if( empty($_POST) )

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Joosten

Jan Joosten

20/01/2015 19:22:10
Quote Anchor link
Dusss..

Na lang prutsen is het me nog steeds niet gelukt.

Op mijn website word een zoekwoord ingevuld en de gebruiker word doorverwezen, dit werkt.

Alleen wil ik als er geen zoekwoord is ingevuld de gebruiker doorsturen naar een andere site..


Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$keyword
=$_POST['keyword'];

if( empty($_POST) ) {
switch
      case 'Google':
            $url = "http://www.helemaalleeg.nl" ;
            break;
}


header('Location: ' . $url);

else( switch ($_POST['seek']) )
      case
'Google':
            $url = "https://www.google.nl/search?q=" . $keyword;
            break;
}

header('Location: ' . $url);
?>
Gewijzigd op 20/01/2015 19:25:33 door Jan Joosten
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:10:45
 
- SanThe -

- SanThe -

20/01/2015 19:30:04
Quote Anchor link
if( empty($_POST) ) => if( empty($keyword))
 
Pipo Clown

Pipo Clown

20/01/2015 22:31:20
Quote Anchor link
Bij een submit van een form zal je altijd alle text-input velden terug krijgen, ongeacht of er iets ingevuld is of niet.

Probeer het eens als volgt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ((isset($_POST['keyword'])) AND ($_POST['keyword'] != ''))    {
    doe iets
}
else    {
    doe iets anders
}


Op deze manier controleer je echt of er iets is ingevuld in het veld 'keyword'.
Gewijzigd op 20/01/2015 22:32:07 door Pipo Clown
 
Jan Joosten

Jan Joosten

21/01/2015 00:57:37
Quote Anchor link
Zo,

Zonder jullie had 't nog wel even geduurd denk ik.

Hartelijk dank :)

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$keyword
=$_POST['keyword'];

if ((isset($_POST['keyword'])) && ($_POST['keyword'] != ''))
switch ($_POST['seek']) {
      case
'Google':
            $url = "https://www.google.nl/#q=" . $keyword;
            break;
header('Location: ' . $url);
}


else

switch ($_POST['seek']) {
      case
'Google':
            $url = "https://www.google.nl/" ;
            break;
}

header('Location: ' . $url);
?>
Gewijzigd op 21/01/2015 01:00:01 door Jan Joosten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 08:25:04
Quote Anchor link
Om spaties te voorkomen kan je ook dit gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ((isset($_POST['keyword'])) && (trim($_POST['keyword']) != ''))
?>


Deze manier met trim() gebruik in in mijn eigen validaties.
Gewijzigd op 21/01/2015 08:25:35 door - Ariën -
 
Jan Joosten

Jan Joosten

21/01/2015 16:39:02
Quote Anchor link
Yess mooie aanvulling, Dank U!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.