If opdracht vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »
Roy

Roy

13/03/2008 17:47:00
Quote Anchor link
Heey ik ben met een script bezig.
maar nu heb ik een probleempje met if.

Hij moet dus chekken of er al 5 x is gestemt met ip adress en al.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$row = mysql_query("SELECT member_id,gestemt FROM muziek");

dit is dus waar de if vanuit moet worden opgebouwt.

Dus ik maak er bijv wat van.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(member_id,gestemt == "5"){

BLOK

}else{

BLOK
}


Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:49:29
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(member_id,gestemt == "5")
?>

Hier sla je de plank natuurlijk helemaal mis. Dit is een vergelijking in PHP en daar heb je variabelen nodig. Je zult dus eerst het resultaat van je sql query moeten fetchen en vervolgens met de verkregen gegevens een vergelijking aan uitvoeren...

ps. Zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        member_id,
        gestemt
    FROM
        muziek"
;

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    
    if($aRow['gestemt'] >= 5)
    {

        // Al 5 keer gestemd
    }
}

?>

Ervan uitgaande dat de kolom 'gestemt' het aantal keer dat gestemd is bevat. Dat dit overigens geen goede manier is, laat ik dan nog buiten beschouwing.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$query
= mysql_query("SELECT member_id,gestemt FROM muziek") or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($query);
///fetchen
if($row[gestemt] >= "5"){

///blablabalab

}else{

///blablabalab

}
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 17:57:00
Quote Anchor link
@Henk: je mist de quotes rond 'gestemt' en rond de 5 horen ze juist niet te staan.

Verder is die() niet echt een nette manier van foutafhandeling. Bij een fout hoef je namelijk niet direct je hele script om zeep te helpen, geef liever gewoon een nette melding...
 
Roy

Roy

13/03/2008 18:03:00
Quote Anchor link
die van henk kan ik beter begrijpen maar werkt hij ook
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 18:16:00
Quote Anchor link
Ja je hebt gelijkt
roy zo hoort ie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$query
= mysql_query("SELECT member_id,gestemt FROM muziek") or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($query);
///fetchen
if($row['gestemt'] >= 5){

///blablabalab

}else{

///blablabalab

}
?>
 
Roy

Roy

13/03/2008 18:40:00
Quote Anchor link
Ok bedankt :)
 
Roy

Roy

13/03/2008 19:00:00
Quote Anchor link
nu heb ik nog een query nodig die <b>Alleen</b> gestemt leegt dus weer op nul komt
Heeft iemand mischien een idee ?

EDIT: Sorry voor bump ik dacht al iemand gepost had :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
UPDATE muziek
SET gestemt = 0

Deze query zet overal de kolom 'gestemt' op nul. Als je dat voor 1 enkel record wilt doen, kun je natuurlijk nog een WHERE clausule toevoegen.
 
Roy

Roy

13/03/2008 19:48:00
Quote Anchor link
ok ik heb nu bijna alles af :)
maar ik zit met me eene laatste vraag.
kijk ik heb nu automatich de top40 Maar ik weet niet hoe je de nummers erbij krijgt.
(de rank nummer)
je kan hem bekijken op
http://www.habstract.nl/?p=top40

en de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<table width="411" height="20">
  <tr>
    <td width="118" height="14"><strong><font size="1" face="Verdana">Auteur:</font></strong></td>
    <td width="134"><strong><font face="Verdana" size="1">Singel:</font></strong></td>
    <td width="143"><strong><font face="Verdana" size="1">Punten</font></strong></td>
  </tr>
</table>
<?php
    $sl
= mysql_query("SELECT id,singel,auteur,punten FROM muziek ORDER BY punten DESC LIMIT 40");
    while($st = mysql_fetch_assoc($sl)){
?>

<table width="411" height="26">
    <tr>
        <td width="118" height="20"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['auteur']); ?></font></td>
        <td width="134"><font face="Verdana" size="1"><?php echo htmlspecialchars($st['singel']); ?></font></td>
        <td width="143"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['punten']); ?></font></td>

    </tr>

</table>
<?php } ?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Je kunt in de while loop een tellertje bijhouden die de huidige positie aangeeft. Dus zo'n constructie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$i
= 1;
while($row = mysql_fetch_assoc($res))
{

    // $i geeft de positie
    // Echo andere gegevens

    
    $i++;
}

?>

ps. Offtopic: de maker van een single noem je een 'artiest', geen 'auteur'.
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 19:53:00
Quote Anchor link
Dat moet wel te doen zijn.
Probeer dit eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<table width="411" height="20">
  <tr>
  <td width="118" height="14"><strong><font size="1" face="Verdana">Rang:</font></strong></td>
    <td width="118" height="14"><strong><font size="1" face="Verdana">Auteur:</font></strong></td>
    <td width="134"><strong><font face="Verdana" size="1">Singel:</font></strong></td>
    <td width="143"><strong><font face="Verdana" size="1">Punten</font></strong></td>
  </tr>
</table>
<?php
    $sl
= mysql_query("SELECT id,singel,auteur,punten FROM muziek ORDER BY punten DESC LIMIT 40");
$i = 1;
    while($st = mysql_fetch_assoc($sl)){
?>

<table width="411" height="26">
    <tr>
 <td width="118" height="20"><font size="1" face="Verdana"><?php echo $i; ?></font></td>
        <td width="118" height="20"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['auteur']); ?></font></td>
        <td width="134"><font face="Verdana" size="1"><?php echo htmlspecialchars($st['singel']); ?></font></td>
        <td width="143"><font size="1" face="Verdana"><?php echo htmlspecialchars($st['punten']); ?></font></td>

    </tr>

</table>
<?php $i++; } ?>


Edit:
pardon, blanche was me voor
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Roy

Roy

13/03/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Werkt Bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.