if script werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jesse Degger

Jesse Degger

20/01/2007 17:30:00
Quote Anchor link
ik hbe een gedeelte van een script van de upload script van cynthia:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ($open_closed=true)
{$file_dir = ($hello . "/1/");} else {$file_dir = ($hello . "/2/");


wat klopt hier niet aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:58:41
 
Paul K

Paul K

20/01/2007 17:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($open_closed=true){
$file_dir = ($hello . "/1/");
}
else{
$file_dir = ($hello . "/2/");
}

?>

Je vergat de laatste } ;)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/01/2007 17:36:00
Quote Anchor link
Edit: Lama
Edit 2:

Denk dat die nog niet goed zal werken: if(iets = iets_anders) geeft altijd true. Probeer voor de gein eens met de == te vergelijken... ;)

Elwin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

20/01/2007 17:52:00
Quote Anchor link
if ($open_closed=true)
{$file_dir = ($hello . "/1/");} else {$file_dir = ($hello . "/2/");
}

je mist een } op het laatste. Das één opmerking over de werking oordeel ik niet.
 
Jesse Degger

Jesse Degger

20/01/2007 18:43:00
Quote Anchor link
het werkt nog niet. mijn totale script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
<?php
# De verwerking van de gegevens doen we gewoon
# met een eenvoudig formulier.

# Procedure geschreven door Cynthia Fridsma

// verbind de server

require_once("config.php");

// gebruik het filter voor de afbeeldingen
include ("filter.php");

// lees de waarde van 'go'
$go = $_POST['go'];


# als het formulier nog niet eerder is gebruikt dan
# wordt er een formulier getoond op je scherm.


if ($go ==""):

?>

<br><br><br>
<form name="form1" method="post" action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" enctype="multipart/form-data">

<!-- Hier komt het verborden veld 'go met de waarde 'go' -->
<body link="#FF0000" text="#00FF00" bgcolor="#000000">
   <input name="go" type="hidden" value="go">
       <div align="center">
         <center>
<td bgcolor="#000000" width="96">je kan alle 1 die je wilt uploaden (online zetten) hier uploaden. hierdoor kan je vanalles

maken!<br><br></td>
       <table width="589" border="1" bgcolor="#000000" bordercolorlight="#FFFFFF" bordercolordark="#FFFFFF" style="border-collapse: collapse"

bordercolor="#111111" cellpadding="0" cellspacing="0">
       <tr>
       <td width="490"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor="#000000" width="96">Bestand:</td>
      <td width="490"><input name="afbeelding" type="file" accept="image/jpeg" id="afbeelding" size="50">
  
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor="#000000" width="96">Openbaar:</td>
      <td width="490">&nbsp;<input type="radio" value="true" checked name="open_closed" id="open_closed">ja&nbsp;&nbsp;
      <input type="radio" value="false" name="open_closed" id="open_closed">nee</td>
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor="#000000" width="96">&nbsp;</td>
      <td width="490"><input type="submit" name="Submit" value="Verzenden"><input type="reset" name="Reset" value="Herstellen"></td>
    </tr>
  </table>
         </center>
   </div>
  <p>&nbsp;</p>
</form>

<?php
endif;

// Deze procedure wordt aangeroepen nadat men op verzenden heeft gedrukt

if ($go =="go"):
# Deze procedure zordt ervoor dat de afbeeldingen
# op je server worden geplaatst en tevens in je
# mysql database.

// bepaal de huidige directory

$hello = getcwd();

# hier komen de afbeeldingen, als je
# het script in de directory hallo hebt geinstalleerd
# dan worden de afbeeldingen in hallo/images/
# geplaatst.


if ($open_closed=true){
$file_dir = ($hello . "/1/");
}
else{
$file_dir = ($hello . "/2/");
}



# we moeten natuurlijk wel zeker weten
# dat de directory bestaat. Dit controleren wij
# met de opdracht is_dir via de volgende routine :


if (is_dir ($file_dir)) {
  }
  else {  
  print "<br><br>--Directory bestaat nog niet" . $file_dir;  
    $newpage = $file_dir;
    echo ("<br>we gaan daarom de directory aanmaken");
    mkdir ($newpage, 0777);    
  }
  

// toon de systeem datum
echo date("m/d/y G.i:s");


echo ("<br><br>");

# Ik heb besloten om $_FILES als een array te
# laden, zodat je (eventueel) meer afbeeldingen via
# een formulier op je server kunt plaatsen.


foreach($_FILES as $file_name => $file_array) {
      
       # Verander de bestandsnaam zodat het een geldig bestandsnaam wordt
       # in een Linux omgeving. (Een Mac en een Windows omgeving zijn
       # veel relaxer met bestandsnaam m.b.t. spaties, hoofdletters en
       # een mengeling van beide, maar dit geldt niet voor Linux, bovendien
       # zijn 1 in een Linux omgeving hoofdletter gevoelig.

      
       $file_name=str_replace("'", "_", $file_array['name']);
       $file_name=str_replace(" ", "_", $file_array['name']);
       $file_name=stripslashes ($file_name);
       $file_name=trim($file_name);      
       $file_name=strtolower($file_name);    
                

       echo "size: " .$file_array['size'] ." bytes<br>\n";
      
       # gebruik de functie afbeeldingen (zie filter.php) om te
       # controleren of het om een afbeelding gaat.
       # de waarde van $test wordt 1 indien het een afbeelding betreft,
       # in alle andere gevallen is $test leeg.


       $test = afbeeldingen($file_name);
       if ($test !=""):

            if (is_uploaded_file($file_array['tmp_name'])) {
                 move_uploaded_file($file_array['tmp_name'], "$file_dir/$file_name") or die ("Couldn't copy");
              
                 // voeg de locatie + omschrijving van de afbeelding toe in de database
                 $afbeelding = "1/" . $file_name;
                 $query = "INSERT INTO afbeelding (nummer, omschrijving, afbeelding) VALUES ('', '$_POST[omschrijving]','$afbeelding')";    
                    if(!mysql_db_query($dbname,$query,$db)) die(mysql_error());                      
                        echo "http://jessed.nl/upload/"  .$afbeelding . " is toegevoegd";                    
            }
       endif;
                    
       if ($test ==""):    
             echo $file_name . " is niet geupload. onbekende reden. fout 5461014_[remote dir] <br>\n";      
       endif;
  }
endif;


?>


</body></html>


nogmaals dit is niet door mij gemaakt maar door "cynthia"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesse Degger
 
Raymond ---

Raymond ---

20/01/2007 19:20:00
Quote Anchor link
Zet eens even:
error_reporting(E_ALL);
Boven je script. Wat voor een foutmelding krijg je?
 
Paul K

Paul K

20/01/2007 19:34:00
Quote Anchor link
Sorry mijn script was fout, het moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($open_closed==true){
$file_dir = ($hello . "/1/");
}
else{
$file_dir = ($hello . "/2/");
}

?>
 
Jesse Degger

Jesse Degger

21/01/2007 15:49:00
Quote Anchor link
werkt nog niet?

wordt de variable in het html gedeelte wel goed aangeroepen??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<form name="form1" method="post" action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" enctype="multipart/form-data">

<!-- Hier komt het verborden veld 'go met de waarde 'go' -->
<body link="#FF0000" text="#00FF00" bgcolor="#000000">
   <input name="go" type="hidden" value="go">
       <div align="center">
         <center>
<td bgcolor="#000000" width="96">je kan alle 1 die je wilt uploaden (online zetten) hier uploaden. hierdoor kan je vanalles

maken!<br><br></td>
       <table width="589" border="1" bgcolor="#000000" bordercolorlight="#FFFFFF" bordercolordark="#FFFFFF" style="border-collapse: collapse"

bordercolor="#111111" cellpadding="0" cellspacing="0">
       <tr>
       <td width="490"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor="#000000" width="96">Bestand:</td>
      <td width="490"><input name="afbeelding" type="file" accept="image/jpeg" id="afbeelding" size="50">
  
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor="#000000" width="96">Openbaar:</td>
      <td width="490">&nbsp;<input type="radio" value="true" checked name="open_closed" id="open_closed">ja&nbsp;&nbsp;
      <input type="radio" value="false" name="open_closed" id="open_closed">nee</td>
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor="#000000" width="96">&nbsp;</td>
      <td width="490"><input type="submit" name="Submit" value="Verzenden"><input type="reset" name="Reset" value="Herstellen"></td>
    </tr>
  </table>
         </center>
   </div>
  <p>&nbsp;</p>
</form>
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2007 16:00:00
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van je script
?>
 
Jesse Degger

Jesse Degger

27/01/2007 10:14:00
Quote Anchor link
zal ik ff doen,, edit later
 
- SanThe -

- SanThe -

27/01/2007 11:19:00
Quote Anchor link
En da wel zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($_POST['open_closed'] == true){
$file_dir = ($hello . "/1/");
}
else{
$file_dir = ($hello . "/2/");
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.