if function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lano heeren

Lano heeren

10/04/2020 14:52:05
Quote Anchor link
Beste forum lezers,
Met een html form verzend ik letters van a tot z, met de if wil ik graag het nummer erbij halen dat lukt me wel maar ik vind onderstaande met de if best wel omslachtig, kan dit eenvoudiger?

a = 1 b = 2 en dit gaat zo door tot z = 26.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($l1 == 'a'){
    $pas = 1;
}
elseif($l1 == 'b'){
    $pas = 2;
}
elseif($l1 == 'c'){
    $pas = 3;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:57:57
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

10/04/2020 15:20:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

function getNumber ( $char )
{

    return ord ( $char ) - ( ord ( $char ) >= 97 ? 96 : 64 ) ;
}


$asc = 'a';
$pas = getNumber ( $asc );
echo $pas . '<br />';

$asc = 'b';
$pas = getNumber ( $asc );
echo $pas . '<br />';

$asc = 'c';
$pas = getNumber ( $asc );
echo $pas;

?>


<hr />

<?php

$ascii
= 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz';

for ( $pos = 0; $pos < strlen($ascii); $pos ++ )
{

    $byte = substr( $ascii, $pos );
    $pas = getNumber ( $byte );
    echo $pas . '<br />';
}

?>


Funktie aangepast zodat ook hoofdletter kunnen worden gebruikt.
Gewijzigd op 10/04/2020 15:54:04 door Adoptive Solution
 
Lano heeren

Lano heeren

10/04/2020 16:09:48
Quote Anchor link
Bedankt Adoptive Solution, het werkt heel goed top!
 
Nick Vledder

Nick Vledder

10/04/2020 16:48:13
Quote Anchor link
Mooi dat het werkt, maar... is de roundtrip naar de server nodig? Persoonlijke voorkeur in dit geval is JS. Als ik even gebruik mag maken van de variabele van Adoptive Solutions:

let returnPosition = function(letter){
let ascii = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz';
let splitascii = ascii.split("");

if( splitascii.indexOf(letter) !== -1){
return `De letter: ${letter} heeft waarde: ${splitascii.indexOf(letter) + 1}`;
}else{
return "Vul een lowercase letter uit het alfabet in... ";
}
}
Gewijzigd op 10/04/2020 16:57:12 door Nick Vledder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.