IF of Switch binnen echo statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dolf van Munster

Dolf van Munster

08/06/2010 16:04:01
Quote Anchor link
Hello.
Ik zit met een beetje lastig probleem, waar ik niet uitkomt.
Ik heb wel het gevoel dat het iets eenvoudig moet zijn.
Onderstaande heb ik wel werkende maar nogal omslachtig, het is een onderdeel van Google maps.
De waarde van $row['sales'] kan bijvoorbeeld zijn: herman, marcel.
Nu smelt ik de tekst herman en icon samen tot hermanicon, deze wordt in de variabele iconname gestopt.

Eigenlijk wil ik graag via een IF werken of mooier een SWITCH, dan zou het zoiets moeten worden, dan zal ik kunnen volstaan met VAR definitie:
var icon = new GIcon();

Hoe krijg ik onderstaande statement in die echo verderop na de WHILE?
Of moet ik het op een andere manier oplossen?

switch ($row['sales'])
{
case herman:
icon.image = "../googlemap/images/darkgreen_MarkerH.png";
break;
case marcel:
icon.image = "../googlemap/images/darkgreen_MarkerM.png";
break;
default:
icon.image = "../googlemap/images/general_marker.png";
}


var hermanicon = new GIcon();
hermanicon.image = "../googlemap/images/darkgreen_MarkerH.png"
hermanicon.shadow = "http://www.google.com/mapfiles/shadow50.png";
hermanicon.iconSize = new GSize(20, 34);
hermanicon.shadowSize = new GSize(37, 34);
hermanicon.iconAnchor = new GPoint(9, 34);
hermanicon.infoWindowAnchor = new GPoint(9, 2);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$result
= mysql_query("SELECT * FROM lr_locations");
if (!$result)
{

echo "no results ";
}

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

echo "var iconname = " . $row['sales'] . "icon" . ";\n";
echo "var point = new GLatLng(" . $row['latitude'] . "," . $row['longitude'] . ");\n";
echo "var marker = createMarker(point, '" . "<b>" . addslashes($row['name']) . "</b>" .
    "<br>" . addslashes($row['street1']) . "<br>" . addslashes($row['zip']) . "&nbsp;" . addslashes($row['city']) .
    "<br>" . addslashes($row['phone']) .
    "<br>" . addslashes($row['website']) .
    "<br>" . addslashes($row['sales']) . "' ,iconname);\n";
echo "map.addOverlay(marker);\n";
echo "\n";
}

?>


Thanks.
Gewijzigd op 08/06/2010 16:05:34 door Dolf van Munster
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:23:43
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2010 16:59:46
Quote Anchor link
Volgens mij wil jij dat als er iets in $row['sales'] staat dat darkgreen_MarkerH.png wordt gebruikt , zoniet dan gebruik je general_marker.png. Beetje onzinnig om voor iedere naam een aparte icon te maken met een switch().

Regel 5 => echo "no results "; is onjuist. Dat moet zijn: ERROR.
 
Dolf van Munster

Dolf van Munster

09/06/2010 09:05:13
Quote Anchor link
Per naam een aparte icon, geeft mij een overzicht van in dit geval dealers per vertegenwoordiger, vandaar deze vraag.
 
Svenn trolilo

svenn trolilo

10/06/2010 17:35:23
Quote Anchor link
Ik snap je vraag niet, maar op deze manier kun je if/else in een echo "zetten"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ($a == $b) ? "juist, true" : "fout, false" ;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.