if num_rows < 1 ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »
Marco Hendriks

Marco Hendriks

08/02/2013 04:49:10
Quote Anchor link
He ik ben hier al een hele tijd mee bezig en ik kom er maar niet uit.

Dit is wat ik wil:


while($row = mysql_fetch_array($result)){ ?>
<div class="actie">
if (num_rows < 1){
echo 'iets';

} else {

<h4>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?echo $row['titel'];?>
</h4>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
            echo $row['actie'];
            ?>


</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>


Maar ik ben er al heel snel achter gekomen dat hij 0 niet herkend hoe kan je dit omzeilen?

Al vast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:06:41
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/02/2013 07:03:28
Quote Anchor link
Hier gebruik je num_rows als een oonstante:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (num_rows < 1) {
    echo 'iets';
}

?>
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

08/02/2013 08:40:48
Quote Anchor link
is het niet mysql_num_rows($row)?
 
Rick van Riel

Rick van Riel

08/02/2013 08:54:58
Quote Anchor link
Het is niet de variabele $row die hij mijn moet geven aan mysql_num_rows maar $result.
$row is namelijk geen mysql resource maar gewoon een array. $result daarentegen geeft de resource van de query terug en alleen deze kan geteld worden door mysql_num_rows.
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

08/02/2013 09:37:37
Quote Anchor link
Het maakt niet uit hoe je num_rows gebruikt zolang je het niet tussen "<?" en "?>" zet.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

08/02/2013 10:54:40
Quote Anchor link
dat het tussen de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>
is natuurlijk logisch dat staat het ook in me script. Maar is er iemand die me ksn uitleggen hoe je dit moet tellen?
 
Erwin H

Erwin H

08/02/2013 10:59:35
Quote Anchor link
Waarschijnlijk beter als je eens begint met te vertellen wat je wilt. Ondanks dat je in je openingspost zet 'Dit is wat ik wil' staat eronder wat je doet. Dat werkt niet, dat is duidelijk, maar wat je nu wilt is niet duidelijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2013 11:04:02
Quote Anchor link
Zie antwoord van Rick van Riel
 
Erwin H

Erwin H

08/02/2013 11:12:08
Quote Anchor link
Dat vraag ik me af om eerlijk te zijn. Ik heb het vermoeden namelijk dat de TS het eerste record anders wil tonen (of niet wil tonen), maar dat dat niet lukt. Dan heeft hij dus helemaal mysql_num_rows niet nodig, maar een teller. Maar aangezien de TS niet zegt wat hij wil is het glazen bol werk...
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

08/02/2013 11:22:13
Quote Anchor link
Het gene dat ik wil dat die doet is: Als er geen entrys zijn in de data base dus num_rows == 0 dan echo geen entrys. Als er meer dan > 0 entys zijn in de database dan moet hij deze echoen. Wat ik nu heb is dat hij wel laat zien als er entys zijn dat gaat goed, alleen zo gauw deze leeg is dan wil ik daar graag een waarschuwing voor echoen en dat lukt me niet.
 
Erwin H

Erwin H

08/02/2013 11:25:35
Quote Anchor link
Dan gebruik je niet alleen de verkeerde functie (zie opmerking van Rick: mysql_num_rows), maar zet je het ook nog eens op de verkeerde plek. Dan moet je die functie VOOR de fetch zetten. Als er geen records zijn geef je een melding, als er wel records zijn fetch je die.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

08/02/2013 11:31:54
Quote Anchor link
kan je misschien een voorbeeld maken van wat je precies bedoeld (ben hier niet echt goed in probeer het te leren).
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2013 11:36:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$result
= mysql_query(...); // maar dan met de juiste sql string
if ( mysql_num_rows($result)) {
  // er zijn resultaten
  while($row = mysql_fetch_array($result)){
  // ...
  }
}

else {
  echo 'geen resultaten';
}

?>
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

08/02/2013 11:42:44
Quote Anchor link
dank je dat is de oplossing :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.