IF statement beëindigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 20:57:56
Quote Anchor link
Beste

Is het mogelijk om een if-statement te beëindigen?
Dit is een voorbeeld van mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if(hier wat dat niet uitmaakt)
{
  if(!$result) $error = 1;
  else $error = 0;
  
  if($error == 1) - Hier wil ik maken dat de hoofd-if stopt. Dus dat hij verder gaat onder de hoofd-if, hoe doe ik dat?
}
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:29:26
 
- Ricardo -

- Ricardo -

09/11/2010 21:03:06
Quote Anchor link
elseif ?
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:11:20
Quote Anchor link
Nee, ik leg het even beter uit.

if(strlen($_POST['username']) == 0) $error[] = 'Geen gebruikersnaam ingevult.';

if(count($error) == 0)
{
$query1 = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = $_POST['username']");
if(mysql_num_rows($query1) == 0) $error[] = 'Gebruiker bestaad niet!';
}

if(count($error) > 0) echo $error;

Dit is het ongeveer. Ik weet dat de code niet echt helemaal klopt omdat dit gewoon snel een voorbeeld is. Dus waar die $error = 'gebruker bestaad niet' staat moet hij die if stoppen. Dus die hoofd-if van count($error) == 0. Dus dat hij dan meteen naar de volgende if gaat die de errors echoëd.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

09/11/2010 21:11:40
Quote Anchor link
Alt je enigsinds de tijd had genomen dan was je vanzelf hier op uitgekomen:
http://www.php.net/break
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:14:20
Quote Anchor link
Maar ik had dat al gelezen maar daar staat dat alleen bij for, while en switch kan gebruikt worden?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:32:29
Quote Anchor link
De juiste volgorde en logica aanhouden.

$error = 0;
if(hier wat dat niet uitmaakt and !$result)
{
$error = 1;
Hier wil ik maken dat de hoofd-if stopt.
Dus dat hij verder gaat onder de hoofd-if, hoe doe ik dat?
}
 
Th van

Th van

09/11/2010 21:34:02
Quote Anchor link
Moet dan het hele script stoppen? Of allen het if gedeelte?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:35:50
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 09/11/2010 21:11:40:
Alt je enigsinds de tijd had genomen dan was je vanzelf hier op uitgekomen:
http://www.php.net/break


Een break werkt niet bij een if().
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:39:30
Quote Anchor link
Bedankt allemaal maar jullie snappen het niet echt geloof ik?
Ik zal het nog eens proberen uit te leggen.
Dus de hoofd if moet stoppen. Laat ik het eens uitleggen met uitvoeren1.
if(uitvoeren1 == 0)
{
blabla.... wat code hier die dan uitvoeren1 op 0 of 1 zal gaan zetten (true of false)

if(uitvoeren1 == 1) stop de if(uitvoeren1 == 0).... Deze if dus, dus niet de hele pagina stoppen ofzo, maar die hoofd if die kijkt of uitvoeren1 op 0 staat, snap je? Want uitvoeren1 is nu op 1 gezet he
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:41:48
Quote Anchor link
Dat gaat niet. Dat zal je met de if() structuur zelf moeten creëren. Logica is het trefwoord.

Toevoeging op 09/11/2010 21:43:29:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(......)
{

    // bla bla
    if(......)
    {

        // bla bla
    }
}

?>
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:43:42
Quote Anchor link
En is er een andere manier ofzo? BV met een switch had ik ook geprobeerd maar dat gaat ook niet echt denk ik toch?

Toch bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:47:24
Quote Anchor link
Een switch kan je spontaan verlaten met een break.

Toevoeging op 09/11/2010 21:49:02:

Geef anders even het stukje 'echte' code, kunnen we even meedenken.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:51:29
Quote Anchor link
Uhm, als ik een break doe in een switch. Gaat hij dan helemaal uit de switch? Of is dat gewoon om het einde van een case aan te geven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
    if(empty($userName))
    {
        $error[] = 'Username is empty';
    }
    
    if(empty($userPassword))
    {
        $error[] = 'Password is empty';
    }
    
    if(count($error) ==  0)
    {
        // Find if userName and userPassword are correct
        $query1 = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '".mysql_real_escape_string($userName)."' AND userpassword = '".mysql_real_escape_string(md5(sha1($userPassword)))."'");
        
        // Check if the user exists in the database
        if(mysql_num_rows($query1) == 0) { $error[] = 'Wrong username or password'; }
        else $row1 = mysql_fetch_assoc($query1);

code gaat hier verder als er geen $error opgegeven is. Als er wel een error opgegeven is dan moet hij naar de volgende if die je hieronder ziet.
        
    }
    
    if(count($error) > 0)
    {
        echo '<p>'.implode('<br />', $error).'</p>';
    }
Gewijzigd op 09/11/2010 21:53:37 door Ruben Portier
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:53:14
Quote Anchor link
Dan verlaat ie de switch().
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 21:56:08
Quote Anchor link
Bekijk even mijn vorige post, daar zie je de echte code. Maar ik denk dat die nogal verwarrend lijkt.

Maar als ik doe met een switch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
switch(count($error))
{
  if blabla = 0 { $error[] = 'fout!';
  
  if(count($error) > 0) break;

  hier gaat de code verder als er geen fout was
}

if(count($error) > 0)
{
  hier dus de fouten echon als ik het goed begrijp?.....
}


Zal het zo werken? Dus als ik doe break dat hij naar volgende code gaat?

Toevoeging op 09/11/2010 21:58:09:

Ik zit zo te denken....

Kan ik niet beter doen

while(count($error) == 0)

Dan kan ik toch ook break doen enzo? Want als ik dan error op 1 doe en break doe dan gaat hij toch gwn weer naar het begin van die while zeker? of is break echt naar het volgende statement?
 
Jasper DS

Jasper DS

09/11/2010 22:00:03
Quote Anchor link
ik zou het toch met de ifjes doen. Omschrijf je probleem even wat duidelijker. Volgens mij zit je logica nog niet goed.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

09/11/2010 22:00:19
Quote Anchor link
Even om te laten weten!!!
Het werkt gwn met een while.
Ik doen dan break; bij een fout en dan gaat alles netjes!!!

Bedankt allemaal voor de hulp!

Toevoeging op 09/11/2010 22:16:44:

Hier ben ik weer...

Ik zit met een 'raar' probleem.
Als alles klopt moet hij met een meta refresh weer naar de index pagina. Maar heel de site loopt vast omdat hij blijft inloggen. Dit omdat die while blijft lopen omdat de error dan 0 is he... Iemand een idee hoe ik dit fix?

Toevoeging op 09/11/2010 22:23:05:

NVM, eht werkt al door bij de while $succeed toe te voegen. Als die true is werkt de while niet.
 
Mark L

Mark L

09/11/2010 22:34:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    if(empty($userName))
    {
#1
        $error[] = 'Username is empty';
    }

    
    if(empty($userPassword))
    {
#2
        $error[] = 'Password is empty';
    }

    
    if(count($error) ==  0)
    {
#3
        // Find if userName and userPassword are correct

        $query1 = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '".mysql_real_escape_string($userName)."' AND userpassword = '".mysql_real_escape_string(md5(sha1($userPassword)))."'");
        
        // Check if the user exists in the database
        if(mysql_num_rows($query1) == 0) { #4
            $error[] = 'Wrong username or password';
        }

        else ($row1 = mysql_fetch_assoc($query1)) { #5
            #code gaat hier verder als er geen $error opgegeven is. Als er wel een error opgegeven is dan moet hij naar de volgende if die je hieronder ziet.

        }
    }

    
    if(count($error) > 0)
    {
#6
        echo '<p>'.implode('<br />', $error).'</p>';
    }

?>


Zoals je hierboven kunt zien, heb ik de ifjes genummert (met een #nummer)

Bij if 1, 2 en 4 kunnen $error gezet worden.
Stel er is geen error. Dan gaan we dus if#3 binnen (als er wel een error was, dan gingen we deze namelijk niet binnen). Het is dus zeker dat er vóór aanvang van if#4 GEEN error is.
Als blijkt if#4 een error geeft, dan zal hij niet naar #5 gaan (en andersom).
Dus je kunt #5 vullen met alles wat je NIET aan #4 wilt meegeven. Dus de verwerking van het formulier o.i.d.

Dit is alles.

Trouwens. de functie empty is sneller dan de count-functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (empty($error)) # i.p.v. count($error) == 0

    if (!empty($error)) # i.p.v. count($error) > 0
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.