If genelsteld in if.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Roelfsema

Stefan Roelfsema

05/10/2015 16:49:54
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een website en daarbij wil ik dat er verschillende mogelijkheden zijn. Ik zal proberen uit te leggen wat ik bedoel

Het gaat om een sponsor pagina waarbij ik een if statement gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if( $hoofdSponsor )
{

    
    echo '<p>hoofdsponsor</p>';            
}


else
{
echo '<p>subsponsor</p>';    
?>



Nu wil ik eigenlijk om nog een if in de if te gebruiken. Bijvoorbeeld door dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if( $hoofdSponsor && $linkSponsor )
{

    
    echo '<p>hoofdsponsor + link</p>';            
}


else if ( $hoofdSponsor )
{

echo '<p>hoofdsponsor</p>';    
}


else
{
echo '<p>subsponsor</p>';    
}

?>

Maar dit werkt toch niet helemaal lekker. Met andere woorden ik krijg hiervan een foutmelding. Ik heb dit proberen op te zoeken, maar het werd me er allemaal niet duidelijker op. Kan iemand mij vertellen wat er fout is? Mijn dank is alvast heel groot.
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 05/10/2015 18:50:30 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:07:29
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/10/2015 16:58:01
Quote Anchor link
Kun je niet enkel een linksponsor zijn? En als je geen hoofdsponsor bent, ben je dan automatisch een subsponsor?
 
Stefan Roelfsema

Stefan Roelfsema

05/10/2015 17:20:48
Quote Anchor link
Sorry misschien niet helemaal duidelijk

Maar $linkSponsor staat voor de link van de sponsor. Als deze er niet is dan moet het alleen hoofdsponsor worden.
Ditzelfde geld ook voor subsponsor maar anders werd het verhaaltje zo lang.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/10/2015 17:45:00
Quote Anchor link
Als hoofdsponsor en subsponsor toch "mutual exclusive" zijn dan kun je prima twee aparte if-statements maken.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/10/2015 18:14:57
Quote Anchor link
Stefan Roelfsema op 05/10/2015 16:49:54:
Met andere woorden ik krijg hiervan een foutmelding.


En die foutmelding luidt?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

05/10/2015 19:01:42
Quote Anchor link
Waarom niet zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if( $hoofdSponsor ) {
    if( $linkSponsor ) {
        echo '<p>hoofdsponsor + link</p>';
    }
else {
        echo '<p>hoofdsponsor</p>';
    }
}
else {
    echo '<p>subsponsor</p>';    
}

?>
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

06/10/2015 08:40:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if( !empty($hoofdSponsor) && !empty($linkSponsor) )
{

    echo '<p>hoofdsponsor + link</p>';
}

elseif ( !empty($hoofdSponsor) && empty($linkSponsor) )
{

    echo '<p>hoofdsponsor</p>';
}

else
{
    echo '<p>subsponsor</p>';    
}

?>
 
Stefan Roelfsema

Stefan Roelfsema

06/10/2015 08:51:38
Quote Anchor link
Jan de Laet op 05/10/2015 19:01:42:
Waarom niet zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if( $hoofdSponsor ) {
    if( $linkSponsor ) {
        echo '<p>hoofdsponsor + link</p>';
    }
else {
        echo '<p>hoofdsponsor</p>';
    }
}
else {
    echo '<p>subsponsor</p>';    
}

?>



Dank! Op deze manier gaat het goed. Blijkbaar ben ik gewoon te moeilijk aan het denken geweest.

Ook alle andere bedankt voor het nadenken. Ik kan weer even verder!
Gewijzigd op 06/10/2015 08:52:46 door Stefan Roelfsema
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

06/10/2015 09:09:02
Quote Anchor link
Mijn script doet hetzelfde, alleen wordt er gekeken of de waarden wel of niet gevuld zijn.
 
Stefan Roelfsema

Stefan Roelfsema

06/10/2015 09:18:35
Quote Anchor link
Joni Fleischer op 06/10/2015 09:09:02:
Mijn script doet hetzelfde, alleen wordt er gekeken of de waarden wel of niet gevuld zijn.


Ja, ik had al zo'n vermoeden. Dank daarvoor. Ik zal hem ook zeker gebruiken/uitproberen. Maar voor nu laat ik het even zo, want inmiddels werkt alles. Maar mijn dank is zeker niet minder groot!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.