest prettig vindt.

Daarnaast moet je voor een controlestructuur met if eigenlijk altijd (if...else) of (if...elsif...else) gebruiken ipv enkel een 'losse' if. Maar dan vraag ik me altijd af wat je moet doen met een knop uitloggen.

if (uitloggen) else (haha je blijft lekker ingelogd)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:58:11
Quote Anchor link
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.

@Wolf: volgens mij kun je toch ook losse if's gebruiken? Waarom zou dat niet kunnen? Bijvoorbeeld:

if($admin==true) {
// toon extra edit-knopje
}

Zou toch gewoon kunnen?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:22:36
Quote Anchor link
Gezien het feit dat er nauwelijks een performance verschil is (niet merkbaar in elk geval) houd ik er geen "standaard" op na, maar gebruik ik de if/else structuur op de meest logische manier, per situatie. Dus niet altijd de standaard situatie in de if en de rest in de else. Een voorbeeld van een if/else die ik gisteren nog tegen kwam.

Ik had twee variabelen met uren en minuten. Die wilde ik laten zien op het scherm in een AM/PM notatie, terwijl de uren in 0-23 gegeven waren. Hierbij zijn er twee uitzonderingen die je moet afhandelen 0:00 en 12:00. De standaard zegt dan om niet 0:00 AM te gebruiken maar "0:00 midnight" en "0:00 noon". Dit zijn dus uitzonderingen, maar ik vang die als eerste af zodat mijn if/else als volgt wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (uren == 0 && minuten == 0){
  //midnight
} else if (uren == 12 && minuten == 0){
  //noon
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}

Dus niet de standaard eerst, maar de uitzondering eerst. Als je in dit geval de standaard eerst neemt wordt je code alleen maar complexer.

Situatie is dus bepalend voor mij, niet een "standaard".
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:28:45
Quote Anchor link
Thanks voor je antwoord Erwin. Jij zegt dus "per situatie verschillend". Mark zet de langere code in de "if". Kortom, het lijkt er dus inderdaad op dat er niet een standaard is en dat iedereen zijn eigen manier kiest.

Dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}


kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}
Gewijzigd op 27/12/2011 10:30:13 door Ozzie PHP
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 10:31:49
Quote Anchor link
@Ozzie
Ik gebruik zelf ook losse if's. Dat gaf ik ook aan in mijn verhaal. Zolang alles klopt en niet merkbaar is is het m.i. oké.
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:33:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 10:28:45:
kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}

Dat kan ook ja.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 10:42:59
Quote Anchor link
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ozzie PHP:
En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:50:51
Quote Anchor link
Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ik maak me er niet druk om ;) Ik vraag me gewoon af of er een bepaalde "regel" geldt voor het schrijven van een if-else vergelijking. Net zoals op een gelijkwaardige kruising rechts voorrang heeft, zo vraag ik me af of je een if-else vergelijking op een bepaalde manier "moet" invullen.

Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.

Ah, oké... ik snap 'm :)
Gewijzigd op 27/12/2011 10:51:28 door Ozzie PHP
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 11:21:03
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.


Maar ik denk dat je daarmee al laat zien dat de if/else volgorde afhankelijk is van een situatie en niet gebaseerd ia op regels.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 11:23:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?


Zoals Wouter al netjes met een voorbeeld heeft uitgelegd: Normaal geeft een if true of false. Met de ! ervoor wordt dat NOT true of NOT false en dat is net een (zeer snel trouwens) stapje extra voor de processor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:37:09
Quote Anchor link
Ah oké, is dan de conclusie dat we in de "if" geen negatieve vergelijkingen moeten gebruiken?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:39:49
Quote Anchor link
Dat lijkt me weer overdreven. Ik denk dat de conclussie is dat het een stap meer is voor de processor. Niets meer niets minder. In verreweg de meeste scripts die jij zult schrijven zal je nooit een dusdanig performance probleem krijgen dat je zelfs dit soort stapjes nog moet zien te voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:42:08
Quote Anchor link
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 11:42:10
Quote Anchor link
@Ozzie, als jij wilt dat jou gebruik 0,000000001 seconde sneller je pagina ziet wel ja. Maar anders maakt het echt totaal niks uit.
Ik zou er niet wakker van liggen als ik weet dat ik ergens een NOT in een script hebt gebruikt.

Ook is het dat je in de if geen negatieve vergelijking mag gebruiken niet helemaal juist. Want hoe wil je bijv. dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Kijk of een variabele niet leeg is
if( !empty($str) )
{

  // leeg
}

// Zonder NOT
if( empty($str) )
{

  # nutteloos lege if
}
else
{
  // leeg
}
?>


Er is gewoon geen regel. Doe het zo dat jij je lekker erbij voelt en dat je het script begrijpt.
Gewijzigd op 27/12/2011 11:43:39 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:49:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 11:42:08:
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?

Vanuit php zelf? - nee.
Vanuit de programmeurs community? - nee
Vanuit je werkgever? - misschien wel...

Werkelijk, als er een regel is voor zaken als dit, dan is het dat je je moet houden aan de conventies die gelden voor de applicatie die je aan het ontwikkelen bent. Voor if/else structuren en het gebruik van ! heb ik dat soort conventies nog nooit gezien, maar er zullen er ongetwijfeld wel een paar zijn. Als je voor je zelf iets aan het ontwikkelen bent zou ik er me niet druk over maken.


Overigens, ik vind het op zich wel goede vragen. Het feit dat je nadenkt over standaarden, conventies en hoe je bepaalde taken het snelst danwel meest efficient kunt uitvoeren is niets mis mee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:49:37
Quote Anchor link
Oké, thanks voor jullie reacties. Ik ben weer een stukje wijzer :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.