if functie voor css in echo output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

17/10/2016 22:54:04
Quote Anchor link
onderstaande echo gebruik ik om mij gegevens uit te lezen
de echo toont vierkantjes met de gewenste data (zie figuur)
nu wil ik een css toevoegen zodat de achtergrond van het vierkant van kleur verandert
nadat het een bepaalde datum bereikt.

Afbeelding


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo "<td valign='middle' align='center' height='80' width='80' bgcolor='#999999'>
<strong>Doosnr</br>
<a href='index.php?pag=18&doos="
.$doosnr."&binloc=".$bewaar_id_temp."'>".$doosnr."</a>
</strong>
</p>
weggooidatum </br>"
.$exp_date."</td>";
?>


nu dacht ik, ik steek een if functie er tussen en dan kan ik kiezen welke bgcolor ik laat zien
volgens de waarde vanuit mijn if

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo "<td valign='middle' align='center' height='80' width='80'".

if($exp_date<=$datum){."bgcolor='#999999'".}else{."bgcolor='#11111'".}.">

<strong>Doosnr</br>
<a href='index.php?pag=18&doos="
.$doosnr."&binloc=".$bewaar_id_temp."'>".$doosnr."</a>
</strong>
</p>
weggooidatum </br>"
.$exp_date."</td>";
?>


maar hier geeft hij een syntax error

Toevoeging op 17/10/2016 22:58:17:

laat maar heb het gevonden de if voor de echo zetten

dom dom

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($exp_date>=$datum){
echo "<td valign='middle' align='center' height='80' width='80' bgcolor='#999999'><strong>Doosnr </br><a href='index.php?pag=18&doos=".$doosnr."&binloc=".$bewaar_id_temp."'>".$doosnr."</a></strong></p>weggooidatum </br>".$exp_date."</td>";
}
else{
echo "<td valign='middle' align='center' height='80' width='80' bgcolor='#111111'><strong>Doosnr </br><a href='index.php?pag=18&doos=".$doosnr."&binloc=".$bewaar_id_temp."'>".$doosnr."</a></strong></p>weggooidatum </br>".$exp_date."</td>";
}

?>
Gewijzigd op 17/10/2016 22:54:39 door Chris Bosmans
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:09:13
 
- SanThe -

- SanThe -

17/10/2016 23:08:47
Quote Anchor link
Chris Bosmans op 17/10/2016 22:54:04:
laat maar heb het gevonden de if voor de echo zetten


Of:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo "<td valign='middle' align='center' height='80' width='80'".

(
$exp_date<=$datum ? " bgcolor='#999999'" : " bgcolor='#11111'").">

<strong>Doosnr</br>
<a href='index.php?pag=18&doos="
.$doosnr."&binloc=".$bewaar_id_temp."'>".$doosnr."</a>
</strong>
</p>
weggooidatum </br>"
.$exp_date."</td>";
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2016 23:20:47
Quote Anchor link
Nog even voor de goede orde en ter aanvulling. Het is netter om (achtergrond)kleuren, en eigenlijk alles wat met opmaak te maken heeft, via CSS te regelen. In plaats van 'bgcolor' kun je dan een class toe voegen waarmee je de juiste achtergrondkleur instelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.