If en else functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Devin janssen

devin janssen

28/10/2010 22:57:50
Quote Anchor link
Ik heb een controlle script gemaakt op een telefoonnummer. Maar hij blijft mij steeds de echo geven. Terwijl het nummer uit 10 tekens bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (strlen($_POST['mobielnummer']) != 10)
                    {

                        echo "<br>U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen!, of u heeft het fout ingevoerd!";
                        $goed = false;
                    }

                    else
                    {
                        $_SESSION['telefoonnummer'] = $_POST['telefoonnummer'];
                    }



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:41:42
 
Mark L

Mark L

28/10/2010 23:01:37
Quote Anchor link
Let even op de naam van je variabele.

Is het $_POST['mobielnummer'] of $_POST['telefoonnummer']?
 
Devin janssen

devin janssen

28/10/2010 23:08:37
Quote Anchor link
Bedankt, volgens mij moet ik naar bed :P
Domme fout
 
Moe BE

Moe BE

29/10/2010 08:50:15
Quote Anchor link
Je kan beter gebruik maken van een reguliere expresie. En dan kan je met de functie preg_match nakijken of de string voldoet aan je eisen.

Want momenteel kan je ook eender wat invullen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.