if... else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 08:31:03
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Een vraagje over vergelijkingen. Wat zet je eigenlijk in je "if" en wat in je "else". Ik heb ooit geleerd dat je in de "if" datgene zet wat de standaardsituatie is en in de "else" datgene wat de uitzondering is. Dan krijg je dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( standaardsituatie ) {
  // doe hetgene dat standaard is
} else {
  // doe de uitzondering
}


Nu vraag ik me 2 dingen af:
1) Is het inderdaad de juiste manier om de standaardsituatie in de "if" te zetten en de uitzonderingssituatie in de "else"?
2) Wanneer spreek je eigenlijk over een standaardsituatie? Stel dat je een formulier POST dan zet je meestal de POST-controle en formulierafhandeling in de "if". En in de "else" toon je het formulier. Maaaar... is de standaardsituatie eigenlijk niet het tonen van het formulier in plaats van de formulierafhandeling? Met andere woorden zou het niet moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( !formulier gepost ) {
  // toon formulier
} else {
  // ga formulier controleren
}


Hoe kijken jullie hier tegenaan? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:20:10
 
Mark L

Mark L

27/12/2011 09:31:12
Quote Anchor link
Ik zou me er niet zo druk over maken. Maar als je snelheidswinst (LET OP: IK PRAAT HIER OVER NANOSECONDES OF KLEINER, DUS JE MERKT HIER HELEMAAL NIETS VAN!) wilt, dan zul je je if-statements met zo min mogelijk operators moeten doen.
Wat dat betreft is dan if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost ), omdat er nog 1 extra operatie gedaan wordt...

Maar dat is allemaal theorie en daar hoef je je in dit geval niet mee bezig te houden (tenzij je miljoenen if-jes doorloopt...)

Zelf vind ik het prettig om het langste blok (de meeste regels code) in de if te doen en de kortere in de else.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:42:20
Quote Anchor link
Dankjewel voor je toelichting.

Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?

Het gaat mij totaal niet om de snelheidswinst. Dat is niet waarom ik de vraag stel. Het gaat mij om de logica. Wat zet je waar?

Jij kiest dus er voor om het langste deel in de if te zetten. Ik heb zelf ooit gehoord dat je de standaardsituatie in de if moet zetten, dus ik ben benieuwd hoe anderen daar tegenaan kijken. Persoonlijk denk ik niet dat de lengte van je code doorslaggevend zou moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 09:45:30
Quote Anchor link
Ik ben het helemaal met Mark L eens.

Toevoeging op 27/12/2011 09:47:14:

Ozzie PHP op 27/12/2011 09:42:20:
Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?


Omdat de NOT (uitroepteken) toch een extra handeling is voor de processor.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 09:50:58
Quote Anchor link
Je geeft zelf al aan: wat is standaard? Een formulier tonen met foutweergave kan in jouw voorbeeld niet: het formulier is verzonden, dus de else. Formulier met foutmelding kan dan nooit getoond worden...
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 09:52:09
Quote Anchor link
Ik gebruik doorgaans:

if (formulier gepost) else (toon formulier)

Net als Mark al zegt zul je er vrijwel niets van merken en hanteer je wat je zelf het meest prettig vindt.

Daarnaast moet je voor een controlestructuur met if eigenlijk altijd (if...else) of (if...elsif...else) gebruiken ipv enkel een 'losse' if. Maar dan vraag ik me altijd af wat je moet doen met een knop uitloggen.

if (uitloggen) else (haha je blijft lekker ingelogd)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:58:11
Quote Anchor link
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.

@Wolf: volgens mij kun je toch ook losse if's gebruiken? Waarom zou dat niet kunnen? Bijvoorbeeld:

if($admin==true) {
// toon extra edit-knopje
}

Zou toch gewoon kunnen?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:22:36
Quote Anchor link
Gezien het feit dat er nauwelijks een performance verschil is (niet merkbaar in elk geval) houd ik er geen "standaard" op na, maar gebruik ik de if/else structuur op de meest logische manier, per situatie. Dus niet altijd de standaard situatie in de if en de rest in de else. Een voorbeeld van een if/else die ik gisteren nog tegen kwam.

Ik had twee variabelen met uren en minuten. Die wilde ik laten zien op het scherm in een AM/PM notatie, terwijl de uren in 0-23 gegeven waren. Hierbij zijn er twee uitzonderingen die je moet afhandelen 0:00 en 12:00. De standaard zegt dan om niet 0:00 AM te gebruiken maar "0:00 midnight" en "0:00 noon". Dit zijn dus uitzonderingen, maar ik vang die als eerste af zodat mijn if/else als volgt wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (uren == 0 && minuten == 0){
  //midnight
} else if (uren == 12 && minuten == 0){
  //noon
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}

Dus niet de standaard eerst, maar de uitzondering eerst. Als je in dit geval de standaard eerst neemt wordt je code alleen maar complexer.

Situatie is dus bepalend voor mij, niet een "standaard".
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:28:45
Quote Anchor link
Thanks voor je antwoord Erwin. Jij zegt dus "per situatie verschillend". Mark zet de langere code in de "if". Kortom, het lijkt er dus inderdaad op dat er niet een standaard is en dat iedereen zijn eigen manier kiest.

Dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}


kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}
Gewijzigd op 27/12/2011 10:30:13 door Ozzie PHP
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 10:31:49
Quote Anchor link
@Ozzie
Ik gebruik zelf ook losse if's. Dat gaf ik ook aan in mijn verhaal. Zolang alles klopt en niet merkbaar is is het m.i. oké.
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:33:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 10:28:45:
kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}

Dat kan ook ja.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 10:42:59
Quote Anchor link
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ozzie PHP:
En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:50:51
Quote Anchor link
Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ik maak me er niet druk om ;) Ik vraag me gewoon af of er een bepaalde "regel" geldt voor het schrijven van een if-else vergelijking. Net zoals op een gelijkwaardige kruising rechts voorrang heeft, zo vraag ik me af of je een if-else vergelijking op een bepaalde manier "moet" invullen.

Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.

Ah, oké... ik snap 'm :)
Gewijzigd op 27/12/2011 10:51:28 door Ozzie PHP
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 11:21:03
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.


Maar ik denk dat je daarmee al laat zien dat de if/else volgorde afhankelijk is van een situatie en niet gebaseerd ia op regels.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 11:23:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?


Zoals Wouter al netjes met een voorbeeld heeft uitgelegd: Normaal geeft een if true of false. Met de ! ervoor wordt dat NOT true of NOT false en dat is net een (zeer snel trouwens) stapje extra voor de processor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:37:09
Quote Anchor link
Ah oké, is dan de conclusie dat we in de "if" geen negatieve vergelijkingen moeten gebruiken?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:39:49
Quote Anchor link
Dat lijkt me weer overdreven. Ik denk dat de conclussie is dat het een stap meer is voor de processor. Niets meer niets minder. In verreweg de meeste scripts die jij zult schrijven zal je nooit een dusdanig performance probleem krijgen dat je zelfs dit soort stapjes nog moet zien te voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:42:08
Quote Anchor link
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 11:42:10
Quote Anchor link
@Ozzie, als jij wilt dat jou gebruik 0,000000001 seconde sneller je pagina ziet wel ja. Maar anders maakt het echt totaal niks uit.
Ik zou er niet wakker van liggen als ik weet dat ik ergens een NOT in een script hebt gebruikt.

Ook is het dat je in de if geen negatieve vergelijking mag gebruiken niet helemaal juist. Want hoe wil je bijv. dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Kijk of een variabele niet leeg is
if( !empty($str) )
{

  // leeg
}

// Zonder NOT
if( empty($str) )
{

  # nutteloos lege if
}
else
{
  // leeg
}
?>


Er is gewoon geen regel. Doe het zo dat jij je lekker erbij voelt en dat je het script begrijpt.
Gewijzigd op 27/12/2011 11:43:39 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:49:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 11:42:08:
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?

Vanuit php zelf? - nee.
Vanuit de programmeurs community? - nee
Vanuit je werkgever? - misschien wel...

Werkelijk, als er een regel is voor zaken als dit, dan is het dat je je moet houden aan de conventies die gelden voor de applicatie die je aan het ontwikkelen bent. Voor if/else structuren en het gebruik van ! heb ik dat soort conventies nog nooit gezien, maar er zullen er ongetwijfeld wel een paar zijn. Als je voor je zelf iets aan het ontwikkelen bent zou ik er me niet druk over maken.


Overigens, ik vind het op zich wel goede vragen. Het feit dat je nadenkt over standaarden, conventies en hoe je bepaalde taken het snelst danwel meest efficient kunt uitvoeren is niets mis mee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:49:37
Quote Anchor link
Oké, thanks voor jullie reacties. Ik ben weer een stukje wijzer :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.